beats by dre cheap

BREATHE - GOLDEN GLOBE & OSCAR 2018 -25

BREATHE

Biografski film o Robinu Cavendish i Diana Blacker i njihovoj borbi s njegovom bolešću, predrasudama, prijateljstvu, odanosti...

Andrew Garfield, kojeg sam zapazila po iznimno dugom vratu još prošle godine, u glavnoj ulozi, i Claire Foy u ulozi Diane.

Sve je tako divno realistično prikazano da sam se vrlo često ulovila kako razmišljam o kvaliteti dokumentarca, potpuno smetnuvši s uma da je to, ipak, igrani film.

Zaista mi je žao da se Garfield i Claire nisu prepoznati od Akademije. Ne bih mogla dokučiti razlog tome. Možda im je sve to slatkorječivo, ali činjenica je da su do početka 60-tih prošlog stoljeća bolesnici osuđeni na umjetna pluća jednostavno, zbog predrasuda, nisu prihvaćani, a nije im se niti pokušavalo pomoći da se koliko-toliko integriraju u društvo.

Izgled njemačke, tada najsuvremenije bolnice za ljude koji su zbog bolesti i/ili nesreće osuđeni na umjetna pluća, u kojoj bolesnici leže u zatvorenim posudama iz kojih izviruju jedino njihove glave, je, osim beskrajne bolesne sterilnosti objekta, ali i sterilnosti odnosa pacijent-liječnik, je užasavajući. Pogotov što danas, s današnjom tehnologijom, znamo da i ti ljudi mogu aktivno sudjelovati. Sjetimo se samo Hawkinga, ili recimo Crishtophera Reevesa, najpoznatijeg po ulozi Supermana.

Divan film. Preporučam.

Gracias a la Vida
http://graciasalavida.blogger.ba
06/02/2018 16:32