Gracias a la Vida

Gracias a la vida que me ha dado tanto....La ruta del alma del que estoy amando.... Que si ya no puedo verte, Por qué Dios me hizo quererte, Para hacerme sufrir más?..... Jednog dana pročitah jednu knjigu i cio život mi se promijenio....


31.05.2016.

BUGOVI

Molim sve koji imaju problem sa otvaranjem mog bloga odnosno komentara da mi na fb ili moj privatni mail, oni koji ga znaju i imaju, pošalju printscreen stranice koja im se otvara kad žele ostaviti komentar.

Pokušat ću to riješit, ukoliko znam, a ukoliko ne znam, potrudit ću se pronać nekoga tko to može riješit :)

HvaLa unaprijed :)

30.05.2016.

KOLONA

Od danas sam i zvanično nezaposlena osoba.

Odradih sve isto što i prije pet godina. Nije da se puno toga promijenilo, a opet..

Najbolja promjena je utoliko što ovaj put nisam imala minimalac za plaću, pa će i financijska naknada biti bitno veća, ali ne i veća od 500 eur.

Traže me da donesem i original diplome. S obzirom na to da je u Hrvatskoj moda lažiranje diploma i kupovanje statusa, sve je podložno provjerama. Još uvijek čuvam i indeks, pa ako i to žele provjeravat, neka ih.

Za razliku od nekih kolega, koji su otkaz dobili kad i ja i kojima je ovo zaista šokantno iskustvo, meni nije. Meni je sve to uglavnom poznato, jer svoj sam šokantni dio odradila prije pet godina.

Najmrskiji dio svega je što se moram javiti savjetnici, ko biva, savjetovat će me i tražit da napravimo "plan" za moju budućnost... To je toliko stupidno, jer iz iskustva znam da se svi oni ponašaju k'o da su sami sebi svrha. Ne znam nikoga kome su oni pronašli posao. Imam ja svoj plan i bez njih.

Prije pet godina sam pisala kako nisu bili u stanju nikoga zaposliti da radi u sanitarnim prostorima zgrade koja se zove Zavod za zapošljavanje, kako će onda nekom drugom naći posao. Sačuvaj Bože da te zadesi da moraš na wc dok si tamo.

Ako se ne pojavim, brišu me iz evidencije nezaposlenih na 6 mjeseci, a time gubim i zdravstveno osiguranje, stoga mi je pametnije doći, odglumiti da slušam šta mi govore, itd., jednostavno odradit taj dio.

Zašto sve to i na taj način moram odradit? Zato što se još uvijek nadam da ću naći novi posao, ne ide mi se baš u penziju. Imam financijskih obaveza koje moram odradit, a s penzijom će to biti baš baš teško. A druge strane, čak i da se konačno i odlučim za penziju, njima, čitaj državi, treba vremena da provjere sve moje godine staža, da provjere jesu li sva davanja na plaću i iz plaće na vrijeme plaćena, a za to im treba više od tri mjeseca. Kad se u to uračuna i da dolazi period godišnjih odmora, onda je i logično da uzmem pare od države kad već imam pravo na njih. Zašto bih ja to njima pustila, toliko luda baš i nisam.

29.05.2016.

OFICIR S RUŽOM

Koliko god puta da ga gledam, koliko god da znam svaku scenu napamet, ne mogu odoliti da iznova gledam taj film.

I ja, kao i mnogi, teško mogu prežaliti nesretne okolnosti koje su primorale Žarka Lauševića na prestanak bavljenja glumom.

29.05.2016.

POSLOVICA

Dva loša istjeraše Miloša...

28.05.2016.

KANTA

Kupila sam si novi kompjutor. To k'o nagrada samoj sebi za sve urađeno.

Ova stara kanta, sad već u procesu recikliranja, imala je sigurno 7, ako ne i 8 godina.

Oni koji rade na i sa kompjutorima, znaju da je to beskrajno dugo vrijeme i da vrijeme za tili čas pogazi. I hardverski i softverski. Tim više, što chrome odavno ne podržava XP verzije i one neke druge kojih se sad više niti ne sjećam.

Sad imam super brzu konfiguraciju, ali.. ali... ali.. Koliko sam se veselila, toliko mi je bilo i muka od te kupovine.

