beats by dre cheap

DRUGO NEBO - CASTING

 

Zia - Clive Owen

Anika - Jennifer Aniston

Mirza - Branko Đurić

Said Fahim - Collin Farrel

DRUGO NEBO - KLIKNUTI I KUPITI - U HUMANITARNE SVRHE 

  

Kratki sadržaj budućeg blockbustera :

Anika, ranjena, oteta od strane pobunjenika, a potom zatočena u zloglasnom isljedništvu pakistanske obavještajne službe, tvrdoglavo slijedi vlastitu viziju humanitarnog rada, u kojoj je jedini cilj pružanje pomoći onima kojima je ista najpotrebnija. A cilj, po njenom mišljenju, opravdava sva sredstva.
 
Doktor Zia Rashidi, predstavnik Ministarstva zdravstva Afganistana, prvi je na liniji fronte i prvi kreće u pomoć izbjeglom stanovništvu usprkos opasnosti po vlastitu sigurnost i život, ne sluteći da će susret sa tvrdoglavom Bosankom biti sudbonosan.
 
Mirza, bivši humanitarac, sada vođa pobunjeničke grupe, ispunjen mržnjom i bolom zbog gubitka voljene žene i djeteta. Susret sa starim prijateljima vraća ga na put humanitarstva, ljubavi i prijateljstva za koje je mislio da su umrli skupa sa njegovom porodicom.
 
Uhvaćeni u kovitlac komplikovane vojno-pobunjeničke situacije u Afganistanu, Anika, dr Rashidi i Mirza moraju pronaći način da se suoče sa vlastitim osjećajima i predrasudama koje gaje prema vladi, pobunjeničkim formacijama i pružanju humanitarne pomoći najugroženijima.
 
Od vrelog asfalta Kabula, preko pustinjskih dina Shamsa do opojnih bazaara Peshavara – Mirza, Zia i Anika iskusit će pakao koji sobom nose tuga, mržnja i očaj, nikad ne napustivši inat i prkos koji ih, na kraju, vode ka krajnjem ušću nezaustavljive rijeke prijateljstva i ljubavi.
 
 
“S bosanskim prkosom se moraš roditi, hrabrost koju Anika posjeduje je odlika ljudi koji još vjeruju u dobro u ljudima, koji će pod svaku cijenu uraditi ono što smatraju ispravnim. Ustrajnost u pomaganju drugima ne obazirući se na stanje sebe.”
 
„Drugo nebo“ je zaista drugo nebo. Nebo koje odiše romantikom, ljubavlju, egzotikom, bolnom stvarnošću, životom, smrću, bolešću, ranama, mržnjom, savješću i opet i nadasve ljubavlju. „Drugo nebo“ je univerzumom i kozmosom zbrojeno zajedno udaljeno od pukog samarićanstva.”
Gracias a la Vida, www.blogger.ba
 

Gracias a la Vida
http://graciasalavida.blogger.ba
09/09/2013 08:27