beats by dre cheap

BITI DAMA

Prije jedno milion godina, dok sam još bila cura, u vlaku između Londona i Folkestone-a, čitala sam neke novine koje sam našla na sjedalu. Na jednoj od brojnih stanica do Folkestone-a u vlak su ušle i sjele pored mene tri starije gospođe. Rekla bih bake.

Htjela-nehtjela slušala sam njihov razgovor uživajući u melodici jezika kojeg govore. Nisam se puno trudila da slijedim tok njihovih misli. Muzika kojom je obilovao njihov kolokvijalni govor je bio pravi užitak, poput melema.

Sjećam se da sam ipak obratila pažnju na njihovu odjeću - hlače, karirane košulje, blejzeri, obavezni šeširi, na nogama tenisice, i ruksaci. Pretpostavila sam da idu na neki izlet, međutim iz razgovora sam shvatila da idu u shopping.

Slika kojom su se prezentirale totalno je odudarala od moje tadašnje koncepcije i percepcije kako se žene, starije žene, bake trebaju odijevati.

Moja baka, koja je po mnogim drugim kriterijima bila moderna, avangardnija od mnogih svojih suvremenica, vjerojatno nikad u životu nije obukla hlače. Sad kad razmišljam, ne sjećam se ni da je Seniorka ikad nosila hlače, sve do možda njenih pedesetih godina.

Po povratku iz Engleske, sjećam se da sam Seionrki prepričavala ovaj događaj i sjećam se da je tada jesam upitala zašto ona nikad nije nosila hlače. Ne pamtim njen odgovor, ali danas mogu zamisliti i razumjeti razloge i argumente kojima je obrazložila odgovor.

Jutros, milion godina nakon opisanog, Seniorka ide u grad.

Hlače, tenisice, košulja, pletena vesta. I tenisice.

I ruksak na leđima.

Gracias a la Vida
http://graciasalavida.blogger.ba
27/06/2018 09:03