Kad god da sam kupovala komp, najviše muke su mi zadavali programi koje koristim i njihov user interface. Dok to ne posložim, na ono poznato, muka mi je.

S acadom 2015 evo vodim bitku već treći dan, i konačno, ali konačno sam uspjela dosjetiti se kako se user interface slaže i kako da složim onako kako sam dosad radila. Nije da ne mogu radit na taj neki novi način, npr sa ribbonima, ali brate, treba mi triput više vremena da uopće nađem gdje se šta nalazi, i to me beskrajno nervira. Lako mi je bilo u uredu preći na 2015, jer je trebalo samo povezat se sa onim starim. Ali, ovo je potpuno nova kanta, natočena prvi put... i sve znanje koje imam treba upotrijebiti da se meniji slože onako da potrošim minimalno vrijeme za odrađivanje, crtanje, insertiranje, izradu layouta...

Sad sam baš zadovoljna. Pokazala sam ja tko je gazda u mom uredu :D

JA SAM GAZDA U KUĆI 

 

27.05.2016.

MATURA

Ode Seniorka na proslavu mature. Šezdeset godina, brojkom i slovima... Da mi je doživjet te godine :)

26.05.2016.

ONAJ OSJEĆAJ

kad misliš da je nedjelja, samo zato jer su svi kod kuće :D

24.05.2016.

MOJI MUŠKARCI

 

Svoj sam radni vijek provela s muškarcima. Žena je bilo na prste jedne ruke.

Uglavnom su se zvali Marko, Tomislav, Željko... i tako bezbroj puta...

Najveći problem je bio kad o njima govorim u trećem licu sugovornik teško da može od prve pogoditi o kojem Marku, Tomislavu ili Željku govorim. I onda ih više ne smijem spominjati imenom već prezimenom.

Srećom, oni važniji muškarci u mom životu su imali potpuno drugačija imena

Tu nikad nije bilo zabune

 

22.05.2016.

LET IZ KUKAVIČJEG GNJEZDA

 
Bila sam na cesti, bez posla, bez prihoda, sa djetetom na pragu života i šansom za budućnost. Taj ružičasti balon je mom djetetu tih dana prsnuo samo tako.
Ipak, jedna riječ je otvorila ulaz u zgradu koju sam zvala domom u kojem igrom slučajnosti nikad dotad nisam bila. Dom koji je od prvog dana postojanja bio uzor, idol, ideal, ponos društva, dragulj u kruni države ma kako se ista zvala.
Zaboravila sam ja, do tog trenutka, kako to izgleda biti u domu. Tek kad se počelo dešavati već doživljeno, shvatih...
A kako to obično biva, zadnji dođeš prvi odeš. Bilo je pitanje trenutka.
Upravitelj doma, upitnog karaktera, još upitnijeg prava na upravljanje, vodi dom kako mu se svidi. Ovako kad gledaš, bilo bi logično da korisnike doma drži k'o kap vode na dlanu. Jer zbog njih i postoji, zbog njih i njima sličnim koji su izgradili taj, i ne samo taj dom. Kao i u svakom domu, potrebni su oni koji će brinuti o stanarima. Kuhari, čistačice, poneka medicinska sestra, ... sve do trenutka kad upravitelj uvidi da mu se trese stolica.
U takvom nekom trenutku i ja sam ušla u dom. Sretna i zahvalna jer imam krov nad glavom, jer mogu donijeti djetetu kruh na stol.
Bez da kradem, lažem i varam.
Stanari doma, one koje sam zatekla, živjeli su sretno i siti, napojeni, živjeli u svom svijetu. Tek su u rijetkim trenucima osjetili da život postoji i izvan njihovog doma, ali tek onda kad su shvatili da se brojčano stanje mijenja.
Broj korisnika doma se redovno smanjivao, broj onih koji su i živjeli i radili da bi oni izvana mogli normalno živjeti, a broj pratećih medicinskih sestara se lagano povećavao. I ne samo medicinskih sestara, tu se odjednam nalazi puno veći broj psihologa i psihijatara, pravnika, ekonomista, bankara....
Oni su pak bili sretni na svoj način. Imali su koga promatrati, ispisivati traktate o ponašanju, crtati grafikone u obliku pite s bezbroj boja, jer ... estetika je važna, kao i forma. Bitno važnija od suštine.
Oni promatrani, mi, bez stvarne mogućnosti da izrazimo svoje mišljenje, bez prava da išta kažemo, jer.. mi smo samo korisnici... mi smo samo niz ovaca za klanje...
Šutke sam gledala što se dešava, čekajući da red dođe i na mene. I shvatila. Korisnici doma neće dočekati smiraj ovdje, bit će izbačeni na vjetrometinu gdje selfije mogu raditi jedino ako nekog zamole da ih uslika s leđa dok rukom otvaraju kontejner.
Korisnik doma koji poznaje život, koji poznaje sve funkcije, matematike, tokove medija, nije više podesan materijal. Takav korisnik zna razliku između muda i bubrega. E takve treba maknuti.
Treba dovesti one koji će sretno izgovarati da žive u domu, koji će u liftu na stranom jeziku bahato izgovarati razne kratice uživajući u svojoj važnosti i bez imalo stida podsmjehivati se dugogodišnjim korisnicima doma koji suznih očiju izlaze iz tog istog lifta.
Stanari doma, korisnici, se proglašavaju nepodesnima, nekompetentnima, ne biraju se sredstva... proglašava ih se tratinčicama i maslačcima, sve što papir može podnijeti a da sastavljači napisanih karakteristika istovremeno budu pravno zaštićeni.
Stanar doma, na izlaznim vratima ponižen, oduzetog dostojanstva, izopćen iz svog svijeta može jedino otići... S ono malo dostojanstva što je možda ostalo, ponosno okrenuti leđa i odjebat ih sve skupa u tri pičke materine.
Dom će se uskoro ugasiti.. jer onih korisnika koji znaju posao, koji poznaju podzemlje, geologiju, hidrauliku podzemnih stijena, koji su naučili znanje radeći i učeći cijeli život više neće biti.
Hodnicima će odzvanjati samo i jedino štiklice koje će i dalje u svojim traktatima ispisivati puste priče koje nikome ne služe.
  
