beats by dre cheap

ZOV PRIRODE

 

Zov prirode je danas, za dvoje starijih, no još uvijek mlađih od mene, ljudi sa slatinskom registracijom bio jači od poštovanja prema mjestu na kojem je 1991 poginulo jedanaest branitelja.

Barutana pored Bjelovara.

JNA oficir je krajem rujna 1991, suočen s opsadom skladišta municije hrvatskih branitelja naredio da se pripadnici JNA predaju, a sam je, po ulasku branitelja, digao skladište u zrak zajedno sa nekih 170 tona eksplozivnih sredstava ubivši pri tome i hrvatske branitelje.

Vraćajući se danas iz Bjelovara, posjetih to mjesto. Bila sam jedina na parkiralištu, prošetah ostacima skladišta koje je danas sastavni dio spomen doma.

U povratku, vidim još jedan auto. Muškarac se vraća iz šumarka, odmah pored cestice unutar relativno ograđenog područja spomen doma. Kako se on vratio, tako je i žena zamaknula prvo deblo. Pomislih u sebi, baš su našli prikladno mjesto gdje će obavit nuždu. Kako sam se približavala, ženu nikako da vidim kud je skrenula, i tad pomislih da sam u krivom, i malo sam se postidjela zbog takvog razmišljanja. Ali.... Ali... Ali...

Čim sam došla u ravninu, muškarac mi uredno i pristojno poželi dobro jutro, uzvratim, i u tom trenu vidim ženu kako se podiže i oblači.

Razljutih se istog trena, no ništa im nisam rekla. Nije na meni da drugome dijelim lekcije o ponašanju, kulturi, poštovanju.

Žao mi je zaista što nisam pozvala policiju.

Jednostavno sam se okrenula i otišla....

 

Gracias a la Vida
http://graciasalavida.blogger.ba
19/07/2016 16:00