Nekategorisano

ILIDŽA

http://www.youtube.com/watch?v=39u0lYpgt1A

 

Ilidža… na suncu….. pomalo babljem….. u kratkim rukavima… poput guštera uživali na suncu….  teme osobne…. duboke…. spoznajne…. ne i egzistnecijalne, …. analitičke, ali ne i materijalne…..

Zna se… nije zlato sve što sja… ali….  Žuta boja soka navela je pčelu da se bez razmišljanja, onako grlom u jagode, baci u dubine svoje prirodom nametnute strasti….. Povodljivost nije baš neka vrlina, iako nerijetko zna uroditi dobrim posljedicama…. Ovaj put njih nije bilo…. Borila se protiv sebe, plivala , borila se za zrak da bi na koncu ipak posustala i izgubila bitku…

Naš razgovor time je dobio dodatnu dimenziju….treba li ići glavom kroz zid? bez razmišljanja? prepustiti se strasti, želji, volji, ljubavi, temperamentu? ili treba ipak pronać način koji će u sebi sadržavati sve što želimo, a da posljedice ne budu fatalne po nas?

Opet sam, kao i prije dvije godine, prošla kroz neku katarzu… i zaista narasla…. u mojim očima svakako, jer sam štošta naučila i spoznala… i zadovoljna sam jer sam puno postigla…. sama…… najvećim dijelom sama….., da, imala sam pomoć….. i da nije bilo i njih u mom životu,  siguno ne bih bila danas ovakva kakva jesam….

Moji oklopi su donekle pali….  imali smo team building…. ja i moja lica…. i izašli smo kao pobjednici…. pamtimo bitke, pamtimo detalje, pamtimo neke poraze… ali, dobili smo rat… mi smo pobjednici….  ja sam pobjednik….

 

Gracias a la vida que me ha dado tanto....La ruta del alma del que estoy amando.... Que si ya no puedo verte, Por qué Dios me hizo quererte, Para hacerme sufrir más?..... Jednog dana pročitah jednu knjigu i cio život mi se promijenio...."You can't wait until life isn't hard anymore before you decide to be happy."

 1. Nemam komentar osim da sam sretna za tebe…zasluzujes.

 2. graciasalavida

  @msks: hvala ti 🙂

 3. cutielipso

  treba,zašto se ne prepustiti

 4. graciasalavida

  @cutie: moguće.. ali…. postoji i Pavlovljev refleks…. koji te natjera na razmišljanje … i drugačiji pristup 🙂

 5. lijepo, prelijepo. malo je danas ljudi za takvih razgovora 🙂

 6. Slovka

  naravno da si pobjednik 🙂

 7. MayaBosanSka

  sad mi dodje da se spakujem i da idem kuci 🙂

Komentariši