beats by dre cheap

AMIRA NA GRIČU

 

Amira je Amira. Ne treba tu puno trošit riječi.

Dovoljno je poslušat sevdalinku koju izvodi a capella da bi se shvatila ljepota, bistrina, zvonkost, intonacija, dikcija, snaga Amirinog instrumenta, tj glasnica i zvukova koji izlaze iz njenih glasnica i pluća.

Koncert je, za razliku od zadnjeg na kojem sam bila, u dvorani Lisinski, bio puno neformalniji. Ljudi su se beskrajno prešetavali od svojih stolica do šanka i natrag. Beskrajno bezobrazno od inače pristojne i kulturne zagrebačke publike.

Oni jednakiji od jednakijih koji su kupili VIP ulaznce sjedili su za stolovima, po četvoro uglavnom, i time sebi kupili dozvolu da piju i puše za vrijeme koncerta. OK, pušenje možda i nije smetalo Amiri, jer koncert je bio na otvorenom, ali svejedno, čini mi se da ovo nije ulični koncert, ili stadionski ili na bilo kojem drugom prostoru. I sami konobari su tome pridonijeli, prilazili su stolovima potpuno nezainteresirani što svojim prešetavanjem ometaju i nas i Amiru.

I konobari i "šetači" su, ne samo mene, beskrajno nervirali.

Organizatoru jedna velika nula za organizaciju.

Amira je pak izgleda odlučila ignorirati takvo ponašanje i uživala kao što smo i mi uživali.

Bilo je pjevanja, viceva, šala. Čak smo i mi, s Antom Gelo, jednu pjesmu otpjevali Amiri. Pjesmu koja je, iako nije "zagrebačka", vrlo omiljena među nama i često pjevana. Riječ je o pjesmi "Suza za zagorske brege".

Amiru sretoh i prije i poslije koncerta. Nismo se vidjele nešto više od dvije godine. Naravno, i ovaj put smo se uslikale, ali obećah da slika nigdje neće biti objavljena. Jer, Amira je bila u svom prirodnom stanju, bez šminke, u "civilu", slikale smo se prije koncerta, a poslije koncerta smo fino sjele s još nekim ljudima i uživale u razgovoru.

Do iduće prilike da slušam Amiru uživo, uživajte, ko voli, u ovom videu... stavit ću na yt još nekoliko pjesama i šala, pa ko je zainteresiran, lako će me naći tamo

 

 AMIRA - IDEM KUĆI A VEĆ ZORA 

 

Gracias a la Vida
http://graciasalavida.blogger.ba
08/07/2016 23:21