29.12.2016.

DAMA27.12.2016.

SREBRA DECEMBRA - 2

27.12.2016.

SREBRA DECEMBRA

Kojim riječima opisati ono što se čulo večeras u Areni?

Kojim riječima opisati ono što se vidjelo večeras u Areni?

Arena ispunjena do posljednjeg mjesta... Arena, koja je prštala od emocija, Arena u kojoj je 20.000 ljudi uglas pjevalo, pljeskalo i plesalo?

Ringišpil i Bezdan... Provincijalka i Anita... Slovenska... Otilija... D-mol...

Čardaš je moja emocija... Balade su moja emocija...

Svaka pjesma mi, kao i svakome u dvorani, nešto znači... U svakoj se pjesmi prepoznajem... a najviše od svega, kad se sjetim riječi koje su mi često izgovarane... "Zavidim ti što ga (ponovo) upoznaješ"...

Da mi je da se još samo jednom zaljubim... i da ponovo s tobom dijelim to.. to nešto..

Đole je obećao... vidimo se dogodine 26.12.... ovaj se koncert još uvijek vrti u mojoj glavi, a već razmišljam o idućem decembru...

26.12.2016.

THE BEST

25.12.2016.

SUTRA

ĐOOOOOOLEEEEEEEEE!!!!

Već danima se veselim tom koncertu.

Moj prvi Đoletov koncert bio je davne 1985... taman nekako pred odlazak za London gdje ću radit... Držao me taj koncert dosta dugo...

Bio je održan u Ledenoj dvorani Doma sportova... dvorana puna k'o šipak...

Od tada bilo je puno Đoletovih koncerata a na kojima jesam bila... Zadnja dva u zagrebačkoj Areni i dva u sarajevskoj Zetri...

Sutra opet Arena... Zar nije logično očekivati i da će uskoro biti u Sarajevu? Bude li, eto mene opet...

K'o i uvijek, svaki razlog je dovoljno dobar razlog za nekoliko sarajevskih dana...

A sad odoh učit ovu novu pjesmu :D

MALA VIDRA S BEGEJA

gdje me nađe!!!

Jutro ću spiriti, neću se smiriti

dok ne nađem stih

koji me ne podseća na nju

24.12.2016.

SRETAN BOŽIĆ - SRETAN PRAZNIK SVJETLOSTI

Svima koji čekate ponoć i slavite rođenje Isusa, želim Sretan Božić i vesele i radosne blagdane, da ih provedete u miru i veselju u krugu svojih najbližih....

Sretan Praznik svjetlosti - Hanukkah - nek' nosi poruku mira i ljubavi

22.12.2016.

BRUS

Nisam nikad mislila da će me brushalter veseliti! :D

20.12.2016.

LEGALIZIRANA PLJAČKA

Gledam NCIS. Po ne znam koji put.

Epizoda u kojoj američki oficir pokušava doznati tko su (njegovi) momci koji su ukrali novac, novac Saddama Huseina, kojeg su trebali pronaći i prenijeti u SAD.

Ni prva ni jedina serija/film koji o tome govore.

Zanima me, zaista, postoji li u USA kolektivno znanje da su se takve stvari dešavale? To, da su pojedinci, krali novac od USA koja je poslala te iste momke da ukradu novac od Saddama Huseina?

Da li su Amerikanci svjesni činjenice da su, osim rušenja vladavine Saddama Huseina zbog jedinog razloga da im se nije sviđao način na koji je vladao, a to je opet direktno mješanje u unutrašnje poslove ne samo Iraka, Libije, nego i mnogih drugih država Srednjeg i Bliskog Istoka, Amerikanci došli krasti? Legalizirano, po američkom shvaćanju pojma "legalizirano", krasti?

I onda, povrh svega, besramno to prikazuju u serijama i filmovima. Ko biva, good guys traže bad guys koji su krali od američke vlade i naroda?

I sad bi se svi mi koji gledamo te serije trebali diviti iskrenosti, poštenju i integritetu američkog vojnika?

