30.03.2017.

VOAJERŠTINA S KONCERTOM

Onaj moj mačak, dobro nije moj nego je nećakov, a kako nećak nije tu, onda je moj. Dakle, taj moj mačak je pravi voajer.

Svako veče, kad se Seniorka sprema u krevet, on se fino sparkira na treću stepenicu odozgo, odkud ima zaista dobar pregled nad dešavanjima u dnevnoj sobi, i pozorno, pažljivo, koncentrirano promatra Seniorku u fazi presvlačenja. Tako to ide već danima.

Ne pamtim koliko puta smo se smijale tom njegovom običaju, ali očito ga je zasmetalo. Ako mačke može išta smetati, a očito može. Uglavnom, večeras ga nije bilo.

No to je bio samo privid. S obzirom da ga, a sad to mogu i potvrditi, smeta što komentiram taj njegov voajareizam, odlučio je pronaći novo mjesto, novu promatračnicu. I odatle može neometan mojim komentarima promatrati.

Voajerčina! Teška!

E da, imamo i novost. Seniorka, u pravilu svake druge večeri sluša koncert za uspavljivanje. Koncert komorne glazbe.

Zanimljivo, zar ne?

29.03.2017.

SMS

Ne bih htjela biti u koži današnjih roditelja koji vrlo rano dozvole svojoj sitnoj djeci da shvate kako se mobitelom mogu raditi razne stvari.

Počevši od davanja mobitela djetetu da igra igrice želeći na taj način dobiti svojih "pet" minuta mira. To se direktno kosi s mojim idejama i stavovima o odgoju djece. Ali, to nije tema ovog posta.

Međutim, upravo ta i takva situacija omogućuje djetetu, od nekih 5-8 godina, koje je naviklo da mu roditelji ispunjavaju želje i željice, da sasvim normalno traži da mu se i dodatne želje, čitaj hirovi, ispunjavaju.

U ovom mom Garden Mallu, a uvjerena sam da je i u drugim centrima ista situacija, postavljeni su aparati, oni mali ringišpili sa vlakićem, ili autićima, ili za vozit motor i slično, za zabavu djece nakon što se roditelji opskrbe svim potrebnim i nepotrebnim stvarima. Djeci, onoj od 2-4 godine, to bude simpatično, i vesele se svakom takvom izlasku. I naravno, roditelji tada uredno kreće s uspostavljanjem Pavlovljevog sindroma kod djece. Odlazak u centar poistovjećuju s vožnjom u vlakiću, ili na motoru, sasvim svejedno na kojem aparatu, samo znaju da je to nagrada "jer su bili dobri i strpljivi u dućanu".

Nije moja Juniorka bila ništa bolja, i ona je tražila, "mama, ja bih na vlakić", ili "mama, ja bih se vozila". I bilo je dana kad sam popustila, hajd' neka te. Tada, u to vrijeme, morao si imat žetone, koje naravno moraš prethodno kupiti. Onda je nastala revolucija. Ne trebaš više žetone, možeš i za kovanice od 2 ili 5 kuna, kako na kojem aparatu. U trenutku kad sam shvatila kolika je to "opasnost" za moj džep, a i Juniorku, lako sam našla izgovor - "nemam dušo novčića od 2 kune". I tu je igra bila završena. I za nju i za mene.

Danas, izlazim iz Gardena, i vidim te iste aparate, njih jedno 5-6 poredanih, i ispred svakog uredno piše "Ako nemate kovanica, platite vožnju sms-om".

Jeeej, jupiiii!

Svako dijete koje je dotada uspjelo shvatiti da je sms sredstvo komunikacije, ili koje je bilo svjedokom da se sms-om plaća parking, i još ako zna čitati (to su sad već djeca od 6-8 godina) relativno lako će shvatiti da izgovor "nemam kovanica" nimalo više ne pali. Jer, lijepo piše, ako nemaš kovanica plati sms-om. A sms-ova uvijek nema. Njih nikad ne nestaje, zar ne?

I zaista ne bih voljela biti u koži današnjih roditelja koji ne znaju najprije sebi odredit granice, a onda i djetetu.

24.03.2017.

ZA BOSANKU

Riječ....

23.03.2017.

