Nekategorisano

CRTA OKO PRAZNINE

Kao što rekoh, napravih krug….. vratih se na početnu točku….. tu i tamo, no, dobro, češće od toga, bijah prisutna na blogu, tu i tamo nešto i napisah, tek toliko…

Sad bih trebala, morala, možda? pisat gdje sam sve bila, šta sam sve vidjela, radila…. uvijek sam imala tu potrebu da sve to čim prije stavim na papir…. imam je i sad, ali imam i neku kočnicu…

Još uvijek sam pod dojmom posljednja dva dana…. pardon, tri…. Trnovo, Višegrad, Goražde, i naravno kao i uvijek, Sarajevo…

Početak godišnjeg bio je u Splitu, prođoh starom cestom, nisam tuda vozila nekih četiri godine…  stanice i odmori – Rastoke, Knin, Otavice…..

U Otavicama sam prvi put bila, posljednjih pet šest godina to sebi obećajem, i konačno se ukazala prilika da vidim obiteljsku grobnicu Meštrović, Mauzolej…. sjećam se slika Mauzoleja poslije rata – obrastao u travu, minirano sve oko njega…. danas je sve to drugačije.. djeluje vrlo impozantno…. vidi se gotovo sa svakog mjesta velikog, prostranog Petrovog polja…

Putem se još uvijek mogu vidjeti razočaravajuće stvari…. ruševine iz rata, propale farme….. tercijarna djelatnost je svima udarila u glavu…. prodaja, preprodaja, mešetarenje… a tvornica nigdje…..

U Splitu provedoh šest dana, u Sarajevu sedam…. ovog trena izgleda mi kao da je to bilo davno, a opet, u sebi osjećam prazninu….

Sedam dana Sarajeva i Bosne donijelo je puno toga… kako mi pojedini događaji budu padali na um, tako će najvjerojatnije biti opisani i ovdje…. srecom, postoje mailovi koje sam svakodnevno pisala koji će me podsjetiti na ono što bih htjela podijeliti na blogu….

Da, zaljubih se ponovo…. u jedno novo Sarajevo, dosad igrom slučaja nedoživljeno, … sve ono što doživih rezultira samo jednom novom dimenzijom te ljubavi….

I da… definitivno mi nedostaje sve… i ljudi i miris i duh i tišina…..

Gracias a la vida que me ha dado tanto....La ruta del alma del que estoy amando.... Que si ya no puedo verte, Por qué Dios me hizo quererte, Para hacerme sufrir más?..... Jednog dana pročitah jednu knjigu i cio život mi se promijenio...."You can't wait until life isn't hard anymore before you decide to be happy."

 1. srecaa

  lijepo je da se ta tvoja ljubav samo produbljuje:)
  kada bi tako bilo i u ljubavnim odnosima, gdje bi nam bio kraj:D

 2. benesta

  Da mi je da se još jednom zaljubim :)))

 3. ja nikako da se potrefim u sarajevu kad su te blogerske kafe. to vi namjerno gledate kad mene nema tu :(((

 4. graciasalavida

  idući put kad dođem, ja ću te dovuć, pa makar ti ukrala auto 😀

 5. benesta

  hahhahaa ti ako je budeš pio s nama, ja ću morati plaćati, zato neka još dok pos'o kakav ne sletim 😛 😀

 6. 1divljaruza

  meni fali jedan obecani mail 🙂

 7. graciasalavida

  nisi provjerila sve svoje kontakt adrese 😀

Komentariši