Bull! Bull! You're so full of it!

ps. a i ja glupača što to iznova gledam umjesto da čitam.

20.12.2016.

POVIJEST JE UČITELJICA ŽIVOTA

Alepp, Ankara, Berlin, Zurich..

Riječi izgovorene prije 71 godinu bez puno muke mogu se preslikati i na naš današnji svijet...

"...For these days an armed group destroys not some enemy army, the “cloak” of the past having been cast aside, but whole defenseless nations and societies using the latest technical inventions. Civilization’s progress—yes! Cultural progress???—don’t make me laugh.

We have strayed, my friends, we have strayed dreadfully.

What’s worse is that there are no words to describe it . . .

I would like to say that we have become animals . . . but no, we are a whole level of hell worse than animals!..."

Witold Pilecki, "The Auschwitz Volunteer - Beyond Bravery"

19.12.2016.

ČAROLIJA

18.12.2016.

WITOLD PILECKI

Nađoh nove knjige. Za čitati. U pdf formatu.

Jednoj se posebno radujem.

Zgodno je imati fb frenda u Poljskoj koji mi nađe pdf-ove kad me znatiželja i inspiracija ulove.

Naravno, opet je riječ o biografiji. Witold Pilecki. Jedini dobrovoljac za Auschwitz.

Uspio je i pobjeći da bi, sve ono što se dešavalo i što je doživio, prenio svijetu. Znamo svi kako i kad je Auschwitz oslobođen. Po bijegu iz logora, bio je i jedan od vođa Varšavskog ustanka.

No, to nije bilo dovoljno.

A ono što je proživio, doživio, ono što je radio za Poljsku, bilo je dovoljno samo za smrt u zatvoru jer se posvetio otporu ruske okupacije Poljske po završetku Drugog svjetskog rata.

Padom komunizma u Poljskoj 1990. rehabilitiran je i posthumno odlikovan i unaprijeđen u pukovnika.

Njegov izvještaj "The Auschwitz Volunteer: Beyond Bravery" na engleskom je prvi put objavljen 2012. i The New York Times ga označava historijskim dokumentom najveće važnosti.

Grupa Sabaton posvetila mu je pjesmu na albumu HEROES. Cijeli album posvećen je raznim ljudima koji su svojim djelima zadužili svoje države, a istovremeno nisu bili smatrani herojima. Ironija i paradoks.

INMATE 4859

17.12.2016.

ADVENT U ZAGREBU 2016

Zagreb je ove godine po drugi put osvojio titulu najbolje evropske božićne destinacije.

Sam ugođaj je zaista divan i impresivan.

- ADVENT U ZAGREBU (vidi slike)"

14.12.2016.

2016

Ovu ću godinu zaista pamtiti. Više po lošem nego po dobrom. Pa krenimo redom.

Kao i svaka do sada, počela je u ponoć, u noći između 31. decembra i 1. januara. Noć je sama po sebi bila ispunjena veseljem i radosnim gledanjem novogodišnjih vatrometa, ali i nimalo pritajenim strahom od budućnosti.

Krležini Glembajevi su dali recept kako se obitelj raspada. Pokazalo se da se nimalo ne razlikujemo od njih. Središte svega je glad. Glad za novcem, jal i ljubomora, i nikad preuzeta odgovornost za svoje postupke.

Predosjećala sam da ću ja snosit posljedice glembajevski nastrojenih ideja i postupaka onog trena kad riješim pitanje novca. Mogla sam i drugačije. Mogla sam ne pristati na to, ali tada bih ja bila odgovorna za sve ono što bi moglo uslijediti. A to je bubanj. I cesta. Morala sam izabrati između dva zla. Riješih se te višegodišnje sage u aprilu.

Odahnula sam. Višegodišnji križ s leđa skinuh i odlučih da neću, ne želim i ne mogu više ni pokušavati a kamoli popravljati mostove koje su drugi rušili.