KVRAGU

Onaj osjećaj kad dobiš muziku na poklon pa je izgubiš...

23.03.2017.

KAFA

Još mjesec dana...

19.03.2017.

KOPRIVA

Počelo je .. počelo ...

Napravih danas 160 km da uberem prvu ovogodišnju koprivu.

No dobro, nije samo zbog koprive, trebalo je i električara zvati, dežurnog, da dođe i popravi kvar da imam struje.

Juniorka jučer potrošila :D

18.03.2017.

MOLBA

Sačuvaj me Bože...

17.03.2017.

PAVLE... DAMIR .... MARIJAN

Bila sam gimnazijalka, možda čak i maturantica, kad sam čula da je jedan od momaka s kojima sam išla u školu umro. Bio na biciklu i pokupio ga autobus na početku Dubrave, negdje oko okretišta tramvaja. Ili kamion, ne sjećam se više.

Pavle Tomić. Dječak s kojim sam išla sam dvije godine u razred.

Sjećam ga se kao da je i danas još tu... Visok, mršav, dugonog, valovite plave kose, prilično nježan i krhak, tih, miran. Ne pretjerano dobar đak. Pamtim ga i po odjeći, vječito u kariranim košuljama i džemperom, pohabanim cipelama i sakou odraslog muškarca prekrojenog za njega, s zaštitom na laktovima. Baš kao lik iz nekih romana.

~~~

Na povratku iz dućana, pored lokalne birtije na ćošku susjedne ulice, sretnem Damira Špoljarića. Zvali smo ga Suljo. Nadimak je dobio još u šestom osnovne.

Nova škola, nova razrednica, i na početku sata razredne zajednice, tokom obostranog upoznavanja, razrednica upita ima li ko od nas roditelja invalida. Damir, šaljivđija, k'o iz topa izvali, "moj tata je invalid na mozak". Djeca k'o djeca, prasnuli u smijeh, no njoj nije bilo smješno. "Suljo jedan, šuti!" Od tog trena Damir više nikad nije bio Damir, postao je Suljo.

"Gdje si Suljo?" pozdravim ga i izljubim. Nije mi odgovorio na pitanje, ali me tražio makar deset kuna. Ne pitavši za razlog, pružam novce, i uz ispriku požurim kući. Nije prošlo dugo, kad mi je kolegica iz osnovne kazala da mu nisam trebala dati novce... da ga je rat uništio, obolio od PTSP-a, da se propio...

Nisam požalila što sam mu dala tih desetak kuna, ali nisam ga više nikad ni vidjela. Nije prošla ni godina dana kad sam čula da je umro. Od ciroze jetre... ili se ubio.. ne pamtim...

~~~

Brucoši. Nas dvadesetak iz Zagreba, desetak Arapa, uglavnom iz Iraka i Jordana, dvojica iz Ivanić Grada. Jedan od ove dvojice, Marijan, bio je beskrajno tih, miran, nježan mladić, susretljiv. Diplomirao u roku. Zaposlio se, gdje i svi, i počeo raditi u Đeletovcima. Na toj se stanici, prije rata i nakon mirne reintegracije i rekonstrukcije, sabirala, čistila i otpremala proizvedena nafta. U Đeletovcima se i oženio. U ljeto 1991, spašavao obitelj bježeći iz okupiranih Đeletovaca.

Ne znam, ne sjećam se da sam ikada poslije srela, čak ni na povremenim druženjima društva s faksa. A kad bi i došao, i u tim trenucima je bio beskrajno samozatajan, stidljiv. I kad bi pitali za njega, znali smo odgovor. Marijanček je Marijanček, znaš ga, i osmijeh nam se razlio licem.

Danas se opraštamo od njega, našeg Marijančeka. Dan je sunčan i topao, bez vjetra... baš poput Marijanovog karaktera.

Pavle Damir Marijan
16.03.2017.

MAČAK

Može li se ovaj način spavanja mačka nazvati fetus položaj?

I zašto mačke najviše vole taj položaj?

15.03.2017.

OLIVEROVIH SEDAMDESET - 4

Početni zvuci Oliverovog koncerta.

Filharmojniski orkestar izvodi medley pjesama Zdenka Runjića, a koje je izvodio Oliver.

