Nekategorisano

CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA – 7

Danas sam letio. Nisam ni znao da to mogu. I sletio sam. Dobrano. Ivan je sa mnom letio. Ali on je, za razliku od mene, postao Ikar.
 
Let je trajao dvanaest metara. Ne znam koliko sekundi mi je trebalo za taj let. Nisu mi nikad kazali. Možda i jesu, ali nisam čuo. U onoj gužvi koja je nastala kad sam sletio, u onoj galami nisam ni mogao ništa čuti. Nisam bio pri svijesti.
 
U tih nekoliko sekundi sve je bilo bijelo oko mene. Kao da sam na snijegu. Ivan me zvao da pođem s njim. Nisam bio siguran želim li. Rekoh mu da ću doći, neka pričeka, čemu žurba. Čekao je neko vrijeme, i zatim otišao. Odlučio sam ne poći s njim. Jednom su me već zvali. Ovo je drugi put da me zovu.
 
~~~~
 
Danima nisam mogao hodati. Nisam mogao ni u školu. Danima sam bio u modricama. Pitali su me hoću li ponovo na skelu. Naravno da hoću. Moram.
 
Na Dubravkinom trgu svi su znali da sam pao. Govore da sam imao sreće. Razmišljam zašto sam ja stao na drugom katu, a Ivan ne. Moglo je biti obratno. Ja sam mogao završiti na zemlji, a on na drugom katu. Osjećam se krivim.
 
Pričali su mi poslije da je skela bila trula i da će škola tužiti šefa gradilišta. Ivan od toga nema ništa. A ni ja. Kako je krenulo, reći će da smo se bez dozvole popeli na šesti kat.
 
 
Dobio sam novi nadimak. Volare.
 

Gracias a la vida que me ha dado tanto....La ruta del alma del que estoy amando.... Que si ya no puedo verte, Por qué Dios me hizo quererte, Para hacerme sufrir más?..... Jednog dana pročitah jednu knjigu i cio život mi se promijenio...."You can't wait until life isn't hard anymore before you decide to be happy."

Komentariši