Klupko se ubrzo počelo odmotavati. Već krajem tog istog aprila. Upravo na način kojeg nisam htjela, a jesam predosjećala.

Dobih otkaz. Nakon niza mjeseci i godina u kojima sam bila svjedok tuđih razočaranja, svađa, strahova, došao je i na mene red. Njima je to bilo novo, šokantno. Gotovo nemoguće. Zar je moguće da se to njima dešava?! Živjeli su životom rada u državnoj firmi, koja je bila sve samo ne državna, poput medvjeda zaštićenih zakonom. Tužno je i strašno bilo gledati ih. Svaki moj pokušaj da im nešto kažem bio bi shvaćen neprijateljski, jer oni su tu po tridesetak godina, a ja? Dođoš, padobranac...

Kad je došao red i na mene, dočekala sam ga sa olakšanjem. Nisam pravila probleme oko toga, meni je sve to već bilo poznato. Svoju agoniju sam prošla pet godina ranije. Znala sam šta me čeka, što trebam, kako trebam. Jedino što sam tražila, što sam inzistirala, da adekvatno svim statutima i ugovorima, za sebe izvučem najviše što mogu. Da, bila sam ispunjena strahom zbog glembajevštine koja me zadesila, ali sam njihovu odluku primila zaista sa olakšanjem. Jer, činjenica da će prestati osmosatno mučenje, osmosatno umaranje premještavajući se na stolici, višemjesečno isčekivanje „kad ću ja?“, donijela je ipak više radosti. Na koncu, tko mene voli? Najviše voli? Ja sama. I zato se nisam dugo premišljala, hoću li, da li ću, kako ću.

Srećom, Juniorka je u tom trenu bila pred diplomom. Uspjela sam. Sama sa svojih deset prstiju. To je najvažnije. Sve drugo sam jednostavno strpala u “staž”.

Službeno, sa septembrom sam postala član populacije kojoj pripada i Seniorka.

~~~

Tokom godine najviše sam se veselila mojim putovanjima. Prorijedila su jer su glembajevština i njene posljedice tako diktirale. Istovremeno, na njima sam hranila dušu, odmarala i tijelo i mozak, ispunjavala i popravljala sve nastale pukotine.

Po prvi puta sam prošla nekim gradovima. U nekima sam se duže zadržala, kroz neke sam samo prošla. Pa evo kuda sam ja to vozila u ovoj 2016. – Velika Kladuša, Cazin, Ostrožac, Bosansko Grahovo, Bošnjaci, Posavski Podgajci, Rajevo Selo, Gunja, Brčko, Bijeljina, Janja, Vlasenica, Han Pijesak, Sokolac.

Bilo je i koncerata. Neprikosnovena Amira Medunjanin dva puta, Enrique Iglesias, do kraja godine bit će i Balašević, pa zatim zagrebačka promocija knjige Damira Imamovića “Sevdah”.

Imala sam i gošću iz Sarajeva s kojom sam prošla neke djelove zagrebačke okolice. U nekima od njih nisam bila više od 40 godina.

Juniorka je diplomirala arhivistiku i taj je događaj bio najljepši i najvažniji trenutak cijele godine.

Sretoh ljude s kojima se nisam vidjela puno, puno godina. Bilo je zaista divno sjediti s njima i prisjećati se raznih momenata iz naših života.

Četrdeset godina je prošlo kako je tata umro.

Glembajevština je donijela ipak nešto pozitivno…. Izgubih na ćupriji, dobih na mostu. Upoznah Bjelovar i njegovu povijest, sadašnjost. Vrlo lako se može desiti da mi postane i budućnost. Upoznah ljude s kojima kliknuh na prvu.

Moja Hannah Montana razveseljavala me svojim razglednicama tokom cijele godine. Najviše bi me obradovalo da mi jednom nekad osvane na vratima. Da me iznenadi. I da provedemo vrijeme na način o kojem tako dugo pričamo.

Moje drage cure, Bosanka, Maya i Hannah Montana, bile su tu kad mi je najviše trebalo. Hvala vam od srca, drage moje. Neću vam to nikad zaboravit.

August mi je donio riječi koje bi mogle konačno donijeti preokret o kojem tako dugo sanjam.