OLIVER - MEDLEY

13.03.2017.

SVAKOM PREMA ZASLUZI

Sjednem u auto.

I završim na antibioticima.

So typical!

13.03.2017.

OLIVEROVIH SEDAMDESET - 3

12.03.2017.

OLIVEROVIH SEDAMDESET - 2

Bilo je veličanstveno! Dvorana puna. Pjevali smo i plesali, na trenutke i zasuzili.

Da bi moglo još, moglo bi. Mi bi izdržali sve, ali ne znam za Olivera. Deset minuta, punih deset minuta smo ga zvali na bis! I kad je konačno došao, dvorana bila već poluprazna. Ali smo zato mi uživali.

Uploadanje na youtube će potrajati... imam dosta toga...

Sam početak koncerta, Oliver i filharmonijski orkestar s Alanom Bjelinskim i potpuri Runjićevih pjesama. Potpuno novi aranžmani i beskrajno lijepi i inspirativni. Osjećaj neopisiv, nebeski...

Oliver može imat godina, ali glas je toliko snažan, moćan, jak da je to nevjerojatno. Koja god pjesma da je u pitanju.

Gosti - Matija Dedić, Stjepan Hauser, Antonio Serrano na usnoj harmonici, Elvis Stanić, zbor "Izvor"...

Za početak, prva pjesma nakon povratka na scenu -

DVA PUT SAM UMRA

Tokom dana uploadam ostalo. Ima dosta toga, i potrajat će :)

Stay tuned :D

11.03.2017.

OLIVEROVIH SEDAMDESET

Odoh danas proslavit život. Oliverov. Oliverovih sedamdeset.

Slušat ću ga uživo po prvi put. Beskrajno se veselim pjesmama koje su obilježile gotovo cijeli moj život.

Posebno bih voljela da čujem "Ješku" uživo... i "Teška je noć"...

Stihovi tih pjesama na živo su me secirali..

I danas kad ih čujem, srce zaigra, zaboli, baci u dubine...

JEŠKA OD JUBAVI

TEŠKA JE NOĆ

Beskrajan je popis Oliverovih pjesama. Da ih sve izvodi, mislim da bi koncert trajao deset dana. Što se mene tiče, može. Ja sam spremna :D

09.03.2017.

BAJADERA

Dobih jučer bajaderu. Veliku.

Nestala je dok kažeš keks! :D

08.03.2017.

RUČAK

Na fb mi dođe ovaj recept.

Ne budem lijena pa odoh i na coolinariku. I nađoh još nekoliko, od kojih izaberem dva, ovaj i ovaj da sa onim prvim iskombiniram ono što ću ja radit.

Budući da se jučer karfiol prodavao na komad, uzeh najvećeg i nisam pogriješila. Jedan malen dio ostavih za klasičan lešo, a gotovo sav cvijet išao za današnji ručak.

U prvom receptu kaže 300 ml grčkog jogurta. Za ovu količinu karfiola kojeg imah, glatko je moglo i 450 ml. Nadalje, kaže cijeli limun, tako i ja uradih, ali moglo je i sa pola.

Papra nisam dodavala, ali sam dodala čilija u prahu... mogla sam i više. Čili uvijek dodajem po nahođenju, tako i sada, a pokazalo se da je moglo više. Dodala sam i ribanog tvrdog sira, ali i 100 g svježeg (toliko mi je bilo u frižideru). Budući da je sir bio prilično slan, soli nikako nisam dodavala. Dodah i naribanog peršina, kojeg nitko u receptima ne spominje.

Na kraju naribah još tvrdoh sira, moglo je više...

Nama je to bilo glavno jelo, a moglo bi i kao prilog, po nahođenju.

U slast!

prije poslije
07.03.2017.

J'ACCUSE

Prošlo je više od dvije godine od mog posta, otkako je Klix.ba odlučio zatvoriti ovu platformu. Šok koji je zavladao blogerom i utrkom da se spase tekstovi bio je donekle utišan odlukom Dragane Đermanović da kupi (i ne samo) blogger.ba i da tako spasi ovaj naš blogerski kutak.

