30.11.2015.

BOGATSTVO

 

Obogatih se.

Dobih na poklon dvije nove kuhače.

Male.

 

29.11.2015.

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ - GUINNESSOV KANDIDAT

 

Jedna vijest objavljena prije nekoliko dana me više nasmijala nego što je razvila bilo koji drugi osjećaj. Ali, idemo redom.

Kako se definira ambicioznost?

Da ja ne pametujem, evo šta kaže kum gugl: korijen riječi je latinski - ambitio, a predstavlja častoljublje, slavoljublje, težnju za nečim, stremljenje nečemu.

Najčešće ambicioznost smatramo vrlinom. I ja tu osobinu smatram vrlinom, jer čovjeku je nekako iskonski usađeno da teži ka boljem. No, isto tako postoji trenutak kad ta ambicioznost postaje mana, kad postane patološki problem, kad sav svoj život i sve njegove dijelove podredimo ambiciji. I opet, to ne mora nužno biti mana, ali u slučaju o kojem govorim ja je vidim kao manu.

Kako se definira karijerizam?

Karijerizam je težnja za usponom na društvenoj ljestvici, potaknuta taštinom i koristoljubljem, to kaže kum gugl.

I karijerizam ne mora nužno biti mana, ali vrlo često se karijerizam ne svrstava u vrline.

Tuku li se ova dva pojma ili idu rame uz rame?

Psihologija ove pojmove vrlo vjerojatno tumači, zna im korijene, zna im manifestacije. Ja sam odavno otišla iz škole da bih to (sebi) protumačila na tom nivou, ali zato ova dva pojma mogu protumačiti empirijski, na osnovu svojih iskustava i svjetonazora.

Vijest koju sam spomenula u uvodu ovog posta a koju su prenijeli svi veći portali i tiskana izdanja govori o odluci Kolinde Grabar Kitarović da upiše doktorski studij.

Vijest sama po sebi nije nikakva vijest, stotine ljudi upisuju doktorske studije. Ali...

Kolinda Grabar Kitarović je predsjednica. KGK je žena koja je prihvatila ponudu HDZ-a i ambiciozno krenula u predsjedničku kampanju i zahvaljujući indiferentnosti, neambicioznosti, indolentnosti, nekarakternosti svog protivnika lako pobijedila.

Tokom kampanje pokazala je lice koje je javnost htjela, znanje koje je pokazala bilo je neadekvatno, na momente i nedovoljno, na momente i štrebersko, ali hajde, predsjednici se to ko biva može i dozvolit i oprostit.

Obiteljski život predsjednice trpi, i ne samo sada, posljedice njene ambicioznosti. No nije ni prva ni jedina, neke stvari su sasvim logične kad si predsjsednik i to je jednostavno tako.

Ali ono što meni nije nikako jasno, a nije ni mnogima u Hrvatskoj, je činjenica da KGK ima vremena i za doktorski studij.

Ja nisam upisala ni magisterij a kamoli doktorski, ali znam da i za jedno i za drugo kao prvo treba vremena za pohađanje nastave, za vježbe, za istraživanja, za analize, za svašta nešta.

Pa se pitam, i ne samo retorički, gdje KGK misli naći vrijeme za sve to?

Njeno dvoje djece pretpostavljam ni ne znaju šta znači riječ "mama" jer njihova mama nije nikad s njima. Ili se varam?

U trenucima kad joj predsjedničke obaveze dopuštaju, za očekivati je da će biti s mužem i djecom, ja barem tako mislim, ali ne. KGK će biti doktorand i trčati državom kako joj zadaci doktorskog studija budu nalagali.

Tu se postavlja još nekoliko pitanja: gdje će KGK raditi svoja istraživanja, tko će platiti njen studij - ona svoju plaću dobiva preko budžeta, što znači da je svi mi plaćamo. Da li to znači da ćemo mi iz svog džepa platit njeno studiranje? Ja bogami prva neću. U imovinskoj kartici navela je puste hiljade eura, nek si plati sama. Točka.

Pohađanje nastave i ispiti - hoće li joj profesori imat hrabrosti reći - kolegice, vratite se kad bolje naučite, ili će počašćeni činjenicom da predsjednica pred njima polaže mahom dijeliti petice u indeks?

Njena ambicioznost i karijerizam za mene nemaju apsolutno nikakvo pokriće. Jedino što mogu zaključiti je otkuda vuku korijen i šta im je uzrok, jer jedino tako može kompenzirati.

Kompleks manje vrijednosti.

29.11.2015.

WAY TO GO, FURY!

 

Ode Kličko u povijest :D

Čestitam Tyson Fury! Učinio si (naoko) nemoguće :D

Ne pamtim kad je jedan Britanac bio prvak svijeta u boksu. Kako god bilo, Muhammad Ali će za mene uvijek biti najbolji boksač svih vremena :D

 

24.11.2015.

