Nekategorisano

POZDRAVI ŽELJE I PORUKE

Prethodni post popunio se komentarima kojima se mojoj malenkosti, Slovki i vjerojatno nama sličnima upućuju pozdravi i želje i poruke.

Kako sinoć nisam imala namjere odgovarati, htijući da prespavam, da relativno hladne glave odgovorim na sve rečeno, pa eto stoga i ovaj post.

Blogger niskabisera je već u prvoj poruci, kao odgovor na moj komentar u kojem kažem , izvrnutim smislom, da njegov način razmišljanja, pozivanje na drastično kažnjavanje raznih "grijehova" nije primjereno ovom donekle i javnom mjestu.

@NIska… da te nema trebalo bi te izmislit.. ovoliko pametnih stvari već davno nisam čula ni čitala…..
da mi je samo dočekat da ti netko kaže popni se na eukaliptus pa se baci s vrha i da ti poslušaš…
ili da ti kaže da se mlatneš kamenom umjesto mokrom čarapom svaki dan…
ali … poanta je u tome da se ti zajebavaš na račun svih ostalih…
i moram priznat da mi je ponekad zabavno čitat koliko visoko ili nisko možeš i letjeti i pasti….. kako koji put… zavisi od vremenske prognoze na Uranu….
neka te… uživaj….

Objavio/la graciasalavida prije 9 sati 56 minuta #

  

Razumijem da netko može imati radikalne stavove, ali  rasističko po svim vidovima pa pomalo i nacionalističko pozivanje na nasilje, izvršenje kapitalnih kazni, je neprimjereno i kažnjivo, da ne nabrajam dalje.

Dakle, niskabisera je u tom prvom odgovoru, toj poruci namijenjenoj meni, na njegovom blogu, napisao šta misli, http://www.blogger.ba/komentari/99986/2605423  i da raskida sa mnom "sve blogerske veze".

  

gracia ja sam tebe delete jer si flexibilna kao stoljetni hrast….
da ja nemam problem cinjenica ide meni u prilog jer nbakon citanja tvojih komentara narocito prema nekim djevojkama,odlucih se na drastican potez tj da te eliminisem iz kruga rado citanih…znacii da se osjecam super dokaz je da ja tebi ne navrati da bilo sta kazem a evo ti ne izdrza pa mi dodje da mi objasnjavas vremensku prognozu ili gravitaciju….
ne znam odakle ti prvo hrabrost a potom i ljudskost da mi kazes fda se zajebavam na racun ostalih..koji ostalih??? tebe i slovke…
ne znam da ja dodjoh tebi i na tvoj racun zbijam sale i sprdam se (tako kazu u CRO jel?) medjutim evo meni tebe da mi kazes POANTU…..
Mene Grazia VASA poanta niti zanima,niti sam vas sta pitao vec sam vas skromno DELETE a isto ocekujem od vas…
Shtujmo prostor jedni drugih…
BOK and Goodbye:————)

Objavio/la niskabisera prije 8 sati 2 minute #

 

Niska je odlučio napraviti drastičan potez, tj, mene eliminirati iz kruga rado čitanih nakon mojih "komentara narocito prema nekim djevojkama"

Mislim….. kako sam glupa…. pomislila sam da sam ja njega osobno, lično i personalno uvrijedila… a on…. seksist do sada, odjednom brine o "nekim djevojkama".

Nadalje, za slučaj da to nisam pročitala ja i mnogi drugi, stavio je komentar i kod mene, ne jednom nego tri puta…. U trećem navratu ubrojio je i NOISe….  stoga molim sve ŽENSKE osobe KOJE RAZMIŠLJAJU I KOJE ZNAJU RAZLUČITI JEDNO OD DRUGOG, da ako im je stalo do muškog društva ovdje navedenog bloggera niskabisera da dobro razmisle i da nemaju sa mnom, tj. s nas tri nikakav kontakt a kamoli da se slažemo u nečemu. Naime, može im se desiti da ih niskabisera jednostavno ne čita, a to će možda, kao što je za mene, jer u Slovkino i NOISe ime ne mogu, i za njih biti nepremostiv problem.

