beats by dre cheap

PROSTITUCIJA

Pomalo se smiruju tenzije vezane za splitski gay pride..... I gledala sam, i čitala, i pratila.... ali zaokupljena traženjem posla i maturom i prijemnim ispitima, nisam htjela o tome dok neke svoje stvari ne riješim i ne posložim, tj. dok se moje aktivnosti malo ne smire....

Ne bih možda ni danas o tome, da mi opet nije za oko zapeo naslov u novinama.

Fra Jozo Ćirko kaže i sam bi bacao kamenje da ga nije strah policije. Ovo je divna poruka svim vjernicima ne samo rimokatoličke vjeroispovjesti. Reakcije njemu nadređenih, ali ni podređenih nema. Šutnja obično znači slaganje sa izrečenim ili napisanim nečijim stavovima.

Da odmah riješim neke nedoumice koje mogu nastati: otvorenog sam i uma i duha, i nemam ama baš ništa protiv da se gay pride održava u ma kom obliku. Dapače, kad bi i moja sredina u kojoj živim bila malo tolerantnija i kad bi bila bitno manje nasilnički raspoložena, ne bih se nimalo dvoumila da im se pridružim.  Zagrebački gay pride ima već i svoju desetgodišnjicu, koliko god se održavaju u više manje mirnim ili mirnijim okolnostima, još uvijek bude ekscesa i napada na ljude kakvi smo i sami. Razlikujemo se jedino po onom što svako od nas drži za svoju privatnost.

Svoju privatnost čuvamo ko zmija noge, ali smo glasni i ratoborni kad je riječ o drugima i tuđoj?  Ima li kraja toj licemjernosti?

Imam gay prijatelje i vrlo ih cijenim, jer su se u nizu segmenata pokazali boljim ljudima nego ovi "normalni". Cijenim i poštujem svačiju senzibilnost, ne samo njihovu, a to je ono što nas i čini i različitima i interesantnima. Po njoj i ne samo njoj se i naši afiniteti razlikuju, i uvjerena sam da je upravo ta raznolikost i različitost ono što nas privlači jedne drugima.

Kako onda protumačiti ovakav stav osobe koja po opisu svog radnog mjesta treba biti potpuno drugačija? Kako je moguće da vjera propagira jedno, a pripadnici njene crkve nešto sasvim drugo? Da li je moguće da je dotični ovime samo iskazao svoju proračunatost, pa se doslovce uhljebio u sredinu u kojoj živi na grbači drugih? Ili je odjeća postala poput diplomatskog pasoša, argument pod kojim se može sve nekažnjeno činiti i izgovarati?

Zar je i taj posao konačno doživio svoju prostitucjiu, poput tisuća drugih profesija i poslova?

Ako je tome tako, to me nimalo ne iznenađuje.... Ako je tome tako, sva sreća da nisam vjernik nikada bila, jer ovo bi značilo da je sve ono čemu bi me učili i u šta bih kao vjerovala bila laž.....

Na koncu, pitam se, zar nisu te riječi poziv na kažnjive radnje? Huškanje? Rasizam? Diskriminacija? Gdje je tu policija?

Voljela bih čuti njegov odgovor na pitanje kako bi se on i svi drugi pripadnici crkve i vjere osjećali kad bi mi, ne-vjernici, recimo pozivali da se na isti način odnosimo prema njima, njima u mantijama, haljama, redovničkoj odjeći..... samo zato što se ponašaju drugačije, odijevaju drugačije, pričaju drugačije, pišu drugačije, pjevaju drugačije? Ili iz prostog razloga samo zato što su drugačiji?

Gracias a la Vida
http://graciasalavida.blogger.ba
15/06/2011 14:41