SENIORKA

 

danas, po zakonu,  a u stvarnosti tek sutra, puni okruglu cifru... ulazi u devedesete...

Tražila da joj napravim kocke od maka da počasti svoje žene s kojima se druži i pjeva po staračkim domovima... kaže mi, pohvalile me, fin im je moj kolač i traže recept...

Ispričam to mom Coffee Boy, a on na to ozbiljnim glasom sa smijehom u pogledu: "A meni? Kako ste si dozvolila doći u ured bez kolača za mene?"

Sad moram radit ponovo....

 

22.11.2015.

TARZAN vs JAMES BOND

 

Gledam film o i s Tarzanom, btw nikad nisam čula za tog glumca, Mike Henry u filmu "Tarzan and the Great River", čak štaviše snimio je, uz ovaj još dva filma o Tarzanu , no to je nebitno u ovim vijestima.

Ono što mi je apsolutno smješno je činjenica da u ovom filmu Tarzan dobiva zadatak tipa Mission Impossible ili kao što James Bond dobiva zadatke.

Globalni zaključak koji mi se nameće je da su i Mission Impossible i Bond filmovi sofisticirana verzija Tarzana :D

Ko je od koga prepisivao?? :D

 

20.11.2015.

VIBER

 

Jedna viber poruka učinila me baš baš ponosnom....

Još kad pomislim na put koji je započet tamo negdje na Drini, na put posut trnjem kojim se kročilo do današnjeg cilja, još više i cijenim i poštujem uložen trud, energiju, vrijeme....

Današnji dan je jedna velika, ... najveća nagrada.

Čestitam od srca :D

 

20.11.2015.

JOAN BAEZ ON FB

Like most of the people in the world, I am stunned and heartbroken by the merciless violence inflicted by ISIS in Paris, Baghdad, Beirut, and beyond.

I've always considered France to be my second country, and I ache for the city of Paris. I also lived in Baghdad when I was young, and share equal sorrow for the beleaguered countries of the Middle East.

The rampant violence erupting now is largely the result of a legacy handed down from the US led invasion of Iraq. Without this deadly move and its continuing path of destruction, there would be no ISIS. In the same way, without the US support of Mujahideen in Afghanistan and military presence in Saudi Arabia, there would have been no Al Qaeda. And let us not forget the fuel to the fire effect of our devastating drone war.

Even when our governments engage in the tempting folly of revenge, we the people must remind them that the original enemies are not the population, but dreams of empire, greed, and religious extremism on all sides. If there are to be any remedies against escalating violence, we need to not shy away from understanding what has created the level of fanaticism and hatred we are seeing, taking responsibility for our own ignorance, and mourning the lives lost.

The Holy Quran (5:32) says, "Whoever kills an innocent person is as if he killed all of humanity." In the Gospels, Jesus said, “Put your sword back into its place. For all who take the sword will perish by the sword” (Matthew 26 52-54), and Gandhi, who had successfully wielded nonviolence against the British Empire said, "an eye for an eye will make the whole world blind." There are seeds for peace in all religions, and avenging atrocities with atrocities serves no one.

As Gandhi also said, “If we could change ourselves, the tendencies in the world would also change. As a man changes his own nature, so does the attitude of the world change towards him…We need not wait to see what others do.

So I am heartened to see, in contrast to the horror and bloodshed, the courage, compassion, and human kindness demonstrated by millions of people around the world who are in mourning, with flowers, prayers, candles and their own volunteered blood.

Today, I am Paris, I am Beirut, I am Baghdad, and beyond…

--Joan Baez
https://www.facebook.com/OfficialJoanBaez/?fref=ts

 

19.11.2015.

SANDUK S BLAGOM

 

Žao mi je što nisam sačuvala jedan Juniorkin rad, sastav iz hrvatskog. Ne pamtim ni naziv zadane teme, ali pamtim da je Juniorka opisala našu rezidenciju kao svojevrsnu biblioteku.

Biblioteku u kojoj se nalaze stotine knjiga, raznih tematika. Jedna njena rečenica glasila je otprilike ovako "... gdje god da skrenem pogled, jedino što vidim su knjige. U kuhinji, u dnevnoj sobi, na stepenicama, u maminoj spavaćoj, u maminom uredu, u mojoj sobi... "

Knjiga ima svakakvih, od rječnika preko stručnih, od udžbenika za razne jezike do beletristike, od putopisa do monografija, od štampanih na našim jezicima preko engleskih do francuskih, od latinice do ćirilice.... Većina je stara između trideset i sedamdeset godina, ima naravno mnogo novijih, ali ima i starih i preko sto godina, kao naprimjer starogrčki rječnik, štampan 1895 ili tako neke godine.