20.05.2016.

ZORRO POST

 

Evo, ovako je meni kad čitam većinu vaših postova..... uza svu muku ne mogu vam bolje pokazati koliko su sitna slova vaših postova, i odustajem od čitanja

O bojama da i ne govorim... većina vas voli crnu pozadinu, hajd još da su bijela slova, ali nisu,.. izaberete boje koje vam se dopadaju, to poštujem, ali od čitanja tako napisanih postova nema ništa.... dok su kratki, još nekako i mogu, ali nešto dulje postove ne mogu... i onda odustajem od čitanja...

Mnogo puta sam pisala komentare na tu temu, mnogi od vas odgovore, evo budem, evo sad ću, samo da nađem vremena... ok... razumijem, al ja eto odustajem od čitanja....

 

 

19.05.2016.

ETO

 

Eto, završila je i ta priča...

Od danas sam, i službeno, nezaposlena osoba....

 

17.05.2016.

ŠTRUMPFETA

 

Primih se ja bacanja (u smeće), i nađem i ono što nisam ni znala da imam....

 16.05.2016.

ŠTO MJESEC ROĐENJA GOVORI O VAMA

 

Pa da vidimo:

Oktobar:

- vole da ćaskaju

- privlačni i ljubazni

- lijepi i iznutra i spolja

- prijatelji su im najvažniji na svijetu

- ne vole laži i pretvaranje

- lako ih je povrijediti, ali se i brzo oporavljaju

- saosjećajni

- sanjari

- uvijek pomažu, ali ih je potrebno pitati za pomoć

- prilično sebični

- vrlo tvrdoglavi

- nije ih briga što drugi misle

- emotivni

- odlučni

- veoma pronicljivi

- vole da putuju i da uživaju u umjetnosti

- romantični

- pravedni

- lako gube samopouzdanje

 

http://www.minimagazin.info/2014/11/28/sta-mjesec-vaseg-rodenja-govori-o-vama/ 

 

15.05.2016.

JADRANKA DAMJANOV

 

Vijest koju upravo pročitah na dnu tv ekrana me zaista ražalostila.

Umrla je profesorica koju, koliko god da mi je srednjoškolsku ocjenu u sva četiri razreda držala između jedan i dva jer tada sam bila unikat po nemogućnosti da izrazim svoje viđenje i mišljenje o umjetničkim djelima, sad kad o tome razmišljam, sam, i ne samo ja, voljela na neki specifičan način.