~~~

Sve u svemu, sve pozitivno iz ove godine koja je na kraju, nosit će me i u sljedećoj. Želje i navike će donijeti nova putovanja. Jednom putovanju ću se posebno posvetiti. Koštat će me ali želja je jača. Načelni plan puta već postoji i vrijeme koje dolazi treba iskoristiti za detalje.

13.12.2016.

PENZIONERSKA POSLA - 3

Seniorka i ja krenemo tramvajem. Ona svojim obavezama, ja do Branimir centra da kupim karte za kino za nas dvije, jer Seniorka poželila kino i film "Sve najbolje".

Uđemo u tramvaj i ja stanem pored stolice na koju ona sjedne. Tramvaj krene, mi se zadubimo u priču.

Tramvaj donekle pun srednjoškolki. Ne trudim se slušat, ali svejedno ih čujem. O šminki, o mobitelima, o light i zero kokakoli... sve u svemu srcedrapateljne teme... Srednjoškolke, šta drugo i očekivat..

Odjednom, jedna od njih me upita želim li sjesti. Zahvalim i odbijem. Seniorka me pogleda i očima pita, "jesam li dobro čula?". Odgovaram potvrdno. I na to obje prasnemo u smijeh.

"Stara si" kaže.

"Da, zar se ne vidi na meni? Dukserica, traperice, tenisice... Baš damski" odgovaram smijući se.

Eto, sad je i službeno.

Stara sam!

10.12.2016.

LOST IN SPACE

Šta će reć' da nam Halida nigdje nema?

Nije da mi fali, ali eto :D

10.12.2016.

PRIZNANJE?

Hm....

RH će, po prijedlogu proračuna za 2017. i nacrtu prijedlogu Zakona o braniteljima, plaćati vojne mirovine i sve što slijedi iz prava branitelja i pripadnicima HVO-a. Pripadnicima (para)vojne formacije u BIH.

Šta se može isčitati između redova?

HVO je, osim što je sudjelovao u obrani BIH, prvenstveno Hercegovine, u ratu 1992-1995, imao za cilj stvoriti Herceg-Bosnu, državu unutar države, po uzoru na RS i razne Krajine raznih naziva na području RH.

Sudjelovao je i u akcijama koje su u Haagu okarakterizirane kao ratni zločin i pripadnici tih formacija su pravomoćno osuđeni.

To su činjenice.

Činjenica je i poznata salveta na kojoj je Tuđman iscrtavao razne linije djeleći međunarodno priznatu državu.

I sad, nacrtom Zakona o braniteljima, pripadnike HVO-a treba „nagraditi“ mirovinama iz budžeta RH.

Prvo što mi se nameće, da li je HVO u BIH priznata kao legalna vojna formacija koja je branila BIH od agresije?

Drugo, ako je priznata, ne bi li BIH trebala davati te mirovine? Ako ih već daje, zašto bi mi iz RH također davali mirovine i sve što iz njih slijedi? Zar to nije zakonom već određeno?

Ako nije priznata, zašto bi mi davali te mirovine? Odvajali od građana RH i njihovog teško stečenog novca plaćali državljane druge države dajući im mirovine i sva prava koja iz tog proizlaze?

Ako se prihvati taj i takav zakon, da li je moguće zaključiti da RH priznaje da je HVO sudjelovao u, relativno dugom periodu rata u BIH, na razbijanju BIH kao međunarodno priznate i cjelovite države?

Ako se prihvati taj i takav zakon, da li se može zaključiti da RH (konačno) priznaje da je u jednom periodu za vrijeme rata u BIH bila agresor?

Ako se to može zaključiti, gdje se to onda svrstava RH?

09.12.2016.