Ima jedna iz 1935, autor, izvjesni Edouard Oblak, o kome kum gugl zna samo to da se njegova knjiga "Krvavi Maroko" smije gledati samo unutar institucije. Moj primjerak je vrlo raskupusan, sljepljen nekom izolir trakom iz perioda kad je tata bio dijete, na pojedinim stranicam nedostaje tekst, jednostavno nije štampan iz ko zna kojeg razloga, na jednom listu ima nacrtan pištolj... Seniorka govori da to nikako ne može biti rad mog tate, već vjerojatno njegovog deset godina mlađeg brata.

Zabavljajući se Juniorkinom sobom, našli smo knjige na češkom. Pita me, otkud češki. Hm... dosjetih se.... baka je mnogo godina imala podstanare, najčešće studente medicine (pamtim Ines i Ivicu... kad bih ih samo mogla negdje pronać..... iz njihovog perioda ostao je jedan fiziološki medicinski leksikon ili tako nekog naziva), ali bilo je to i studenata geografije, fizike... eto, jedan od njih je bio i student slavistike i češkog. Iz tog njegovog perioda ostale su te knjige, njih sedam. Godinama ih se nisam ni sjetila, kad eto, došlo vrijeme i za njih.

Kud s njima... žao mi bacit. Antikvarijat teško da bi ih kupio, jer naravno, za njima nema više potražnje. Jednom sam prodala knjige antikvarijatu, nisam imala za hranu... knjige vrlo vrijedne tada sam dala za, danas pišljivih, tada velikih, 100 eura.... situacija se ubrzo popravila, a ja se zarekla, više nikad.

Imajući sve to u glavi, danima razmišljam šta s njima, dok se nisam dosjetila.

Češka beseda.

Pošaljem sms s upitom bi li bili zainteresirani za te knjige koje su stare preko 60 godina... potvrdan odgovor me razveselio... koliko god meni bile gotovo bez vrijednosti, nekome će ipak biti vrijedne.

18.11.2015.

OD VUKOVARA DO ŠKABRNJE I NATRAG

 

Prije dvadesetak dana, možda više, napisah da je treći svjetski rat već počeo, ali mi toga svjesni nismo.

U međuvremenu se desilo mnogo toga što će potvrditi tu moju misao, da ne kažem pretenciozno, tezu. I Lucia Annunziata, talijanska novinarka je izrazila istu misao, pa se Evropa zgraža jer... jer...

~~~~ 

Na današnji dan 1991. u Škabrnji ubijeno je njih 84, na Ovčari njih 264... ranjenih je bilo mnogo, mnogo više....

Svijeće su se palile samo u Hrvatskoj... rijetko ko je mario za ono što se događalo tada, rijetko ko je palio svijeće i ostavljao bukete cvijeća u znak sućuti nad ubijenima... jednako kao i iduće četiri godine u kojima su rijetki ali hrabri marili za olimpijski grad....

Te noći iako su ulice bile mračne, bez rasvjete, roletne spuštene do kraja, gradovi i sela mogli su se razaznati samo od plamena svijeća...

Vukovar se odrekao Siniše...

Hrvatska se nije odrekla Siniše....

~~~

 

 

15.11.2015.

NOV 14, 2015

 

Wishing to be a fly on the walls
Where present just crossed eternity line
To caress strings holding sand and animals
With colors of his verses echoing in the air
 
Are you going to Scarborough Fair
Parsley, sage, rosemary and thyme
Remember me to one who lives there
She once was a true love of mine
 
14.11.2015.

URBI ET ORBI

 

Unaprijedili su me.

Više nisam einstein. Sad sam zweistein.

I #vALTEREGO je kazao pisat o tome i kritički analizirat moje unapređenje...

 

11.11.2015.

MOST NA RIJECI KWAI, PARDON NERETVI

 

Simbolika i metafora iz vrlo poznatog i cijenjenog filma "Most na rijeci Kwai" vrlo lako se može primjeniti na današnju situaciju u Hrvatskoj. Iako su situacija i okolnosti potpuno drugačije i nimalo slične.

Grupa ljudi, udružena u to nešto, nije stranka da se razumijemo, drži Hrvatsku za taoca. Potpuno isto kao kad je general Gotovina, na savjet HDZ-a, bježao umjesto da se preda i pred sudom odgovori na optužbe protiv njega.

Uvjetuju, ucjenjuju, no dobro, teško je reći da ucjenjuju, ali je vrlo blizu.

Psihijatar i kirurg našli način kako da dođu u žižu javnosti. O njima se priča i piše na svakom ćošku, na i u paštetama, poput pekmeza se razmazuju sve njihove riječi, misli, postupci.