Od tada, tog prvog razreda 1974 godine, prošlo je više od 40 godina.

Ta unikatnost me držala još nekih desetak godina, a onda se odjednom svijet umjetnosti otvorio za mene. Sve su kockice sjele na svoje mjesto i Jadranka Damjanov je konačno u mom najdubljem dijelu mene dobila mjesto koje zaslužuje.

Godinama sam sa posebnom sjetom prepričavala naše srednjoškolsko pubertetsko ponašanje, način na koji smo strahovali od njenog ulaska u razred i prve izgovorene rečenice po kojoj smo znali šta nam sljedi.

"Sjednite, redar ugasi svjetlo." - rečenica je od koje smo strahovali. Jer to je značilo da će upaliti dijaprojektor i iz svoje neizmjerne riznice dijapozitiva izvlačila jedan po jedan i istovremeno otvarala stranice dnevnika prozivajući ime po ime. Analiza motiva i djela, analiza boja, kromatografskog spektra, analiza materijala, plastičnosti, kompozicije, teksture, oblika, ... i tako su se nizala pitanja od kojih sam, barem ja, strahovala. Jer, šta god da sam kazala, nije bilo dobro.

Jedini period kad sam imala visoku pozitivnu ocjenu bio je period u kojem se obrađivala arhitektura i urbanizam.. Istina, u tom periodu Jadranka nije ni bila sa nama, već u svom omiljenom Lübecku koji je bio vječna tema njenih razgovora. Nije to dugo trajalo, ubrzo sam ja pokazala da sam i dalje antitalent za umjetnost i izražavanje. Čak i pred samu maturu nisam znala hoću li dobiti pozitivnu ili negativnu ocjenu za kraj razreda. Negativna bi značila da ne mogu na maturu.

Danas, 40 godina poslije, potpuno sam svjesna koliki je utjecaj Jadranka Damjanov imala na mene, ne samo na mene, nego na generacije srednjoškolaca koji smo prošli kroz njene ruke. Poput gline nas je oblikovala, tesala, učila, njen je trud bio beskrajan, a snaga riječi nemjerljiva.

Moj posljednji razgovor s Jadrankom bio je uoči 30-godišnjice naše mature, 2008. godine. Koliko god da je željela prisustvovati, u mailu je objasnila da joj bolest ne dozvoljava i neka prenesem pozdrave razredu i ostalim profesoricama koje su se odazvale našem pozivu i prisustvovale proslavi.

Draga Jadranka, danas nakon toliko godina, konačno znam šta bih trebala izgovoriti na svako Vaše pitanje, znam šta vidim i kako formulirati svoje viđenje slike ili statue koju bi Vi stavili pred mene.

Danas bih Vas možda i iznenadila, možda bih zaslužila i više od one jedva dostatne dvojke kojom sam prolazila razrede.

Svijet umjetnosti obogatila ste svojom pojavom, svojim knjigama, svojim prisustvom...

Danas je tužan dan za umjetnost ovih prostora...

 

14.05.2016.

WELSH ROYAL - HRVATSKO-BELGIJSKA VERZIJA :D

 

Juniorka i njen bratić odlučili danas kuhat ručak.

I, ne samo da im je uspjelo nešto što su po prvi put radili, nego smo svi mi bili toliko zadovoljni da smo Seniorka i ja jednoglasno odlučile da će njih dvoje ubuduće kuhat.

Naravno, to kad na vrbi rodi grožđe, jer Juniorka sutra odlazi na seminar i nema je tri dana, a onda počinje radit, a njen bratić je odmah izjavio da i on mora radit...

Eto, toliko je trajalo naše veselje i oduševljenje.

Ali, dosta šale, ovo što su radili je zaista fino, i nadasve zasitno. Nijedno od nas četvoro nije uspjelo pojest svoju porciju koja mi se na prvo opisivanje činila malenom i bezazlenom, i nedovoljnom za ručak.

Recept je na francuskom, uz male modifikacije: nisu stavili muškatni orašćić i cimet. Osnovni recept je tu: http://blog.chronodrive.com/recette-traditionnelle-welsh-royal-nord/ 

A na slikama je njihov današnji uradak...

