beats by dre cheap

SUGAR DADDY

 

Bitno je ne imati stav. Bitno je plesati kako drugi žele jer oni nam daju novac, oni nas trebaju. Istina? Sačuvaj me Bože takvih misli.

Prije dvadesetak godina i mi smo željeli biti priznati, željeli dati svijetu do znanja da imamo pravo na život, na svoj dio ovog svjetskog kolača, ma kako male mrvice nas zapale. Željeli smo pokazati da smo tu, da živimo, da postojimo, da imamo svoju povijest, kulturu, baštinu, umjetnost, jezik, obrazovanje, ...

I bili smo kivni kada su nam to osporavali, bili smo ljuti što odugovlače sa priznavanjem te spoznaje. A kada se to konačno desilo, bili smo presretni znajući da smo podnijeli velike žrtve za tu jedni jedinu rečenicu.

Poučeni tim iskustvom očekivala sam da će predstavnici moje države u UN dati glas za ono što Palestina i Palestinci desetljećima traže, da ćemo znati prepoznati hrabrost, snagu, volju, želju... onu istu koju smo imali i mi. Očekivala sam da je dugogodišnje prijateljstvo ex-yu sa Palestinom dovoljno velika činjenica i povijesna istina prisutna u našoj svijesti, dovoljno jako da znamo izraziti svoj stav.

Nažalost, moja se država ponijela toliko cinično, toliko licemjerno, da me stid.

Delegacija moje države bila je SUZDRŽANA. Od čega????? S kojim pravom?????

Argument za to i takvo izjašnjavanje bilo je "EU nije jedinstvena u svom stavu"!

Šta nas briga šta oni misle? Zar mi ne znamo misliti svojom glavom? Zar smo to željeli? Postati obične marionete? Pijuni u igrama velikih?

Zar smo toliko nisko pali da moramo ama baš svaki puta moramo pitati druge za dozvolu ako slučajno želimo promisliti svojom glavom? Zar ama baš svaki puta moramo skinut gaće i reći izvolte?

Stidi se državo moja.

Hvala Bogu da postoje ljudi i države koji znaju prepoznati patnju i stradavanje ljudi, koji znaju cijeniti borbu za slobodu, borbu za pravo na život, koji znaju cijeniti ljudski život, ma kako mali on bio.

"...Od 193 članice UN-a "za" je glasovalo njih 138, protiv je bilo devet, a suzdržana je bila 41 članica."

http://www.jutarnji.hr/tisuce-palestinaca-slave-na-zapadnoj-obali-i-gazi--opca-skupstina-un-a-priznala-palestini-status-drzave-neclanice-/1069552/

 

"... Članice Evropske unije nisu postigle zajednički kompromis, pa će barem 15 njih glasati za: Austrija, Belgija, Cipar, Danska, Francuska, Finska, Grčka, Irska, Italija, Luksemburg, Malta, Portugal, Španjolska. Protivan glas su najavile Bugarska, Češka i Nizozemska. Suzdržat će se Njemačka (koja nema obraza glasati uz nos Izraelu) i Velika Britanija... "

http://www.jutarnji.hr/italija-ce-glasati-za-prihvacanje-palestine-kao-drzave-promatracice-u-ujedinjenim-narodima/1069494/

 

Gracias a la Vida
http://graciasalavida.blogger.ba
30/11/2012 10:08