Htjeli smo i mi, nas nekolicina, kupiti blogger.ba, no nisu nam dali. S opravdanim razlogom ili ne, pojma nemam, a sada više nije ni bitno.

Davana su razna obećanja, o poboljšanju same platforme, o templateima koji će se moći koristiti, o poboljšanjima obrade teksta, o ukidanju reklama. Sve se obećavalo. Mi, sretni da nam je platforma sačuvana, rekla bih, naivno, povjerovali. Jer, Dragana se predstavila kao blogerica i kao takva zna naše želje i probleme.

I zaista, ubrzo je došlo do promjena. Ali...

Prvo se promijenile boje. Ju, vidi veselja. Radi se nešto. Pa zatim su, zaista, ukinute reklame, admini su ko biva nešto radili. Dobili smo i link gdje ko biva možemo sami pratiti slijed radova koji će donijeti kvalitetu.

Pa smo dobili mogućnost da komuniciramo s Draganom.

I šta bi od svega toga?

Admini su ubrzo prestali obraćati pažnju na nas. Sama sam inzistirala na gašenju čini mi se dvadesetak blogova (možda i više), uglavnom porno sadržaja, jer admini to ko biva ne vide. Ne stignu oni, kazali mi, pratiti sve blogove, pa ja ispala dežurni policajac.

U nekoliko navrata razgovarah i sa Draganom. Razlozi razni, u ovom trenu nebitni. Upitah gotovo svaki put, kad će se ispunit ta obećanja. Bude, uvjeravala me. Misle na nas. Oukej.

I evo, do dana današnjega ni p od promjena, ni p od poboljšanja. Čak štaviše, nestalo je i ono malo čime se dokazivalo da se nešto radi. Jer... na mjesto gdje je bio link, sada je najava nekog eventa, nama blogerima apsolutno nebitnog, jer nitko od nas se ne bavi tim i takvim poslom.

Mi smo blogeri, mi smo pisci, mi smo ljudi koji kroz blog praznimo sebe i svoje frustracije, ljutnje, kroz blog iskazujemo ljubav, simpatiju. Kritiziramo, hvalimo, tugujemo, pjevamo, veselimo se, smijemo se, prepiremo se, svadimo se, radimo grupe u kojima su jedni protiv drugih i obratno... Nas ne zanima tamo neki event/kongres/konferencija na kojem će ne-znam-tko obrazlagati ne-znam-što.

I dokle tako?

Nama je od prvog dana bila bitna ova platforma, smatramo je svojom, svojim kutkom, svojim domom, ... mjestom gdje mnogi nalaze način da ostanu u vezi kako s jezikom, bez obzira da li je to b ili h ili s u skraćenici bhs jezika, tako i s ljudima.

Dosta smo čekali. Zar nije tako?

Da, imamo mi druge opcije, stotine boljih platformi, ali mi hoćemo ovu, ovu našu.

Najjednostavnije je otići. Ali blogger.ba je u krvi, barem meni. I ne odlazi mi se nikuda.

Hoću da se obećanja ispune. Dragana, krajnje je vrijeme za ispunjenje obećanja.

Točka.

05.03.2017.

GRRRRRR

Amazon je još jednom pokazao i dokazao zašto ga ne volim.

03.03.2017.

A YEAR IN BAGHDAD

Dugo godina sam tražila tu knjigu i početak 2017 mi je donio tu radost da je konačno i nađem. Stigla je prekjučer.

Dvjestotinjak stranica teksta, desetak stranica sa slikama... Pročitano u dahu.

Autori su Albert V. Baez i Joan Bridge Baez, roditelji moje omiljene Joan Baez.

Proveli su nepunu godinu dana u Baghdadu, u onom i onakvom Baghdadu kojeg poznajemo iz "Tisuću i jedne noći".

Bagdhad 1951, onaj o kojem njih dvoje pišu, i današnji Baghdad, kojeg poznajem jedino iz novina, mora da se razlikuju kao dan i noć.

Napisana je vrlo pitko, s opisima toliko slikovitim, da se čitajući slike redaju kao u filmu.

Interesantno je da je ilustracije, koje se nalaze na početku svakog poglavlja radila sama Joan, još dok je bila dijete, a tada je imala svega 10 godina.