 

13.05.2016.

KVAKA 22

 

Ni otkaz mi ne znaju dat kak' spada....

 

12.05.2016.

ŠTRACE SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE :D

 12.05.2016.

PARAFRAZA

 

Zašto Gracias ima crvene oči?

Da se može sakrit u jagode :D

 

10.05.2016.

TRATINČICE I MASLAČCI

 

Prođe prvi tjedan mog zadnjeg godišnjeg odmora. Sve sam mislila kako ću se naspavat, kako ću se izležavat, kako ništa, ali ništa neću radit... Sve sam krivo mislila.

Od ponedjeljka do danas nisam stala. Svaki dan nešto, svaki dan rano ustajanje, svaki dan trka po gradu.

Jučer ujutro navratih do ureda da nešto iskopiram, i dok smo pili kavu, pitaju me, kako je biti kod kuće. Iskreno? Uopće nisam kod kuće, objašnjavam kako jurcam k'o da me sto vragova gone.

Uza sve to, desio se Split, pa zatim Enrique. E da, koncert ... hm..

Poželjela sam da barem jednog od Iglesiasa poslušam uživo. Uživala jesam, plesala jesam, pjevala jesam, ali da sam oduševljena, e to nisam. Imala sam mjesto na vrhu dvorane, mogla sam apsolutno svakog i vidjet i čut. Enriquea sam gledala ali ne i čula. Njegovog glasa nigdje, instrumenti su ga svojom glasnoćom i bukom potpuno ugušili. Dosta često pomislih mora da sam na Zrću - jedino što se čulo, osim pjevanja publike, je bilo buf-buf-buf-buf-buf-buf-buf...

Reflektori i light show su smetali mom oku, tako da se i jesam i nisam dobro provela. Ali nije mi žao. Ipak je to Enrique.

Nisam ostala do kraja, jer da jesam, sat i pol bi mi trebalo da dođem kući, ne samo meni, nego svima, jer nakon svakog koncerta u zagrebačkoj Areni, stotine auta stoje i stoje i stoje i stoje, dok netko, ne znam ni ja tko, konačno ne krene. E to sam htjela izbjeć.

Obavih i doktora jučer, medicina rada. Proglasili me tratinčicom, a muške maslačcima. Kad sve ovo prođe, kad potpišem, objasnim zašto tratinčica i zašto maslačak.

Danas uradih i servis na autu, onaj veeeeeliki koji se obavlja svakih sto hiljada kilometara. Vozih se i tramvajem, nakon dugo dugo vremena. Jurilica se obnovila, osvježila, i sad smo spremni za idućih sto hiljada kilometara.

I pored svih tih dešavanja i strke po gradovima, vratih se mojim plinovodima. I osjetih se onako poznato.. onako kako sam radila sedamnaest godina... od kuće.. po želji i potrebi...

I da budem iskrena, uživam u tome... kod kuće sam, a nisam jer sam u uredu, u uredu sam ali sam kod kuće...

Sve u svemu, tratinčica ili ne, life is good and I like it the way things are right now...

 

08.05.2016.

AC vs ENRIQUE

 