SEVDAH DAMIRA IMAMOVIĆA

Prva rečenica u knjizi Damira Imamovića “Sevdah”, jučer promoviranoj u zagrebačkoj Booksi, kaže „Sevdah je jedna sasvim obična turska riječ za ljubav.“

I ja, sasvim nestručna, bih rekla da je to ljubav u najširem smislu riječi. Ljubav prema osobi, prema vjetru, prema kiši, prema suncu, prema potoku ili rijeci, prema stadu, pašnjaku, livadi.... ljubav prema svemu što okružuje i sačinjava život. Rekla bih isto tako da je ljubav koju sevdah prenosi vrlo intiman doživljaj trenutka o kojem autor ili izvođač govori i pjeva.

Damir, sa svojim nasljeđem, sa svojim obrazovanjem kroz knjigu objašnjava i argumentira nastajanje same riječi, samog osjećaja koji je opisan muzikom i izražen stihovima i glasom izvođača.

Kaže, rekoše mu da je najpozvaniji da o tome piše i obrazlaže, jer tog nečeg dosad na našim prostorima nije bilo. I da, zaista je najpozvaniji da to uradi.

Njegovo prezime otvara mu vrata raznih arhiva i daje mu snagu argumenta da nam donese priče, legende, anegdote iz raznih perioda sevdaha.

Već sama činjenica da je u posjedu obiteljske baštine, gotovo na izvoru svega, daje mu za pravo da rječnikom i tehnologijom 21. stoljeća pokaže i dokaže smisao ovog smjera u muzičkoj umjetnosti. Jer, da, sevdah i sevdalinka jesu umjetnost.

Damira poznajem od 2008., rijetko se susrećemo, ali kad god se susretnemo, u tom našem odnosu ja mnogo više uživam. Dosad sam mislila da u tom odnosu i takvoj raspodjeli snaga ja pobjeđujem, ako je kriterij količina uživanja. No, jučer, slušajući ga s kakvim žarom, znanjem i elokvencijom govori o sevdahu, shvatih da je u našem odnosu situacija upravo obratna. Damir uživa kad govori o svemu što okružuje sevdah, i potpuno se predaje prenošenju znanja. Čak štaviše, kaže, i na radionicama, koje na poziv održava, on više profitira, jer u tim situacijama, on je taj koji uči.

Najbitnije od svega, postoji interes za to što radi, postoje ljudi koji žele čuti i koji uživaju u analizama raznih perioda iz umjetnosti sevdaha, postoje ljudi koje sevdah, i sve što se pod tim pojmom podrazumijeva, i znanstveno interesira.

Damir je u Booksi, izračunali su, već četvrti put. Ja sam eto drugi put. I u oba navrata, činilo mi se da će to biti premalen prostor. Pokazalo se da sam u krivom.

Prostor je taman dovoljno velik da stanu svi zainteresirani i da se razgovor o sevdahu odvija upravo onako kako treba. Jer, sevdah je intiman osjećaj, pa tako i razgovor o sevdahu treba da bude u intimnoj atmosferi. Nemoguće je i čini mi se kontraproduktivno razgovor o sevdahu voditi u većim prostorijama.

Prije nekoliko godina, na promociji njegovog cd-a, jedva smo ga nagovorili da se prihvati svoje gitare. Ovaj put, čini mi se, došao je bez gitare i kaže uz glasan smijeh, ako me želite čuti, dođite na koncert. Na pitanje kad je, kaže ne znam još, ali bit će.

Neslužbeni tjedan sevdaha, eto to je moj nekakav naziv proteklog tjedna, jer Amira i Damir su mi uljepšali ove dane, nije još gotov.

Čekam Damira i Sevdah takht.07.12.2016.

40

Prođe cijeli jedan životni vijek...

Izmjenilo se štošta.. tebi se mnogo toga ne bi svidjelo, ali to je stvarnost i to je život...

Ne sjećam se jesam li ti ikada kazala da te volim, najvjerojatnije nisam, mislila sam da se to podrazumijeva...