Tko je uspije naći, hard-copy & soft-cover, pdf-a nema, ili bolje rečeno, ja ga nisam uspjela naći, uživat će čitajući.

Sad se moram strpiti mjesec dana da stigne knjiga Joan Bridge Baez o svom boravku u Somaliji.

01.03.2017.

OVISNOST

Treba mi zabranit guglanje.

Opet kupih knjige.

Tri.

<< 03/2017 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

ZUKINIM STOPAMA

Instagram

SVAKAKO PROČITATI

“vAlter Ego“ - naručite svoj primjerak

FERESHTEH ROSHAN: "ANOTHER SKY"
FERESHTEH ROSHAN: "DRUGO NEBO"

ŠEHER HANUMA
OCT 13, 2013
FEB 27, 2013
DRUGO NEBO
SEP 28 ANNO DOMINI
PETAK TRINAESTI.....
DAN TREĆI
DAN
LJUDI
CATHARSIS
PRIJATELJSTVO
MOJA RAJA
FAKTOR IZNENAĐENJA
JOŠ SAM TAMO
KAKO DOĆI DO HRVATSKE
KAKO DOĆI DO HRVATSKE - NASTAVAK
NA KRILIMA OVOG LJETA
GOST A.
IMA LI IŠTA LJEPŠE
BITI NAŠ
NOUVELLE VAGUE – DANCING WITH MYSELF
SKAPINO
2008
KAZNA
KONFERENCIJA
TRG RATNIKA
SARAJEVO
JA
DODIR SVILE
ŠEHERGRAD
409, 410, 411, 412…
ILIDŽA
MAČAK U ČIZMAMA
ZENICA
SUBOTNJE BAKANALIJE
O SARAJEVU
KOKOŠKA
KAO RANI MRAZ
E SAD… DA KRENEM NATRAG?
SIMIN HAN
PROSLAVA UZ SARAJEVSKO
BEZ ODGOVORA
SLIKE
THE VOICE
MILJACKA
THE SARAJEVO HAGGADAH
HABEAS CORPUS
POKLON POD BOROM
BRDO
ĆIRO
ĆIRO 2
ĆIRO 3
PRIČAM
PRIČAM 2
PRIČAM 3
PRIČAM 4
PRIČAM 5
PRIČAM 6
PRIČAM 7
PRIČAM 8
PRIČAM - ODGOVORI
DOČEKUŠA, RAZGOVORUŠA, SIKTERUŠA
THE LIST
PRVI DAN
DAN DRUGI
DAN TREĆI
DAN ČETVRTI
DAN PETI
OBLACI I MEŠTROVIĆ
LJUBAV
SVUDA POĐI U ŠEHER DOĐI
MICHAEL SCHUMACHER vs TIME
MALI OD SCHUMACHERA
24 – DRUGI DIO
KRUG
24 – PRVI DIO vs KUNTA KINTE
DUŠA
ANGELINA JOLIE I JA….
ČETRDESET
PUNA USTA
REPORT
POZDRAV
ZA
RAZGOVORUŠA
INDIJA I DIVOTA PRAŠINE
WALTER, UDAJA,… GROUNDHOG DAY
DAN ŠTIKLI
TEX-MEX STYLE
VOZ
GRAD OD PESKA
MIRIS DUŠE
KOKOŠKA
OD BACHA DO SEVDAHA
ZELENA SI RIJEKA BILA
KESTENI I KOTROMANIĆ
HOR GAZEL
MARATON
ROĐENDANI
TRENUTAK
GODOT I JA
BOGATSTVO 2012
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 2
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 3
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 4
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 5
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 6
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 7
PET DANA - TUZLA
PET DANA - ZVORNIK
PET DANA – TUZLA (još uvijek)
PET DANA – GORAŽDE
PET DANA – SARAJEVO - ČARŠIJA
PET DANA – SARAJEVO – DOBRINJA – VOGOŠĆA
KIŠA IZNAD SARAJEVA
KIŠA IZNAD SARAJEVA - 2
PODRINJE 7/2013 – FATIMA broj 403
PODRINJE 7/2013 – ZVORNIK I DIVIČ