Neplanirano provedoh dva dana u Splitu. Draga prijateljica, Branka Vukušić, poznata splitska dizajnerica, nije izdržala. Njeno izmučeno srce reklo je dosta.

~~~

Klima uređaj mi je još jednom pokazao zube, ovaj put onaj u autu, još prošlog ponedjeljka. Svaki izlazak na svježi zrak, svaki ulazak danje svjetlosti u prostoriju u kojoj se nalazim, donosi jaku bol u desnom oku. Trpih i patih se, pogotovo u Splitu. Privikavanje na dnevnu, a naročito sunčevu je beskrajno bolno. No, izdržah u Splitu.

Danas napravih baš baš baš glupost, još veću, kad nisam odoljela protrljati oči nakon buđenja. Krv se razlila okom dovoljno da se zaista zabrinem.

Enrique večeras neće ni primjetiti, bit će dovoljno tamno i glasno da zaboravim bol koja me probada.

 

06.05.2016.

DEPARTURE ....

Will I ever see you again?

04.05.2016.

SIMBOLIKA

 

i opet je bio 3. maj... baš kao i tada kad se dešavao TITANIC 

Timing je ispunjen simbolikom...

I više od toga...

 

 

02.05.2016.

BAILAMOS

 

Sutra počinju pripreme za rođendan , kondicijski sam spremna... jedino još tekstove da ponovim...

Bailamos, let the rhythm take you over 
Bailamos 
Te quiero amor mio, bailamos 
Gonna live this night forever 
Bailamos 
Te quiero amor mio, te quiero

 

 

01.05.2016.

PRVI KORAK

 

Kao budući penzionerski pripravnik, prvo što uradih je gašenje budilice na mobu.

Više nikad mi neće trebat, zar ne?

 

Gracias a la Vida
<< 05/2016 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031


ZUKINIM STOPAMA

Instagram

SVAKAKO PROČITATI

“vAlter Ego“ - naručite svoj primjerak

FERESHTEH ROSHAN: "ANOTHER SKY"
FERESHTEH ROSHAN: "DRUGO NEBO"

ŠEHER HANUMA
OCT 13, 2013
FEB 27, 2013
DRUGO NEBO
SEP 28 ANNO DOMINI
PETAK TRINAESTI.....
DAN TREĆI
DAN
LJUDI
CATHARSIS
PRIJATELJSTVO
MOJA RAJA
FAKTOR IZNENAĐENJA
JOŠ SAM TAMO
KAKO DOĆI DO HRVATSKE
KAKO DOĆI DO HRVATSKE - NASTAVAK
NA KRILIMA OVOG LJETA
GOST A.
IMA LI IŠTA LJEPŠE
BITI NAŠ
NOUVELLE VAGUE – DANCING WITH MYSELF
SKAPINO
2008
KAZNA
KONFERENCIJA
TRG RATNIKA
SARAJEVO
JA
DODIR SVILE
ŠEHERGRAD
409, 410, 411, 412…
ILIDŽA
MAČAK U ČIZMAMA
ZENICA
SUBOTNJE BAKANALIJE
O SARAJEVU
KOKOŠKA
KAO RANI MRAZ
E SAD… DA KRENEM NATRAG?
SIMIN HAN
PROSLAVA UZ SARAJEVSKO
BEZ ODGOVORA
SLIKE
THE VOICE
MILJACKA
THE SARAJEVO HAGGADAH
HABEAS CORPUS
POKLON POD BOROM
BRDO
ĆIRO
ĆIRO 2
ĆIRO 3
PRIČAM
PRIČAM 2
PRIČAM 3
PRIČAM 4
PRIČAM 5
PRIČAM 6
PRIČAM 7
PRIČAM 8
PRIČAM - ODGOVORI
DOČEKUŠA, RAZGOVORUŠA, SIKTERUŠA
THE LIST
PRVI DAN
DAN DRUGI
DAN TREĆI
DAN ČETVRTI
DAN PETI
OBLACI I MEŠTROVIĆ
LJUBAV
SVUDA POĐI U ŠEHER DOĐI
MICHAEL SCHUMACHER vs TIME
MALI OD SCHUMACHERA
24 – DRUGI DIO
KRUG
24 – PRVI DIO vs KUNTA KINTE
DUŠA
ANGELINA JOLIE I JA….
ČETRDESET
PUNA USTA
REPORT
POZDRAV
ZA
RAZGOVORUŠA
INDIJA I DIVOTA PRAŠINE
WALTER, UDAJA,… GROUNDHOG DAY
DAN ŠTIKLI
TEX-MEX STYLE
VOZ
GRAD OD PESKA
MIRIS DUŠE
KOKOŠKA
OD BACHA DO SEVDAHA
ZELENA SI RIJEKA BILA
KESTENI I KOTROMANIĆ
HOR GAZEL
MARATON
ROĐENDANI
TRENUTAK
GODOT I JA