Danas bih točno znala što da ti kažem... ali ti nisi tu...

06.12.2016.

AMIRA & LISINSKI

Amira Medunjanin - da je nema, trebalo bi je izmislit!

Prekrasno veče, dvorana od gotovo 2000 mjesta ispunjena do zadnjeg mjesta, zrak dvorane ispunjen sevdahom i sevdalinkom... uz Zagrebačke soliste, sastavljenih od violina, viola, violončela i kontrabasa.

Ne znam možete li zamisliti ugođaj koji nastaje kad se violine i viole uključe u sevdalinku. Amira je taj osjećala usporedila s hodanjem po oblacima i nije nimalo pretjerala.

Sam koncert, kao i susret s Amirom nakon koncerta, ispunjen emocijama...

Evo vam malo ugođaja...

PJEVAT ĆEMO ŠTA NAM SRCE ZNA

KAD JA POĐOH NA BENTBAŠU

MOJ DILBERE

05.12.2016.

DOWN UNDER

Kako to da su sve moje simpatije, ljubavi, snovi, koje nisam vidjela više od trideset godina, završili tamo Down Under?

Tamo nađoh mog James Deana, sad evo Alberta Einsteina...

04.12.2016.

PONEKAD

poželim...

03.12.2016.

PETOLJETKE

Vozeći prema Emmezeti shvatih kako živim na štopericu, hm... prije možda vekericu koja zazvoni svakih pet, pet i pol godina. Smješno, jel' da?

Jer, svakih pet i pol godina mjenjam/obnavljam/popravljam jedan te isti kutak mog ureda. Pretraživala sam po ladicama sjećanja kad je sve to počelo, i dođoh do zaključka da su petoljetke počele prije jedanaest godina.

Tad sam mjenjala sustav grijanja u rezidenciji. Odvajala etaže, izdvajala sustave, mjenjala radijatore, izbacivala kilometre crnih cijevi, stavljala bakrene.. rezidencija je u datom trenutku izgledala poput ementalera.

Gusnati radijator iz ureda momci su teškom mukom iznijeli van. Težio je nekih 250 kg... užas!

Na to sam mjesto tada poslagala registratore ispunjene brojnim projektima plinifikacija po našim državama. Zaista je lijepo to izgledalo. Svi registratori iste boje, azurno plave, sa lijepo ispisanim brojevima projekata, nazivima, poredano sve po godinama. Do 2011. kad sam dobila otkaz, svi su bili popunjeni.

Trebalo je proći gotovo pola godine da smognem snage, hm... prije da donesem odluku da sve to pobacam. Tone i tone papira. Meni u tom trenu apsolutno nepotrebnih. Više. Ne radim više u toj firmi i dovigiorno.

Odjednom je tu zjapila rupa. Ogromna. Trebalo je smisliti šta s tom rupom, kako je iskoristiti.

Brzo sam ja došla do ideje, ali je opet trebalo punih pet godina da je i realiziram. Da li sam spora, da li sam neinvetivna, da li sam lijena.. pojma nemam, ali znam da sam dugo tražila policu za knjige koja će biti točno određenih dimenzija.

Najveći problem je bila dubina police. Visinu i dužinu sam možda i imala, ali ne i dubinu. A ona je bila najbitnija. Meni svakako.

S druge strane, ako će to bit polica za knjige, treba imat i knjige koje će je popunit. Ne bilo koje i ne bilo kakve. Iako knjiga kod mene u rezidenciji ima ama baš svuda. Jedino u sanitarnim čvorovima ih nema.

I eto, nakon pet godina, našla sam je. Jučer kupljeno i montirano, danas instalirano i popunjeno knjigama.

Budući sam svjesna da imam taj neki OCD prema bibliotekama, zaista me čudi da mi toliko vremena treba da rješavam takve probleme. A možda je i razlog nerješavanja u izbirljivosti. Tko će znat...