PODRINJE 7/2013 – SLIKE
PODRINJE 7/2013 – PET MINARETA
PODRINJE 7/2013 – SVADBARSKIM SOKAKOM
CRTA OKO PRAZNINE
SVE NEŠTO PRVO
KLAUSTROFOBIJA
STRADUN NA DRINI
AUGUST I DRINA
MERAK
GDJE JE PROMING
GDJE JE PROMING -2
GDJE JE PROMING -3
TAKSI - 1
TAKSI - 2
TAKSI - 3
TAKSI - 4
TAKSI – 4 a
U ZNAKU BROJA 13
TEBI PRIJATELJICE MOJA
NE DAJ DA TE DIRA
NE DAJ DA TE DIRA - 2
NE DAJ DA TE DIRA - 3
NE DAJ DA TE DIRA - 4
NE DAJ DA TE DIRA - 5
NE DAJ DA TE DIRA - 6
OGLEDALO GODINA
OGLEDALO GODINA - 2
OGLEDALO GODINA - 3
OGLEDALO GODINA - 4
I TAKO.....
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -2
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -3
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -4
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -5
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -6
IMA NEKA TAJNA VEZA
IMA NEKA TAJNA VEZA - 2
IMA NEKA TAJNA VEZA - 3
IMA NEKA TAJNA VEZA – 3a
IMA NEKA TAJNA VEZA – 4
PUN PJAT
PUN PJAT - 2
PUN PJAT - 3
PUN PJAT - 4
AL TEBE VOLEM... TO JE FAKAT.....
AL TEBE VOLEM... TO JE FAKAT.... - 2
AL TEBE VOLEM... TO JE FAKAT..... - 3
TURNEJA BROJ JEDAN
TURNEJA BROJ DVA
TURNEJA BROJ TRI
DAN BEZ KRAJA
O UMJETNOSTI I MLADOSTI
GALEBOVI
TURNEJA BROJ ČETIRI
TURNEJA BROJ ČETIRI -2
LJETO I DUGI RUKAV
NERAZLIVENE BOJE
IVO ANDRIĆ, ENES KARIĆ I PENELOPE CRUZ
GLAS
KAKO SE OPET (NISAM) UDALA :D
SARAJEVO GREEN DESIGN BIENNALE
GRBAVICA
ANDRIĆU U POHODE
ANDRIĆU U POHODE - 2
ANDRIĆU U POHODE - 3
ANDRIĆU U POHODE - 4
ANDRIĆU U POHODE - 5
BRAD PITT I JA
BRAD PITT I JA - 2
BRAD PITT I JA - 3
BRAD PITT I JA - 4
BRAD PITT I JA - 5
ŠETNJA ZAGREBOM
ŠETNJA SAMOBOROM
ŠETNJA HRVATSKIM ZAGORJEM
ŠETNJA HRVATSKIM ZAGORJEM - 2
SVUDA POĐI, KUĆI DOĐI
SVUDA POĐI, KUĆI DOĐI - 2
BLOGERSKA TURNEJA
BLOGERSKA TURNEJA - 2
BLOGERSKA TURNEJA - 3
BLOGERSKA TURNEJA - 4
OD BACHA DO SEVDAHA
OD BACHA DO SEVDAHA - ŠUGAMAN
OD BACHA DO SEVDAHA – POKONDIRENE TIKVE
OD BACHA DO SEVDAHA – KELJIN MUZEJ
OD BACHA DO SEVDAHA - KULTURA
OD BACHA DO SEVDAHA - CURRY
FINILI SU MARE BALI
GLUHO KOLO
MEETING POINT
TURNEJA 2018
TURNEJA 2018 - 2
TURNEJA 2018 - 3
TURNEJA 2018 - 4
TURNEJA 2018 - 5
TURNEJA 2018 - 6
SEVDAH
PENZIONERSKE AVANTURE - LOŠA
PENZIONERSKE AVANTURE – UPOZNAJ SARAJEVO
PENZIONERSKE AVANTURE – SUNCE, KAMEN, VODA
PENZIONERSKE AVANTURE – UMJETNOST I LANDRANJE
BUONGIORNO, COME STA?

SVETOM SMO SE RASIPALI K'O ĐERDANI .free counters
Whirling Dervish

website counter


BROJAC POSJETA
1140544