beats by dre cheap

ON I JA

 

Na prvi pogled bio je vrlo ustrašen, preplašen. Kako i neće bit nakon prvog leta iz jedne od udaljenijih evropskih zemalja.

Stidljivo je ušao u prostoriju i pogledom tražio mjesto gdje će biti najmanje primijećen.

Naš razgovor, smijeh, veselje, televizija i njeni zvukovi, sve, ama baš sve ga je smetalo.

Iako odrastao, nije znao po stepenicama. Dosad je živio na ravnome i nikada u svom životu nije upoznao stepenice. Nije znao kuda vode, gore ili dole, nije znao da mora podići ili spustiti nogu da bi se kretao.

Trebalo je nekoliko dana da shvati da smije u dvorište, da može u dvorište.

Vjetar mu nije nimalo pomagao. Svaki uzdah vjetra donosio je zvukove koje nije poznavao. Strah u svakoj pori njegovog bića je bio glasniji, teži, jači od svega što je dosad poznavao. A opet, svaki pokret bio je izlet u nepoznato, zainteresiran, zaintrigiran svime što ga okružuje. List, cvijet, leptir, pčela.. sve je bilo predmet interesa. Poput prvoškolca koji, impresioniran svime što je novo, bez ikakvog kompleksa istražuje.

Sve mu je bilo novo i nepoznato. Kako i neće kad je cijeli svoj život proveo u jednoj prostoriji. Poput zatočenika.

Promjena koju je doživio je bila previše za njega.

Prošlo je nekoliko mjeseci od tada. Danas je potpuno suprotna situacija. Najmrskiji su mu kišni dani jer se ne može slobodno kretati prostorom kojeg je naučio cijeniti, voljeti, koristiti.

Sad smo konačno sami. Razgovaramo, mazimo se, igramo, trčimo po stepenicama, tražimo hlad, bilo kakav dašak vjetra da nas rashladi po ovim ljetnim vrućinama. Uživamo, on pijući vodu, ja jedući sladoled.

S obzirom da je strani državljanin i ima strani pasoš, svojim velikim očima me u početku samo upitno gledao dok se meni činilo da me uopće ne razumije. S vremenom smo se počeli razumijevati.

Svaki čas me zove i priča kako mu je vruće, kako se osjeća osamljenim, pokušavam mu pomoći slušanjem, razgovorom. Bezuspješno ga pokušavam utješiti. Izgleda da mu nisam dovoljna.

Tipično muško.

 

Gracias a la Vida
http://graciasalavida.blogger.ba
24/07/2016 09:30