Kako god bilo, sredih konačno taj prostor. Zaista sam zadovoljna.

S obzirom da funkcioniram na nivou pet godina, kroz sljedećih pet godina opet skupljam knjige, pa ću opet imat problem. Do tad će izmislit i police drugih dimenzija, taman onakovih kakve će meni trebat.

ps. u plavoj kutiji su sve moje razglednice :D, osim blogerskih... njih čuvam na drugom mjestu :)<< 12/2016 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ZUKINIM STOPAMA

Instagram

SVAKAKO PROČITATI

“vAlter Ego“ - naručite svoj primjerak

FERESHTEH ROSHAN: "ANOTHER SKY"
FERESHTEH ROSHAN: "DRUGO NEBO"

ŠEHER HANUMA
OCT 13, 2013
FEB 27, 2013
DRUGO NEBO
SEP 28 ANNO DOMINI
PETAK TRINAESTI.....
DAN TREĆI
DAN
LJUDI
CATHARSIS
PRIJATELJSTVO
MOJA RAJA
FAKTOR IZNENAĐENJA
JOŠ SAM TAMO
KAKO DOĆI DO HRVATSKE
KAKO DOĆI DO HRVATSKE - NASTAVAK
NA KRILIMA OVOG LJETA
GOST A.
IMA LI IŠTA LJEPŠE
BITI NAŠ
NOUVELLE VAGUE – DANCING WITH MYSELF
SKAPINO
2008
KAZNA
KONFERENCIJA
TRG RATNIKA
SARAJEVO
JA
DODIR SVILE
ŠEHERGRAD
409, 410, 411, 412…
ILIDŽA
MAČAK U ČIZMAMA
ZENICA
SUBOTNJE BAKANALIJE
O SARAJEVU
KOKOŠKA
KAO RANI MRAZ
E SAD… DA KRENEM NATRAG?
SIMIN HAN
PROSLAVA UZ SARAJEVSKO
BEZ ODGOVORA
SLIKE
THE VOICE
MILJACKA
THE SARAJEVO HAGGADAH
HABEAS CORPUS
POKLON POD BOROM
BRDO
ĆIRO
ĆIRO 2
ĆIRO 3
PRIČAM
PRIČAM 2
PRIČAM 3
PRIČAM 4
PRIČAM 5
PRIČAM 6
PRIČAM 7
PRIČAM 8
PRIČAM - ODGOVORI
DOČEKUŠA, RAZGOVORUŠA, SIKTERUŠA
THE LIST
PRVI DAN
DAN DRUGI
DAN TREĆI
DAN ČETVRTI
DAN PETI
OBLACI I MEŠTROVIĆ
LJUBAV
SVUDA POĐI U ŠEHER DOĐI
MICHAEL SCHUMACHER vs TIME
MALI OD SCHUMACHERA
24 – DRUGI DIO
KRUG
24 – PRVI DIO vs KUNTA KINTE
DUŠA
ANGELINA JOLIE I JA….
ČETRDESET
PUNA USTA
REPORT
POZDRAV
ZA
RAZGOVORUŠA
INDIJA I DIVOTA PRAŠINE
WALTER, UDAJA,… GROUNDHOG DAY
DAN ŠTIKLI
TEX-MEX STYLE
VOZ
GRAD OD PESKA
MIRIS DUŠE
KOKOŠKA
OD BACHA DO SEVDAHA
ZELENA SI RIJEKA BILA
KESTENI I KOTROMANIĆ
HOR GAZEL
MARATON
ROĐENDANI
TRENUTAK
GODOT I JA
BOGATSTVO 2012
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 2
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 3
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 4
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 5
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 6
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 7
PET DANA - TUZLA
PET DANA - ZVORNIK
PET DANA – TUZLA (još uvijek)
PET DANA – GORAŽDE
