beats by dre cheap

SVE NEŠTO PRVO

Dok sam još proljetos razmišljala (na službeni zahtjev da odredim datume) o godišnjem, prva pomisao je bila SFF, no to mi se činilo nekako predugo čekati, tim više što su najavljivali vruće i dugo ljeto. Odlučih tada, početak augusta. Znala sam da će godišnji biti podijeljen između dva grada, Splita i Sarajeva. Trebalo je samo raspodijeliti dane.

Odluka je bila lako donešena. Predzadnji dan Ramazana i ja stigoh. U tih nekoliko dana Sarajeva desilo se nekoliko događaja a svima njima zajedničko je to što su se dešavali po prvi put. Prvi Ramazan, prvi iftar, prvi Bajram, prvi bajramski koncert, prvi put u masi istih... taman dovoljno da budem (ne)prepoznata...

Možda ima onih koji su me ipak prepoznali, no javili se nisu...

Prvi dan Bajrama će bit upamćen po nekoliko prvih događaja. Ujutro me razveselio jedan poziv, naravno prvi tog dana, ali i prvi općenito.  Pod dojmom tog poziva provedoh cijeli dan.

To je istovremeno trebao biti i jedan miran dan. No jedan momak, ničim izazvan, zamolio mene da mu u nekoliko sati pokažem Sarajevo. Na njegovo pitanje, šta trebam vidjet u Sarajevu, jer tu sam samo nekoliko sati, gotovo da sam prasnula u smijeh. Ali suzdržah se.

Momak, dva put veći od mene, našao mene, zagrepčanku da ga vodam po čaršiji i da ga odvedem i naravno uslikam na svim karakterističnim mjestima. Malo je nedostajalo da ga upitam da li se šali kad je izgovorio da ima nekoliko sati. Njemu je najvažnije bilo da jede ćevape u Želje, a sve što bude pride, tim bolje.

U periodu od dva i po sata, po najjačem suncu, provedoh ga uzduž i popreko, napravili nekih stotinjak fotografija. Zagrepčanka, Šeher hanuma, vodič Varaždincu po Sarajevu. Gdje toga ima...

No možda je to ipak nagovještaj budućnosti?

Gracias a la Vida
http://graciasalavida.blogger.ba
14/08/2013 15:08