beats by dre cheap

DOPING

Zar nije interesantno vidjeti kako se zlatne medalje pojedinih sportašima oduzimaju jer se danas, današnjom tehnologijom, medicinom, znanjem i znanošću, otkriva da su oni xyz godina ranije uzimali doping?

Meni je to suludo, jer, po toj logici, ama baš svatko može biti prozvan da je tamo neke godine koristio preparat koji je danas, ponavljam, danas na listi zabranjenih supstanci, i proglašen lažljivcem, varalicom, dopingiranim, svašta nešta.

Mislim da je to u najmanju ruku nerealno i nekorektno.

Isti ovaj princip može se primijeniti za sve ostale sfere današnjeg društva.

Uzet ću primjer opet KGK. Osobe koju ne volim, ne simpatiziram od prvog trenutka. Nema riječi ili rečenice koju dotična može izgovoriti a da ja kažem da je točna, pravedna, ili da je podržim.

Reakcija KGK na osudu šestorke je upravo takva. Žena je, samo nekoliko godina nakon što je isti sud oslobodio Gotovinu, našla za shodno da izgovori da je Haški sud nepravedan, politički i da je pravomoćna osuda šestorci osuda hrvatskog naroda.

Žena uživa u zamjeni teza toliko da će uskoro doživjet i orgazam ako nastavi tim tempom.

Svojim riječima i postupcima podržava ustašku ideologiju, podržava i argumentira nepogrešivost Hrvata kao pojedinca, dok istovremeno poriče i negira povijest. Ne onu koju smo mi sami, u hvalospojevima, ispisivali, već povijest kojoj su svjedočili i koju su pisali oni koji su bili učesnici i koji sve doživljeno argumentiraju pisanim i fotografskim, odnosno video, zapisima.

Između njenih izgovorenih redova se može pročitati i zaključiti kako je sve ono na čemu se temelji Ustav (S)RH neistina, laž, krivotvorina, indoktrinacija.

U Muzeju Avnoja se može pročitati kako je zamišljena država koja je nastala 1943. Realizacija, s današnjeg kuta gledanja, se može proglasiti raznim imenima. Ali…

Formalno gledajući, prvi izbori u FNRJ su bili demokratski. Izabrani predstavnici vlasti su bili želja naroda. Tada, u tom trenutku, i onih koji su preživjeli zločine ustaške i četničke ideologije. To je bio izbor. Njihov. U tom trenu.

Kako onda danas, nakon toliko godina, itko, a pogotovo svi mi koji smo rođeni bilo koje godina iza svih tih događanja, može reći da je to bilo nametnuto? Da je to bio odraz diktature?

Svojim izjavama i KGK i AP podržavaju upravo ono što se nije htjelo 1945. Podržavaju upravo ono što ima predznak fašističke ideologije, ideologije netrpeljivosti, netolerancije.

Činjeica je da su pripadnici hrvatskog naroda činili zločine. Činjenica je da su otvarali logore u koje su odvodili sve one koji nisu stali na njihovu stranu. Nisu bili samo Muslimani i Srbi zatvarani. Bilo je tu i Hrvata. Činjenica je da se u tim logorima mučilo ljude, tuklo ljude, silovale žene, ubijalo i muško i žensko, i staro i mlado. Činjenica je da dokazi o svemu tome postoje u pisanom i foto/video obliku.

Kako se onda to može negirati i poricati?

Činjenica je isto tako da je RH primila stotine tisuća izbjeglica iz BIH. Činjenica je isto tako da su te iste izbjeglice morale proći kroz RH jer su prethodno morali potpisati da sve napuštaju i ostavljaju počiniocima zločina.

Prva činjenica ne abolira drugu. Ni jednog trena.

Činjenica je isto tako da se ABIH snabdjevala oružjem kroz RH. Činjenica je isto tako da je oružje namijenjeno Vukovaru otišlo za Hercegovinu. Činjenica je isto tako da su mnogi u Hercegovini upravo tim oružjem trgovali. Činjenica je isto tako da je sve što je bilo namijenjeno ABIH bilo naplaćivano po nekoliko puta. Koliko ruku između, toliko puta je i novac prošao kroz njih.

I onda, nakon svega, kad institucija koja je dobila zadatak da sve što dogodilo argumentirano obrazloži i, poštujući međunarodno ratno pravo, međunarodno kriminalno pravo, donese odluku da li je neki postupak kažnjiv ili ne, koliki je obim učinjenog i spada li u razne pojedine kategorije zločina, vlast u RH odluči da ne priznaje tu instituciju, koja je btw unesena i u Ustav RH i zakone koji iz njega proizlaze.

Što svaki pojedinac, koji ima snagu i moć, da razmišlja svojom glavom može zaključiti?

HDZ, AP, KGK i svi oni kojima je jal, zavist, ljubomora što nikad nisu bili jednakiji od jednakih bio modus vivendi i modus operandi, su potpuno svjesno odlučili igrati na kartu krvne slike, očekujući da će hiljadugodišnja želja za vlastitom državom, biti dovoljno snažan argument da se sve počinjeno zlo može spremiti pod tepih. Samo tako.

Naslovi britanskog “The Guardian”-a (https://www.theguardian.com/law/2017/dec/02/hague-security-clampdown-war-criminal-sslobodan-praljak-cyanide-in-the-dock), naslov njemačkog “Der Spiegel”-a (http://www.spiegel.de/politik/ausland/slobodan-praljak-kroatien-wuerdigt-den-kriegsverbrecher-nach-selbstmord-a-1181117.html), dovoljno govore o ideologiji kojom HDZ, AP i KGK vode ovu državu.

Ova i ovakva RH nisu RH koju ja, i ne samo ja, želim. Ova i ovakva RH nije država kojom se bilo tko, iole trezven, racionalan i svjestan, mogu ponositi.

Do danas, a prošlo je evo četiri dana, nitko od onih koji vode ovu državu nisu našli za shodno da se izraze pijetet prema žrtvama počinioca zločina. Čak štaviše, AP je našao sugovornika u Čoviću, još jednom predstavniku ideologije koja je u srijedu 29.11.2017. proglašena zločinačkom.

AP nije našao za shodno da ode do Predsjedništva BIH da se u ime RH ispriča za sve počinjeno, da se ispriča u ime svih onih koji su činili ratne zločine, bili oni dosad kažnjeni ili ne. Član istog Predsjedništva BIH je, s druge strane, našao dovoljno hrabre i iskrene riječi za sve što se dešavalo. Pa ni to nije dovoljno AP da dođe i razgovara prvo s Predsjedništvom.

Nitko od vladajućih u RH se nije udostojio ni parafrazirati a kamoli kopirati Willy Brandta i njegovo klečanje pred spomenikom žrtava Varšavskog geta.

Pravomoćna presuda ICTY nije presuda hrvatskom narodu, već hrvatskoj politici devedesetih i to je činjenica, ma koliko god oni šutjeli o tome.

I ponovit ću, umjesto da se pokriju ušima i šute, oni i dalje po svome. Umjesto da se ispričaju, AP odlazi u Mostar da …. Što?

Dogovori nastavak?

Gracias a la Vida
http://graciasalavida.blogger.ba
03/12/2017 11:49