BOGATSTVO 2012
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 2
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 3
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 4
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 5
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 6
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 7
PET DANA - TUZLA
PET DANA - ZVORNIK
PET DANA – TUZLA (još uvijek)
PET DANA – GORAŽDE
PET DANA – SARAJEVO - ČARŠIJA
PET DANA – SARAJEVO – DOBRINJA – VOGOŠĆA
KIŠA IZNAD SARAJEVA
KIŠA IZNAD SARAJEVA - 2
PODRINJE 7/2013 – FATIMA broj 403
PODRINJE 7/2013 – ZVORNIK I DIVIČ
PODRINJE 7/2013 – SLIKE
PODRINJE 7/2013 – PET MINARETA
PODRINJE 7/2013 – SVADBARSKIM SOKAKOM
CRTA OKO PRAZNINE
SVE NEŠTO PRVO
KLAUSTROFOBIJA
STRADUN NA DRINI
AUGUST I DRINA
MERAK
GDJE JE PROMING
GDJE JE PROMING -2
GDJE JE PROMING -3
TAKSI - 1
TAKSI - 2
TAKSI - 3
TAKSI - 4
TAKSI – 4 a
U ZNAKU BROJA 13
TEBI PRIJATELJICE MOJA
NE DAJ DA TE DIRA
NE DAJ DA TE DIRA - 2
NE DAJ DA TE DIRA - 3
NE DAJ DA TE DIRA - 4
NE DAJ DA TE DIRA - 5
NE DAJ DA TE DIRA - 6
OGLEDALO GODINA
OGLEDALO GODINA - 2
OGLEDALO GODINA - 3
OGLEDALO GODINA - 4
I TAKO.....
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -2
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -3
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -4
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -5
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -6
IMA NEKA TAJNA VEZA
IMA NEKA TAJNA VEZA - 2
IMA NEKA TAJNA VEZA - 3
IMA NEKA TAJNA VEZA – 3a
IMA NEKA TAJNA VEZA – 4
PUN PJAT
PUN PJAT - 2
PUN PJAT - 3
PUN PJAT - 4
AL TEBE VOLEM... TO JE FAKAT.....
AL TEBE VOLEM... TO JE FAKAT.... - 2
AL TEBE VOLEM... TO JE FAKAT..... - 3
TURNEJA BROJ JEDAN
TURNEJA BROJ DVA
TURNEJA BROJ TRI
DAN BEZ KRAJA
O UMJETNOSTI I MLADOSTI
GALEBOVI
TURNEJA BROJ ČETIRI
TURNEJA BROJ ČETIRI -2
LJETO I DUGI RUKAV
NERAZLIVENE BOJE
IVO ANDRIĆ, ENES KARIĆ I PENELOPE CRUZ
GLAS
KAKO SE OPET (NISAM) UDALA :D
SARAJEVO GREEN DESIGN BIENNALE
GRBAVICA
ANDRIĆU U POHODE
ANDRIĆU U POHODE - 2
ANDRIĆU U POHODE - 3
ANDRIĆU U POHODE - 4
ANDRIĆU U POHODE - 5
BRAD PITT I JA
BRAD PITT I JA - 2
BRAD PITT I JA - 3
BRAD PITT I JA - 4
BRAD PITT I JA - 5
ŠETNJA ZAGREBOM
ŠETNJA SAMOBOROM
ŠETNJA HRVATSKIM ZAGORJEM
ŠETNJA HRVATSKIM ZAGORJEM - 2
SVUDA POĐI, KUĆI DOĐI
SVUDA POĐI, KUĆI DOĐI - 2
BLOGERSKA TURNEJA
BLOGERSKA TURNEJA - 2
BLOGERSKA TURNEJA - 3
BLOGERSKA TURNEJA - 4
OD BACHA DO SEVDAHA
OD BACHA DO SEVDAHA - ŠUGAMAN
OD BACHA DO SEVDAHA – POKONDIRENE TIKVE
OD BACHA DO SEVDAHA – KELJIN MUZEJ
OD BACHA DO SEVDAHA - KULTURA
OD BACHA DO SEVDAHA - CURRY
FINILI SU MARE BALI
GLUHO KOLO
MEETING POINT
TURNEJA 2018
TURNEJA 2018 - 2
TURNEJA 2018 - 3
TURNEJA 2018 - 4
TURNEJA 2018 - 5
TURNEJA 2018 - 6
SEVDAH
PENZIONERSKE AVANTURE - LOŠA
PENZIONERSKE AVANTURE – UPOZNAJ SARAJEVO
PENZIONERSKE AVANTURE – SUNCE, KAMEN, VODA
PENZIONERSKE AVANTURE – UMJETNOST I LANDRANJE
BUONGIORNO, COME STA?