Nekategorisano

SUŠTINA

Jesi sretna?

Kako se osjećaš?

Kako ti se čini?

Jesu ti dali šta?

I još desetak sličnih pitanja dobivam svakodnevno. Možda je dvoje-troje dobilo odgovore… smiješno mi ponavljat se… Da, naravno da jesam….. ali davno je prošlo doba kad sam zbog takvih stvari iskakala iz cipela…… jedan jedini dan je dovoljan da se sve, ali baš sve promijeni i nikad ništa više neće biti isto…

Kako jednostavnim rječnikom objasniti apatiju kojom dočekaš dobru vijest? Kako objasniti da je ta ista apatija koja graniči sa depresijom jednostavno postala način života? Kako objasniti da su donkihotski oklopi svakodnevna odjeća, a ti odavno nisi vise don Kihot?

Jednostavno tražiš obične mostove… običnim deblima, običnim brvnima se raduješ… ne trebaju više grandiozni mostovi koji pripadaju romantičnom svijetu dvadesetgodišnjaka….

Surova, okrutna, cinična svakodnevica… koju nikad nisi sanjao… i onda postaneš ventrilokvist… trbuhozborac… jer to je jedino što slušaš i što čuješ….

Imaš dovoljno vremena baviti se osnovnim matematičkim operacijama…. tražiš saldo koji će tebi samom najviše pokazat… i tebi samome je jedino važan… drugi više nikad neće biti bitni ni važni… jer shvatiš da si oduvijek sam sebi trebao biti modus vivendi i modis operandi….

Ime na vratima nije bitno… imenik je nebitan… ego je izliječen… nije više ni ranjiv… postao je imun na sve ispade…. jedino što želiš je mir da budeš svoj u carstvu kojeg si sebi izgradio….viteza više nema, ni Ljermontova ni Schillera…

Jedino što preostaje je da pobijediš samog Kafku……

Gracias a la vida que me ha dado tanto....La ruta del alma del que estoy amando.... Que si ya no puedo verte, Por qué Dios me hizo quererte, Para hacerme sufrir más?..... Jednog dana pročitah jednu knjigu i cio život mi se promijenio...."You can't wait until life isn't hard anymore before you decide to be happy."

  1. MayaBosanSka

    Kafka, pusti to sad kraju, spremi se pa sutra vece ili u nedelju na kavu sa mnom ;-)javicu se!!

  2. graciasalavida

    evo pustim…. 🙂
    i evo idem se spremat 😀

  3. djeluje kao da nema kap uzbuđenja… utješi me da nije tako:)

  4. graciasalavida

    ovo je svojevrsni rezime mog petomjesečnog staža ko burzovnog mešetara 🙂

Komentariši