http://www.youtube.com/watch?v=8XJMLS8jhbY

 

Petak, rano jutro… kćer na jednu stranu svijeta, preko sjeverne granice, ja prema istoku pa potom jugu… i ja preko granice….

Dogovorila kavu…. s prijateljem sa fb… pričamo i znamo se evo preko dvije godine.. eto konačno da vidim i grad opjevan pjesmom pravosudnog karaktera….

Mjesto susreta nije bilo teško pronaći,…. dan ranije sve je bilo dogovoreno, a i google earth je vrlo simpatična stvar…. sve nađeš, sve šta ti treba……

Vrijeme mi je proteklo brzo… u razgovoru, smijehu, ozbiljnim temama,…. prijatelj se bavi i slikanjem na staklu… gledam njegove radove na fb… i nekako sam uvjiek bila zavidna jer eto ne mogu do njih, nisam u blizini… ovaj puta to nisam propustila… počastih sebe…. upravo  motivom kojeg sam htjela…. uz koji je vezana obiteljska povijest i Sarajevo …..

Rano poslijepodne krenuh dalje….. prema Sarajevu…. ovaj puta preko Vogošće.. prvi put sam ovuda prošla… spuštajući se prema gradu … savlada me neki osjeća mira.. spokoja… dolazim u poznatu sredinu, …. koju volim…. zašto i kako ne znam… nisam još uspjela otkriti.. ali uživam u tom osjećaju….. Koševo… Skenderija ….. i skrenem lijevo prema čaršiji…. tu imam smještaj….

Dogovorena kava s prijateljem… i poziv "hajd s nama u Zenicu… promocija 3D filma…."…. moj prvobitni plan da budem u Pozorištu mladih brzo je pao u vodu…. i eto me opet na putu…. susret s dragim ljudima, …. piće…  i pokret….

Zenica – multiplex…. najveća dvorana… podijelili nam naočale…. za 3D…. smjestih se na vrh.. zadnji red…. s namjerom… neki bi me nazvali control-freak…. ali lijep je osjećaj imati sve ispred sebe …. cijelu dvoranu…. na dlanu…  film čiji trailer je linkan zabavio me.. bilo je aluzija na već snimljene scene iz raznih akcijskih-i-inih-filmova-tipa-bond-james-bond filmova i njima sličnih… ali bilo je i originalnih ideja…. djeca su najviše uživala…. VIP salon i zakuska…. i prijatelji…. jedva ih dočekah… nova lica upoznah…

Prvi put sam gledala 3D sa ovim, pravim naočalama….. uza svu želju da zadržim, morala sam ih vratit…. NIkad prije nisam bila u Zenici…. a sad eto u jednom danu dva puta …

Povratak u Sarajevo….. Izlog….  uz šampanjac …  sjedili i pričali….. do kasnih sati……

Gracias a la vida que me ha dado tanto....La ruta del alma del que estoy amando.... Que si ya no puedo verte, Por qué Dios me hizo quererte, Para hacerme sufrir más?..... Jednog dana pročitah jednu knjigu i cio život mi se promijenio...."You can't wait until life isn't hard anymore before you decide to be happy."

 1. cutielipso

  iam tebe svagdje..voljela bih i sama proči malo tim putevima…e,da bila sam u tuzli…

 2. I kako sad da me ne uhvati nostalgija…??:)

  Najozbiljnije, ovo je tako lijepo da nemam rijeci. Aferim!

 3. pcelica74

  @graciasalavida Super: putovanja i 3D film – super kombinacija 🙂

 4. otvoreno i iskreno – zavidim ti 🙂

 5. Slovka

  izazivas, izazivas 😉

 6. graciasalavida

  @cutie: pjesma skitnica je pisana po meni :))))
  @msks: tnx, pa sad nije da je to baš i vrijedno…. ti navikla na bolje 🙂
  @pčelica: ma svašta nešta hahahha
  @izmit: odaj tajnu na čemu 🙂
  @slovka: sva sam vražja, znam…. :)))

 7. putovanje, prijatelji, razgovori, pozoriste, novi gradovi i ljudi…eto ja imam puno razloga da ti zavidim 🙂

 8. graciasalavida

  @Izmit: hvala, razumijem što želiš reći…..
  ono što mene vodi je ljubav, ljubav prema ljudima, prema prirodi, prema povijesti, budućnosti, bez nje ništa nije moguće…

Komentariši