 

ja cu vas lijepo da pozdravim pocevsi od grazie,preko slovke i naravno Noise (samo mi zao nikada se nismo virtualno sreli before air force attack koji mlada buchna odradi na mome blogu)….
Kao sto rekoh vas dvije sam delete a buchnu nisam imao cast da poznajem,mada mislim da je ok cura(slusati master of puppets a biti kakalica ne ide nikako) a razlog je taj sto odvec emotivno diskutiramo pa da ne bismo stekli pogresan dojam da neko nekoga ne voli bolje je stati,pa delete pa mirna kucha…
Niti cu ja vama nedostajati niti vi meni…
i zaista no hard feelings ja vas 2 dame napustam permanentno tj vase pisanje a u zivotu vam zelim sve najbolje,najprije puno zdravlja a onda sve ostalo sto slijedi….:))

Objavio/la niskabisera prije 4 sata 14 minuta #

 
Ponavljam, našao je za shodno napasti i Slovku, pa i NOISe, a obje s mojim prvobitnim komentarom nemaju ama baš nikakve veze.

Nije mi jasno, zašto jednu te istu rečenicu mora reć tri puta….

Niska, pročitala sam i prvi put i pogodi me u srce činjenica da ću bit odnekuda izbrisana. Do prije par tjedana nisi ni znao da postojim, pa prosto ne znam kako ću to preživjeti ovoliku tugu i jad i čemer.

Ako si već kazao da ne misliš dolaziti, otkud potreba da mi to još tri puta kažeš? I da u tu iskrenost ubrojiš i Slovku, pa i NOISe?

Jedini mogući razlog je da nas sve tri voliš, pa se ne možeš odlučiti koja ti je draža, pa je shodno tome jednostavnije i najbolje izbrisati sve nas.

Eto, za sve one koji se misle puno puta opraštati, jer ja kao žensko ne mogu to shvatiti od prve, ostavljam prostor za komentare, pozdrave, želje i poruke.

Gracias a la vida que me ha dado tanto....La ruta del alma del que estoy amando.... Que si ya no puedo verte, Por qué Dios me hizo quererte, Para hacerme sufrir más?..... Jednog dana pročitah jednu knjigu i cio život mi se promijenio...."You can't wait until life isn't hard anymore before you decide to be happy."

  1. Ja se nemam namjeru od tebe oprastati, nego cu te samo toplo pozdraviti.

  2. marijan2

    Ne dozvoli da ti ista utice na raspolozenje, pogotovo neko pun vjersko-nacionalnih frustracija i predrasuda, a ocigledno zivot provodi na pogresnom mjestu i u pogresno vrijeme. Uzivaj u nasem gradu!
    Pozdrav iz Stockholma!

  3. necemo se oprastati 🙂

  4. tek te “virtualno upoznah” pa mi nesto i nije do oprastanja 🙂
    pozdrav iz Sarajeva…

  5. promotivka

    Gdje je nestao Branko kockica :/

  6. cutielipso

    nisam uopće skužila od kuda tolika frka,ali očito si nekog podbola…
    sloboda razmišljanja,,izgleda došla na nož.ne sekiraj se..samo vozi dalje…

    🙂

  7. niskabisera

    Dosao sam teta grazia da vam uzvratim posjetu jer kao sto vidite…@NIska… da te nema trebalo bi te izmislit.. ovoliko pametnih stvari već davno nisam čula ni čitala…..
    da mi je samo dočekat da ti netko kaže popni se na eukaliptus pa se baci s vrha i da ti poslušaš…
    ili da ti kaže da se mlatneš kamenom umjesto mokrom čarapom svaki dan…
    ali … poanta je u tome da se ti zajebavaš na račun svih ostalih…
    i moram priznat da mi je ponekad zabavno čitat koliko visoko ili nisko možeš i letjeti i pasti….. kako koji put… zavisi od vremenske prognoze na Uranu….
    neka te… uživaj….

    označi

    Objavio/la graciasalavida prije 13 sati 15 minuta #

    Kao prvo zasto ste uopste dosli da mi ovo kazete….?

