beats by dre cheap

PIROVA POBJEDA

 
Doći do cilja zna biti vrlo mukotrpno. Naravno puno ovisi o vrsti i kvaliteti cilja. Ispunjenje cilja donosi uvijek radost i veselje. No da li je to baš i istina? Na koncu, poimanje radosti i veselja je kod svakog drugačije.
 
Dođoh do cilja, trajalo je dugo i bilo je mukotrpno. Nagrada bi trebala biti tim slađa, i ispunjenje tim veće. No ja se ne osjećam tako. Postoje samo dva objašnjenja, ili je put bio predug i osjećaj zadovoljstva i sreće je razvodnjen, ili je ispunjenje došlo prekasno i donijelo prazninu.
 
Kako god okrenem, ispunjena sam ovim drugim. Uložih ogroman trud, volju, energiju, znanje, nade, želje, ljubav, strast…. ali ispunjenje cilja je došlo prekasno.
Prijatelj mi je jednom kazao.. mi sami trebamo znati prihvatiti odgovornost za svoje postupke kojima druge ljude navodimo na određene reakcije i osjećaje...., rekao je i: ono čega se bojimo u drugima, je projektivni mehanizma, dijelovi su nas samih koje odbacujemo.....
 
Zašto bježimo od odgovornosti? Zašto strah od odgovornosti? Zašto odbacujemo? Čega i koga se bojimo? Da li se odbacivanjem riješava pitanje spoznaje o sebi samom? Da li je odbacivanjem lakše prihvatiti stvarnost ili je to samo pokušaj kratkoročnog skrivanja sebe sebi samom?
 
Da, prošla sam svoju katarzu. Tu moć i snagu su mi dale godine. Zahvaljujući godinama imala sam strpljenja da odigram tu utakmicu kvalitetno. Kako znam? Kad mogu glasno izreći sve svoje strahove, onda znam da je utakmica završila u moju korist. No, koliko god se ja osjećala pobjednikom, jedan dio mene je umro.
 
Nepovratno izgubljen.
 
  
 

Gracias a la Vida
http://graciasalavida.blogger.ba
07/01/2013 12:59