beats by dre cheap

OSCAR 2019 - BOHEMIAN RHAPSODY

Objavljene su nominacije za ovogodišnjeg Oscara. Prilično očekivano, rekla bih, jer Golden Globe je dobar pokazatelj smjera kud i kome bi Oscar mogao otići.

Skinula sam ogroman broj filmova, no još uvijek mi nedostaju dva ili tri.

Pogledala sam gotovo sve filmove nominirane u kategorijama najboljeg filma, muške i ženske glavne i sporedne uloge, strani film. Ove godine sam pogledala i velik broj nominiranih dokumentarnih filmova.

Ne znam da li je to slučajnost, ali velik broj filmova nominiranih ove godine bavi se biografijama ljudi, ili barem nekim vremenskim periodom iz njihovog života. I to mi se posebno dopada.

Prvi film kojeg sam pogledala i kojeg sam ciljano i htjela i tražila bio je "Bohemian Rhapsody". To se i očekuje od svakog fana grupe Queen i Freddie Mercuryja, zar ne?

Sjetih se i njihovog koncerta u Zagrebu, sad već daleke 1979 godine, znači prije 40 godina! Igrom slučaja, nađoh konačno i još jednog fana koji je bio na zagrebačkom koncertu! Nakon toliko godina! I imali smo o čemu pričati.

Godinama sam žalila što sam mnogo memorabilia stuff bacila pripremajući se za Juniorkono rođenje 1992, tako da je i ulaznica sa njihovog zagrebačkog koncerta otišla u nepovrat. I još uvijek mi je krivo. Ali sam zato na netu pronašla nečiju ulaznicu, i sad se bar mogu u svakom trenutku podsjetit i kako je ulaznica izgledala jer moram priznat bilo je trenutaka kad sam dovodila u pitanje svoju svijest i memoriju o njihovom koncertu.

Rami Malek me oduševio. I maskom i trudom i postignutom fizičkom sličnošću. Usprkos brojnim kronološkim netočnostima prikazanim u filmu, a u odnosu na stvarni kronološki redoslijed, čini mi se da je film uspio dočarati Freddiejevu osobnost, karizmatičnost, inventivnost, kreativnost.

U svemu tome su pridonijeli i Brian May i Roger Taylor koji su svojim prisustvom u radu na filmu dali detalje koji su mnogima možda bili i nepoznati.

Film mi se toliko svidio, da sam ga pogledala dva puta. Čim sam došla do kraja, vratih na početak i ponovno!

Gracias a la Vida
http://graciasalavida.blogger.ba
23/01/2019 11:52