    Kao drugo ja sam seksist,rasist,fundamentalista i nabrajaj…zasto?

    Zato sto kazem sto mislim pa se pojedinima ne svidja….zato sto smtaram da su muslimani u BiH ugrozeni,da bih ubio pedera itd…

    Moja najveca pogreska je upravo pokusaj razmjene misljenja sa sebicnjacima poput vas i ostalih vama slicnih…
    Vasa kompica slovka je na Vasem blogu u Vasem postu komentirala mene a gdjici Noise nije bilo malo sto je onako demokratski dosla i izbombardirala se na mom blogu,vrijedjajuci mene i moja vjerska osjecanja…
    Shodno tome nasao sam se prozvanim pa ostavih komentar ko zeli neka pogleda vas pretposljedni post….

    Ne znam cemu frka,vama vase meni moje,na kraju krajeva kao sto ste i sami rekli pa i ne znamo se….

    Ponavljam ja vama nisam dosao nista reci nego ste vi sa vasih preko 50 godina starosti dosli na moj prostor uciti me o gravitaciji i da se ne ponavljam ko zeli da procita ,mislim da se kopirali taj vas komentar….

    E jos nesto….ako vam je sve to truba ili talashika zakaj objavljujete post o ovome,kao da je nekome bitno sta je neki tip kazao iz Melburna ili teta iz ZG….

    Kad se smatrate tolerantnom,naprednom europejkom mogli ste malo suptilnije odraditi pa me pitati na PP “glede” eventualne znatizelje what ‘s going on…

    rado bih vam odgovorio u lice…..

    i jos nesto rekao bih vam nesto……ali mi vjera ne dozvoljava::))

  8. epicurus

    Meni je privatno receno da su takve osobe svakako “na rubu” i da su spas našli u vjeri. Tako kaže, ako sam dobar čovjek treba da ih pustim na miru a ne guram nazad u ambis!!???

    Kao ono, to je za njih jedini spas i nema smisla diskotovati sa njima jer oni ustvari nemaju opcije. Ima u tome nešto ali stvar je u tome što ja to (a ni ti koliko vidim) ni ne radim. U diskusiju sam se uključio samo zato što mislim da pošten čovjek ne treba da šuti kada se javno poziva na nasilje.

    Ali tu sad dolazi do problema jer kod njih nema filozofije i nema razmišljanja svojom glavom već samo onako kako je napisano a napisano je da je sila dozvoljena protiv određene vrste ljudi. Tako da oni moraju braniti silu a ja ne mogu pustiti da se poziva na silu i tu nema rješenja.

    E sad narod kaže “pametniji popušta”. Ali da li sam zaista pametniji ako pupustim pozivanju na nasilje?

  9. Ja vas tek pocela citati… i rado bih vas zadrzala 🙂

  10. graciasalavida

    @svima: hvala svima na podršci, i uzimam si za pravo vjerovati da je ta podrška upućena ne samo meni, nego i Slovki i NOISe, i mnogima koji misle na isti način…..

    ja se nemam namjere opraštati, naprotiv….

    ali me smeta da se zbog mog mišljenja prozivaju ljudi koji sa iznošenjem istog nemaju veze….
    a da me smeta način na koji niska iznosi svoje ideje, da me smeta ton s kojim to govori, da me smetaju riječi koje koristi, da me smetaju riječi koje koristi za rješavanje nekih naših svakodnevnih problema to stoji….

    i kao što epicurus kaže, da li sam zaista pametnija ako popustim pozivanju na nasilje? ili ako zatvorim oči? ili okrenem glavu?

