beats by dre cheap

OSCAR 2019 - THE WIFE, RBG, COLETTE

Kaže se, iza svakog uspješnog muškarca stoji žena. Hm...

Kroz historiju ta se fraza pokazala točnom u brojnim prilikama i situacijama, ali vrijedi i obratno...

Glenn Close, The Wife, i Keira Knightley, Colette, imaju donekle slične uloge. Colette je film koji govori o jednom dijelu života francuske književnice, dok je The Wife pomalo fikcija, no vjerojatnost da su takve priče moguće, postoji. Likovi obiju glumica su bile primorane da pišu, a istovremeno uživale su u svakom trenu. Malo mazohizma, malo Stockholmskog sindroma.

Keira Knightley ima glavnu ulogu u filmu o poznatoj francuskoj književnici Colette. Moram priznat da mi je film godio prvenstveno zbog činjenice da, ako sam i išta znala o Colette, a trebala sam tokom gimnazijskih dana, sve sam uspjela zaboravit. Tako da mi je sama priča mnogo toga vratila iz odavno zatvorenih ladica.

Ono što me zaista smeta kod tog filma je činjenica da je film o francuskoj književnici, glume britanski glumci, film je na engleskom, a Keira, kad ispisuje stotine stranica piše na francuskom. Malo nezgrapno, zar ne?

Glenn Close, s druge strane, kao supruga Nobelom nagrađenog pisca, zahvaljujući seksizmu društva, bez obzira o kojem vremenskom periodu govorimo, potiskuje svoju nadarenost i maštovitost pretpostavljajući je muškarcu, suprugu. Glenn Close je odradila, možda, ulogu života.

S druge strane, dokumentarni film o Ruth Bader Ginsburg, sutkinji Vrhovnog suda u USA, pokazuje da i iza uspješne žene stoji muškarac, ispunjen samopouzdanjem i vjerom da spol ne igra ama baš nikakvu ulogu kad je riječ o talentu, znanju, sposobnostima... Preporučam ovaj dokumentarac. Vrijedi ga pogledati.

Gracias a la Vida
http://graciasalavida.blogger.ba
25/01/2019 18:43