Nekategorisano

KONFERENCIJA

Prvi dan konferencije ….. dosta inspirativan…. nesto i naucila…. srela kolegicu sa fakulteta… Marija… radi u Vinkovcima… nismo se vidjele barem deset godina….

Hrpa novinara, predstavnici raznih kantona, ministarstava, drzava, cak i ambasador Irana…. uslikavali nas uzduz i popreko… ne bih se cudila da negdje i izadju te slike

U pauzi klisnuli…. kuda? …. odvela sam moje decke na rucak u Inat kucu, … svidjelo im se.. od interijera pa do ponude… meni najvise muzika… sevdalinke…… i poslije na pivu u Stari tocak….. nasuprot njihovog hotela….  oni na popodnevni odmor… ko djaci prvaci

A ja u Dal Padrino… susret sa prijateljicom…. prvi susret…. provele vise od dva sata zajedno…. pricajuci, smijuci se, poneke i suze…. e to je bilo kod mene….., ali upoznala sam jednu divnu osobu…. i veselim se iducem susretu… iako znam da ce to bit tek za dva mjeseca… jedino ako me posao ponovno ne dovede, nikad ne reci nikad….

Slike? kad se vratim u zg, onda napravim neki pregled ovih dogadjanja ….

 

Gracias a la vida que me ha dado tanto....La ruta del alma del que estoy amando.... Que si ya no puedo verte, Por qué Dios me hizo quererte, Para hacerme sufrir más?..... Jednog dana pročitah jednu knjigu i cio život mi se promijenio...."You can't wait until life isn't hard anymore before you decide to be happy."

Komentariši