  11. niskabisera

    gospodjo gracia otvorite oci dobro jer muslimani koji misle poput mene su opasni,vi ste europejjka,vi ne smijete zatvoriti oci,kao sto niste ni zatvarali generalno kao nacija ubijanja srba po zagrebu u onim turbulentnim vremenima,niste ih zatvarali dok je regularna hrvatska vojska ratovala po srednjoj bosni,niste ih zatvarali dok su pravljeni dretelj i ostali kampovi,ni kada se most stari u mostaru srusio….niste kao nacija….
    niste se bunili sloganu srbe na vrbe a bunite se sto neko ne zeli stititi pedere…

    i o kakvoj podrsci pricamo vi drzite ovaj blog kao izvor pokretacke snage pa cete pasti u nesvjest ako nema rijeci podrske….

    to sto vas moje rijeci smetaju me zivo koljeno desno zhiga i i can smell some bullshit,pa dajte kakva je to patetika…ko sam ja nekakav utjecajan lik koji nanosi stetu europi i krscanima kaj pricam….mogli ste si otrganizirati proteste sa natpisom dolje niska…ako te smetaju moje rjeci klikni na blokirajte korisnika i super….samo me zanima jesu vas boljele rijeci dr franje tudjmana,vladimira sheksa i plejade vasih sugradjana,dali vas je boljelo i nervirao ton istih…ako jeste sta ste poduzeli…jer vidim protiv mene ste pak nesta poduzeli….

    nemojte niposto popustati kao sto niste popustili sto je pokrivanje muslimanke banovano u mnogo zemlaja,.sto izraelcani bombardiraju gazu,sto su neke bosance poslali na gvantanamo,sto djeca po africi umiru,sto rusi gaze ceceniju,amerikanci irtak i afganistan,siluju,pale i ubijaju….ta nemojte okretati glavu,ne zmirite,borite se…..

    Ljudi koji se prozivaju kake po vasem blogu o meni i opet okrecete glavu i zmurite…..

    Odjavit cu se u shtulichevom stilu…Kaj mene zanima sta vi mislite…

    a sada vas idem blokirati jer me pocinje i lijevo koljeno da zhiga::))

  12. Slovka

    dosla sam u iskusenje da mu ponovo nesto napisem, no kako vidim da nije razumio ni prethedno – cemu trositi rijeci….
    nego, “kompica” te zove na kafu, moze? :))

  13. Hajdemo ovako niskobisera… Zamoliću te da pročitaš ovaj komentar i shvatiš da govorim samo i isključivo u vlastito ime.
    S obzirom da smo se definitivno potpuno isčašeno i to donekle, hajde da kažem, virtuelno upoznali, nudim ti nekoliko mojih stavova o temama koje su se u ovoj neukusnoj raspravi protezale:
    1. Posto sam novinarka jedne informativne redakcije i s obzirom da sam u više navrata izvještavala o problemima sa kojima se braća suočavaju, a ima ih puno, pogledaj moj prilog nakon zatvaranja Imada Al Husina (Ebu Hamze) u Imigracioni centar u Lukavici – http://www.islambosna.ba/forum/politika-i-aktuelnosti/ebu-hamza-priveden-u-imigracioni-centar-u-lukavici-!!!/285/ (Uploadovan prilog ćeš naći u posljednjem postu na ovoj stranici foruma) SMATRAM DA ĆEŠ, NAKON ŠTO ODGLEDAŠ OVAJ PRILOG, STEĆI NAJBOLJE SAZNANJE O TOME ŠTA MISLIM O BRAĆI I NJIHOVIM PRAVIMA.
    2. Kao što smatram da su osnovna ljudska prava Imada Al Husina bezočno kršena i, naravno, nisu prestala da se krše, tako smatram da niko, ali niko nema pravo kršiti prava djece u Palestini, prava na njihov normalan i uopšte život i to decenijama… Da sam novinarka u Palestini ili čak i samom Izraelu izvještavala bih o tome (pod prijetnjom smrću, vjerovatno). Pokušavam biti principijelna u svemu, pa tako smatram da niko nema prava kršiti ni prava homoseksualne populacije, odnosno da nije u redu uskratiti toj populaciji slobodno izražavanje svoje seksualnosti čak i na ulici.
    3. Na tvom bloggu sam nastupila imenujući se kao sam Satana izrevoltirana time što sebi daješ za pravo da dijeliš ljude na dvije vrste među kojima su, ako se dobro sjećam, oni koji su u neznanju spram Boga i oni koji su, zapravo, šejtani. Time što sam sebe nazvala Satanom nisam iskazala nepoštovanje spram tvog vjerovanja. Što se, pak, tiče mog vjerovanja, ono se iskazuje djelima koje činim i o njima i djelovanjima drugih ljudi će suditi onaj gore, ne ti ili ja. Napominjem da si ove dvije “vrste” smjestio u zadate kategorije oslanjajući se na stavove tih ljudi o homoseksualnoj populaciji.
    4. Neko je spomenuo da za njega nema opraštanja ili nešto slično… Ja nemam šta oprostiti iako su pale grozne uvrede s tvoje strane na moj račun. Znam šta je afekt, i sama hiljade puta padam u zamke istog i trudim se ne uzimati drugima ono što sebi samoj ne bih uzela.

