Nekategorisano

E SAD…. DA KRENEM NATRAG?

http://www.youtube.com/watch?v=yAtK2tuQvUY

 

Vratih se….. noge i tabani još bride od papučica… (tako i onako uvijek poslije puta trebam nekoliko sati da se noge smire)….

Bila sam u Sarajevu, za one koji su zaboravili… malo je nedostajalo da grada i ne vidim… ali ipak nađoh sve moje uobičajene destinacije, parking kod Narodnog, Dal Padrino, Metropolis, Sebilj, Ferhadija, Baščeskija, Skenderija, Titova…. nije potrebno da nabrajam, zar ne? Oni koji me poznaju znaju da su to mjesta koja jednostavno ne mogu zaobić…. ili ne obić…..

Upoznah u natpolovičnom postotku jedno, meni, novo naselje, .. nisam došla nepripremljena… moj vodič je uvijek u autu… i redovno bacim pogled… kao da ne zaboravim neki detalj, neku ulicu, neki dio grada…..

Ovako na brzinu…. kao odgovor na pitanje u pola noći…. BILO MI PREDIVNO!!

Domaćica, obitelj kod koje provedoh novogodišnju noć i slijedeća četiri dana, pokazali su i dokazali da su sarajlije bile i ostale ono što su oduvijek bile…. ko ne zna o čem pričam, neka se sam zaputi prema Šehergradu…. jer na koncu, to se treba doživjet da bi se znalo o čemu govorim…. Nekad davno imala sam post, Moja raja….. eto u taj klub, upravo primih nove članove….. a čini mi se da sam i sama dobila člansku iskaznicu…. (al izgeda zaboravih je ponijeti kući )… RAZLOG ZA OTIĆI PONOVO!…. to mi nikad nije nedostajalo … motiva i razloga za povratak ….

Pa čak i tri vrste crta na jednom dijelu koji po nekom tipu sa srebrnim zubom spada pod cestu u izgradnji…. čitaj uloviše me u raskoraku… nisam znala po kojoj crti da se krećem… btw, ima li zebra sve pune crte ili bude poneka isprekidana?.. pa eto nagradih njihovu revnost, a moje neprepoznavanje davno-ofarbanih-sada-neprepoznatljivih crta kaznih …. .. znači čak ni to ne može me spriječiti o razmišljanju kada, gdje, kako i zašto ponovo na put…..

E da… za one koje interesira… nisam primjetila da postoji razlika između zagrebačkog sarajevskog i sarajevskog sarajevskog piva… a enormno sam se trudila… …  Čak me i poklon pod jelkom dočekao u istoj dilemi…. i vidim da ću morat ponovno u analizu…..

Nadalje…. matematiku smo vježbali i vježbali i vježbali ….i na koncu uspjeh dobit i ja jednu zvjezdicu… ono k'o za nagradu…. jedino ne znam ko je kome puštao u znanju.. ma nije ni bitno… zabava je bila do krajnjih granica… smjeha do suza… a to smo i htjeli….

Kolače smo pojeli… isprobali smo i delikatese korporativne Amerike….. a ni domaća tradicionalna kuhinja nije zanemarena…. ama baš NIKAKO!!!

Jednom riječi… PREPORUČAM SE!

DOBAR SAM JA GOST….

Gracias a la vida que me ha dado tanto....La ruta del alma del que estoy amando.... Que si ya no puedo verte, Por qué Dios me hizo quererte, Para hacerme sufrir más?..... Jednog dana pročitah jednu knjigu i cio život mi se promijenio...."You can't wait until life isn't hard anymore before you decide to be happy."

 1. snagomduse

  ako je tako onda navrati u bilo koje doba ;))))

 2. Slovka

  iskaznica ti je pod jelkom ostala, smoto smotana! co'ek te pusti da jednu dobijes i ti sve pozaboravljas!!
  a da si dobar gost – podvlacim :))))

 3. graciasalavida

  eto vidiš! znala sam da si mi nešto sakrila!….. cccc 😛
  a i Đole kaže da sam dobar gost :)))

 4. Slovka

  e sad đole….. necemo o tome 😀
  zvjezdica ce ostati da ceka, skupa sa onom “propusnicom” da vidimo hoces li je ponovit ako ne pustimo :))))
  p.s. dusan je upravo donio 2 komada onoga odozdo!

 5. graciasalavida

  razlozi samo niču!
  javi kad nestane… ja sam već tamo! :))))

 6. Slovka

  rekla ti je andja da i njoj falis!

 7. graciasalavida

  pa jel to nastala vremenska nepogoda? :))))))

 8. graciasalavida

  @duša: hvala… :))))

 9. zlaja1978

  Pa ako su tako dobar gurman samo se najvavi i reci šta voliš i biće spremljeno. Ja kuham slano a supruga slatko i peciva. 😉

 10. Slovka

  jasta je, praaaaznoooo :))))

 11. graciasalavida

  @zlaja: hvala na pozivu :))… ali nije stvar toliko u gurmanluku, koliko u ljudima s kojima jesam i s kojima provodim svoje vrijeme… 🙂
  @slovka: znam način kako popunit :)))) a i meni, osim vas ali baš svih, nedostaju i kormilo i mala maza :))))

 12. zvonozauzbunu

  Ne da si dobar, ti si odličan gost. Svako bi poželio da dođeš, promocija Sarajeva čista 10:)
  Drago mi je što si uživala, ako ubuduće zaželiš proširiti društvo u Sarajevu ja sam na raspolaganju, i kao domaćin i kao turistički vodič a može i pratnja (ne eskort:)))

 13. graciasalavida

  @zvončica: sve ćemo se dogovoriti :)))
  i hvala za komplimente 🙂

Komentariši