PET DANA – SARAJEVO - ČARŠIJA
PET DANA – SARAJEVO – DOBRINJA – VOGOŠĆA
KIŠA IZNAD SARAJEVA
KIŠA IZNAD SARAJEVA - 2
PODRINJE 7/2013 – FATIMA broj 403
PODRINJE 7/2013 – ZVORNIK I DIVIČ
PODRINJE 7/2013 – SLIKE
PODRINJE 7/2013 – PET MINARETA
PODRINJE 7/2013 – SVADBARSKIM SOKAKOM
CRTA OKO PRAZNINE
SVE NEŠTO PRVO
KLAUSTROFOBIJA
STRADUN NA DRINI
AUGUST I DRINA
MERAK
GDJE JE PROMING
GDJE JE PROMING -2
GDJE JE PROMING -3
TAKSI - 1
TAKSI - 2
TAKSI - 3
TAKSI - 4
TAKSI – 4 a
U ZNAKU BROJA 13
TEBI PRIJATELJICE MOJA
NE DAJ DA TE DIRA
NE DAJ DA TE DIRA - 2
NE DAJ DA TE DIRA - 3
NE DAJ DA TE DIRA - 4
NE DAJ DA TE DIRA - 5
NE DAJ DA TE DIRA - 6
OGLEDALO GODINA
OGLEDALO GODINA - 2
OGLEDALO GODINA - 3
OGLEDALO GODINA - 4
I TAKO.....
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -2
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -3
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -4
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -5
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -6
IMA NEKA TAJNA VEZA
IMA NEKA TAJNA VEZA - 2
IMA NEKA TAJNA VEZA - 3
IMA NEKA TAJNA VEZA – 3a
IMA NEKA TAJNA VEZA – 4
PUN PJAT
PUN PJAT - 2
PUN PJAT - 3
PUN PJAT - 4
AL TEBE VOLEM... TO JE FAKAT.....
AL TEBE VOLEM... TO JE FAKAT.... - 2
AL TEBE VOLEM... TO JE FAKAT..... - 3
TURNEJA BROJ JEDAN
TURNEJA BROJ DVA
TURNEJA BROJ TRI
DAN BEZ KRAJA
O UMJETNOSTI I MLADOSTI
GALEBOVI
TURNEJA BROJ ČETIRI
TURNEJA BROJ ČETIRI -2
LJETO I DUGI RUKAV
NERAZLIVENE BOJE
IVO ANDRIĆ, ENES KARIĆ I PENELOPE CRUZ
GLAS
KAKO SE OPET (NISAM) UDALA :D
SARAJEVO GREEN DESIGN BIENNALE
GRBAVICA
ANDRIĆU U POHODE
ANDRIĆU U POHODE - 2
ANDRIĆU U POHODE - 3
ANDRIĆU U POHODE - 4
ANDRIĆU U POHODE - 5
BRAD PITT I JA
BRAD PITT I JA - 2
BRAD PITT I JA - 3
BRAD PITT I JA - 4
BRAD PITT I JA - 5
ŠETNJA ZAGREBOM
ŠETNJA SAMOBOROM
ŠETNJA HRVATSKIM ZAGORJEM
ŠETNJA HRVATSKIM ZAGORJEM - 2
SVUDA POĐI, KUĆI DOĐI
SVUDA POĐI, KUĆI DOĐI - 2
BLOGERSKA TURNEJA
BLOGERSKA TURNEJA - 2
BLOGERSKA TURNEJA - 3
BLOGERSKA TURNEJA - 4
OD BACHA DO SEVDAHA
OD BACHA DO SEVDAHA - ŠUGAMAN
OD BACHA DO SEVDAHA – POKONDIRENE TIKVE
OD BACHA DO SEVDAHA – KELJIN MUZEJ
OD BACHA DO SEVDAHA - KULTURA
OD BACHA DO SEVDAHA - CURRY
FINILI SU MARE BALI
GLUHO KOLO
MEETING POINT

SVETOM SMO SE RASIPALI K'O ĐERDANI .free counters
Whirling Dervish

website counter


BROJAC POSJETA
803639