    Za kraj, prepostaću svoj post ovdje s ciljem da artikulišem svoj stav o rasizmu. Ti se sada možeš uvrijediti, ali ovo ne pišem s ciljem da bih te uvrijedila nego zaista mislim da si u nekim svojim istupima zastupao rasistička stanovišta.

    Ono što me u apsolutu može zaštititi od upadanja u zamke rasizma i kastizma (prim. slobodna izvedenica od kasta) je apsolutna principijelnost, odnosno apsolutno sljedbeništvo principa jednakosti svih ljudi u apsolutu. (Već kušam samoprijekor što ovdje ne spomenuh princip jednakosti svih živih bića na ovoj planeti koju dosad djelimično upoznah, no kapacitet moje misli očigledno nema neophodnu zapreminu da na teorijskom nivou može izvesti primjenjljivost principa jednakosti svih živih bića u apsolutu.)
    Što sam vremenski-progresivno više saznavala to sam preciznije utvrđivala da sam ranije, sirovijim promišljanjem o rasizmu i kastizmu, sve što nije bilo isto kao ja imenovala sa oni. Danas znam da mi opasnost ne prijeti od nepoznatog, neupoznatog, dakle njih, nego od mog pojmovnog, dakle identifikovanja njih kao oni.
    Razmišljam… Zašto sirovija promišljanja brže djeluju, odlučnije primjenjuju prijezir, gnušanje i sukob spram njih? Zašto baš sirovija promišljanja ustvari suštinski pokreću motivi poput Nietzscheovskog nadčovjeka? Kako to da misao uglačana filozofijom ponajbolju, najmasovniju i najodaniju vojsku primjenitelja pronalazi baš u sirovijem promišljanju? Da li je to zato što baš sirovije promišljanje najviše žudi biti od vrhunskog kvaliteta, poput kraljevski plavog, nasljednog prava, imperatorske loze?

    Oprostite mi na rasizmu i kastizmu.

    (za prigodno čitanje preporučujem Praktischer Idealismus od osnivača Panevropskog pokreta R. N. Coudenhove Kalergija, oca ujedinjene Evrope. Garantujem i prigodno iznenađenje.)

    Vlasnici blogga se izvinjavam zbog predugog komentara.

  14. P.S. Link se mora kopirati u cjelosti, pa paste u address bar…

  15. mamaludica

    ja zelim da pozdravim strinu, daidinicu i amidinicu:))

  16. graciasalavida

    @mama: molim te da točno imenuješ ko je ko :)))))

  17. graciasalavida

    @NOISe: nema potrebe za isprikama… ovaj prostor i je predviđen u ove svrhe 🙂

Komentariši