Nekategorisano

GRANICE

 

Sava prepolovila Zagreb. No dobro nije baš na pola, nekih 65 % spada na lijevu obalu, a ostatak na desnu obalu. Ništa novo i ništa čudno. Zagreb se oduvijek prema svojoj rijeci odnosio maćehinski. Smatrana je granicom, nemam pojma zašto. Zagreb nikada nije živio sa svojom rijekom. I ovo što se događa nije nešto iznenađujuće. Tramvaji ne voze na desnu obalu. Postoji mogućnost da se prelije. Zasada se samo izlila iz korita. Postoji mogućnost od poplava…. Rekoše danas poslijepodne će doći onaj udarni val….. Proljetos je nedostajalo nekih dvadesetak centimetara do preljevanja….

Ako se i prelije, do mene neće doć…. Ja živim na uzvisini… Dobro je to moj tata smislio…

——–

Pitaše me jučer jel ja (s onim da do proljeća neću dolazit) mislim ozbiljno…. Da, mislim da će biti tako…..

 

Gracias a la vida que me ha dado tanto....La ruta del alma del que estoy amando.... Que si ya no puedo verte, Por qué Dios me hizo quererte, Para hacerme sufrir más?..... Jednog dana pročitah jednu knjigu i cio život mi se promijenio...."You can't wait until life isn't hard anymore before you decide to be happy."

 1. marijan2

  Nije ni čudo što se odnose tako prema svojoj rijeci. Htjeli ili ne, veže ih sa prepotentnim Slovencima (koji hoće još i da ”klapnu” komad Jadrana, a šalju i one udarne valove). Sa onim zaostalim Bosancima moraju da je dijele i na kraju je prepustiti omraženim Srbima!
  Pa ko još da je voli?
  Da se ja pitam, usmjerio bih je preko Mađarske i to još iz Slovenije, ne bih joj dao ni da primiriše Hrvatskoj… pa šta košta da košta!

 2. graciasalavida

  Marijane, nema ni jedan od ovdje navedenih argumenata s kojim bih se iole slozila…
  iznenadio si me ovim i ovakvim stavom….

 3. marijan2

  – Kao prvo, zezam se (neću više),
  drugo, nisam daleko od općeg stava o susjedima?

 4. graciasalavida

  Cijeg stava o cijim susjedima?

  To u svakom slucaju nije ni priblizno slicno mom stavu, ni o prvima ni drugima ni trecima.

  Moj se post odnosi direktno i jedino na ponasanje samih zagrepcana prema rijeci koja je sastavni dio mog grada.

  Ako se iz posta moze iscitati kritika, onda je ona upucena nama, zagrepcanima i nikome drugome. Ne znam kako si (jesi li?) mogao steci drugi dojam.

 5. Baš sam planirala posjetiti Zagreb 😀
  Ništa onda 🙁

 6. graciasalavida

  Samo ti dodji, ja sam na sigurnom :))))

Komentariši