Nekategorisano

PRIČAM 7

M. se odlučila udat…. i V. se ženi… I jednima i drugima sam pomogla koliko sam mogla..
 
N. je maturirala, zaposlila se… uradila sam jedino što sam mogla… jer ne mogu više… rekla sam joj – štedi, skupljaj pare, ne troši, jer ja nemam otkuda da ti dam….
 
Postala sam baka…. Imam unuka…. T. je zadovoljan, loza se nastavlja…
  
N. ima momka…. Dovela ga je da ga upoznamo… oboje rade.. imaju plaću.. uštedila je dovoljno za miraz… ona me jedina shvatila što sam joj govorila…. Ima priliku dobiti stan, samo da se uda… to je i uradila… oduvijek je bila takva… hajde bar s jednim djetetom da nemam problema… ima svoj ključ, ima svoj stan, ima svoj mir…. Kad ću ja to imat…
 
Dobila sam još jednog unuka… M. je rodila… dobro je da imam ovaj vrt… mogu doći sa djecom da budu na suncu.. na zraku.. M. se i dalje mora čuvati….
 
U kuhinji sam napredovala…. Sad sam među glavnim kuharicama…
 
T. po starom… redovno odlazi na svoja mjesta… još uvijek obilazi ulice kojima je tamo prije rata patrolirao… voli on te svoje ture….
 
Odlazimo i do Sućurja… K. i P. nas primaju… s njima smo postali dobri…. Vlakom do Splita.. parobrodom do Sućurja… da mogu znat kud ću još putovat… bilo bi lijepo da imamo nešto svoje.. da imam kuda doći … ne samo ja, nego i djeca sa unucima…
 
N. je rodila.. tebe… a i snaha je rodila… isto curicu.. vas dvije se dvadesetak dana razlike…. 
  
N. je rodila i drugu curicu,… sad vas imam petoro…. Kad mi dođete, puna mi je kuća… odzvanjaju glasovi djece, veselja, radosti… T. je sretan kad mu dođete….
 
Svi su odselili… konačno smo sami.. sad imamo prostora… dvije sobe viška.. a ne mislim odavde nikuda ići…. Volim ovaj svoj stan.. ne dam ga nikome…. Tetka, da me vidiš… imam unučad, postala sam baka…
 
I Liza i Ema su bake…. I Perica.. redovno se čujemo, posjećujemo… i sa Tuzlom se redovno čujem..  Sućurani i dalje dolaze… već sam navikla…
 
N. je dobila posao u Kutini…i ona i muž… pitala me može li nekoliko mjeseci dok se to ne sredi biti kod mene… Sretna sam što je pitala.. njoj sam najmanje od svih pomagala…. Dođi, samo dođi.. ima mjesta….. mlađa joj navršila tek godinu…. Sviđa mi se njena ambicioznost i hrabrost… beskompromisnost i odlučnost…..
 
Javlja mi da su uselili u stan.. i kupili parcelu za kuću,… pitam je šta misliš gradit, kuću mama, T. hoće kuću… i ja je hoću… vratit ćemo se u Zagreb, vidjet ćeš….
 
Razmišljam da uzmemo podstanare… pitat ću T. što on misli…. Dobro će doć ti novci…. Uskoro ću u penziju… T. je pristao na podstanare.. zadovoljna sam.. on ima društvo, a i ja… dobri su mi… zadovoljna sam…..
 
N. pita, kuća joj skoro gotova, može li njena starija, znači ti, kod mene, da živi s nama dok se kuća ne izgradi… moj T. je u penziji… bit će mu drago da ima nekoga o kome će vodit brigu… da ne bude sam… ja još moram radit… ne mogu još u penziju… postala sam šef kuhinje u restoranu… i dobila sam nagradu…  Tetka, čuješ li.. dobila sam nagradu 
 
I P. je zvala da pita može li njen T. kod mene… došao bi iz Sombora na akademiju.. kako mogu reći ne.. imam mjesta…. Drag je dečko…. Fin, skroman…. T. je rekao da može….
 
Opet mi je kuća puna…

Gracias a la vida que me ha dado tanto....La ruta del alma del que estoy amando.... Que si ya no puedo verte, Por qué Dios me hizo quererte, Para hacerme sufrir más?..... Jednog dana pročitah jednu knjigu i cio život mi se promijenio...."You can't wait until life isn't hard anymore before you decide to be happy."

 1. zlaja1978

  “N je rodila tebe” – jel ovo u vrijeme kada si se ti rodila???

 2. zlaja1978

  Baš si ovu hronologiju lijepu uklopila 🙂
  Fantastično 😉

 3. milicacale

  🙂
  e, i moja baka je bila kuvarica, i to vrlo brzo sef kuhinje…

 4. graciasalavida

  eto (još jedne) sličnosti :)))

 5. Pa zato ti nama ona jela … onako serviras ovdje da prste …polozemo a sipakkkk…. 🙂 Ti si izgleda obavljala sve redom …kao je trebalo i kako je prolazilo dolazilo …gdje si ti u svemu tome ?Mislim ne ovako kako je pisano i kako pises vec …znas na sta mislim ? ? ? Pozdrav …

Komentariši