beats by dre cheap

MISLIM SI NEŠTO ... O BONTONU I DEMOKRACIJI

Ide li bonton uz ili s ili protiv demokracije? Govorim o značenju tih pojmova.

Meni se čini da ne mogu zajedno nikako, a trebalo bi. Jer kad čitam komentare po online portalima, pitam se gdje i kad, u kojem trenutku, bonton kao vrlina postaje mana?

Da li, zbog činjenice, da se, nakon što se svjetlo upalilo (čuj kojeg li izraza, i to od mene!), svaka šuša misli da može izgovarati svoje mišljenje i pri tome zaboraviti na dotad, ako i ikako, stečenu kulturu ponašanja. I kulturu komunikacije, polemike, diskusije.

Ako je modus operandi pejorativno se obraćati ostalim sudionicima u polemici i dijeliti im razno-razna imena, onda bi, po mom mišljenju, definitivno bilo bolje da smo ostali u tom mraku.

Tada smo točno znali kako se ponašati, kako se obraćati starijima od sebe, kako pozdravljati, titulirati. Znali smo što je čast i poštenje, što je integritet.

Danas gotovo da nitko, a naročito mlađe generacije, koje su u svojim glavama s osamanestim rođendanom osvojili svijet i proglasili se najpametnijima, ne poznaje tu riječ.

Nisam sigurna da je osnovni i jedini razlog kućni odgoj, iako znam da je upravo to osnov svega, ali razuralernost, rječnik i fond istog, nepoštovanje sugovornika i njihovih mišljenja i razmišljanja, je nešto što me zaista razljuti.

Još više me razljuti činjenica da ja sebi dozvolim da me ta i takva ponašanja dotaknu. A s druge strane, ako prešutim, neću biti ja.

Najlakše je šutjeti i pustiti budalama da vladaju, ali onda trpimo svi.

Znači, bila ljuta ili ne, šutjeti neću. I, iako ne gladna, pojest ću ih za doručak.

Gracias a la Vida
http://graciasalavida.blogger.ba
15/02/2017 13:21