beats by dre cheap

KNJIGA vs FILM

 

Kad sam pogledala „Sedam godina u Tibetu“ po prvi puta, ostala sam fascinirana mogućnošću uvida u život, povijest, kulturu, baštinu, ljepotu prirode jedne zemlje, države,….. Da, u duši sam romantik, pa me i romantični segment i prikaz privukao. U duši sam i optimist, pa me i to privuklo… Film sam od tada pogledala čini mi se dvadesetak puta, i svaki put sam tražila nove = iste informacije kako o samom Dalaj Lami, tako i o Harreru.
 
Prije nekoliko dana ponovo je na tv prikazivan film… i odjednom ulovila me inspiracija da proguglam Petera Aufschnaitera. Otkrio mi se sasvim novi svijet informacija.
 
Pronađoh i Harrerovu knjigu, pdf izdanje, „Sedam godina u Tibetu“, saznah da je i Aufschnaiter napisao „Osam godina u Tibetu“, saznah da su njih dvojica 1956 snimili dokumentarac „Sedam godina u Tibetu“. Voljela bih i Aufschnaiterovu knjigu pročitati i dokumentarac pogledati. Osim te informacije, ništa drugo ne pronađoh na netu. Ima li iko da mi pomogne? Pls, pretty pls?
 
Harrerovu knjigu pročitah u dahu. Fascinantna knjiga, i svakome, svakome preporučam.
 
Jučer završih s čitanjem. I ponovo sam išla gledati film. Sada potpuno drugim očima. Analitički. Potpuno druge stvari sam gledala, uspoređivala, povezivala stvari….
 
Gledajući film, pronađoh sličnosti u nekim osjećajima koji i mene prožimaju. Vjerujem u inkarnaciju, iako je to možda oprečno s tim istim osjećajima. S druge strane, energija je neuništiva, može imati razne oblike, ali ona je tu. I u tom aksiomu nalazim potvrdu za svoja vjerovanja i uvjerenja.
 
Nedavno, inspirirana stihom iz pjesme „Kaleš bre Anđo“, nađoh i knjigu Stale Popova kojom opisuje legendu o Anđi. Već same informacije pronađene na netu bile su dovoljan impuls da opet ispeglam pay pal karticu. I knjiga je tu. Kako stvari stoje, i ona će biti jednostavno progutana.
 
Još je jedna biografija u fazi čitanja. D. Irving "The Trail of the Fox", biografija E. Rommela. Početkom godine, C. Matthews i "Elusive Hero", biografija JFK.
 
Definitivno sam pronašla žanr koji me ispunjava.
 
Čini mi se da ću ponovo krenuti ispijati „Three Cups of Tea“, G. Mortenson.
 

Gracias a la Vida
http://graciasalavida.blogger.ba
31/01/2013 11:23