Oni zahtjevaju, oni žele. Nije da nemaju argumenta za to. Dobili su neočekivano 19 zastupničkih mjesta u Saboru, i sad se eto igraju po onoj "daj ali da ne uđe".

Četvorica-petorica poznatijih i govorljivijih izlaze u javnost, svaki sa svojom vizijom i teorijom. Svaki sa svojim riječima s kim hoće, s kim neće.

Istina je, ni HDZ ni SDP sa svojim koalicijama sami ne mogu skupiti potrebnih 78 zastupnika za formiranje vlade, a time ni dobivanje mandata od KGK, pa tu pat situaciju psihijatar i kirurg koriste za svoju, po meni kontraproduktivnu, samopromociju.

Kirurg se inati HDZ-u koji ga je jednostavno i jednoglasno izbacio iz stranke s funkcije potpredsjednika. Kirurg i njemu skloni neće sa HDZ-om.

Psihijatar, baš onako slučaj za psihijatriju kao što i postolar ima najlošije cipele, izgleda bi radije sa HDZ-om nego sa SDP-om.

Ali, oni su kaže, baš zato da se spriječe kalkulacije, potpisali da će podnijet ostavke (na što? kad nisu stranka??) ukoliko budu ušli u koaliciju bilo s jednima bilo s drugima.

Žele sudjelovat i inzistiraju na reformama, ali ne žele fotelje i položaje. A kako kvragu mislite radit na reformamama i snosit odgovornost za urađeno?

Ili se sve svodi, ja želim, vi radite, ja to želim, jer mi se može, a vi bez mene ne možete imat vladu, ja to želim, a ako šta bude krivo, ja neću bit kriv jer ništa nisam potpisao i za ništa nisam (su)odgovoran. Fuj, koje li gadosti!

U najgorem slučaju, mogu biti uzrokom novih parlamentarnih izbora, a tada.... tada je moguće svašta. Mogu izgubiti potpuno sve, jer su svojim sitničarenjem i svaštarenjem uzrokovali novih ko-zna-koliko-miliona-kuna za nove izbore.

Most u filmu prelijepo izgleda, a geopolitička i ratna situacija učinila je da ta ljepotica od mosta bude srušena.

I most sa rijeke Neretve bi na isti način mogao pasti u vodu.

Poput kule od karata.

 

09.11.2015.

ŽALOSNO....

 

Na ovaj post ponukao me jedan komentar danas i sve češće se razočaravajuće iznenadim koliko današnja djeca i omladina nisu u stanju pojmiti stvarnost oko sebe, koliko znaju biti neosjetljiva, koliko konzumerizam utječe na njihove živote i koliko su površna.

Primjer prvi: prije nekoliko mjeseci jedan od friendova stavi sliku Hitlera koji uzrujano strepi nad visokim računom plina. Rečenicu koja je popratila karikaturu ne želim ponavljati. Upozorih frenda da makne tu sliku jer vrijeđa i mene i sve one koji su vidjeli tu sliku. Trebalo je kratko dopisivanje da frend shvati šta ta slika govori i kakvu poruku šalje osoba koja je uradila tu karikaturu i svi oni koji su tu sliku stavljali na svoje zidove.

Primjer drugi: srednjoškolci u jednoj zagrebačkoj školi u žaru nepodopštine zapalili su gumu. Profesorica koja je došla na sat, osjetila je miris, upitala za uzrok mirisa, momci su odgovorili da su palili Jevreje. Profesorica, sama Jevrejske krvi i vjere, osjetila se vrlo pogođenom, djeca završila kod ravnateljice, ispričali što se dogodilo. Ono što je najstrašnije u svemu tome i ravnateljica se nasmijala.

Događaji Drugog rata, uzroci i njihove posljedice čine se nestvarnim današnjoj omladini. Ne mogu prihvatiti činjenicu da im je to sve šala, vic, psina, nepodopština, tim više što su mnogi dovoljno mladi da se sjete naših ratova i zla kroz koje su oni sami prošli.

Netolerancija, neosjetljivost, površnost - to su čini mi se karakteristike većine. Vjerojatno na prste se mogu nabrojat osobe koje imaju dovoljno znanja, empatije, odgoja, kulture, duhovnosti i da dalje ne nabrajam, da shvate koliko njihovi postupci i rečenice vrijeđaju ljude.

I onda se čudimo kad nam se dese Vedrani, Luke.

 

08.11.2015.

ŠTA SE DESI

 

Kad Juniorka istjera iz kuhinje.... :D

 07.11.2015.

RECEPT - KAKO SKUHATI RUČAK KOJEG VIŠE NISI GLADAN

 

Za ručak je juha od juneće vratine, pire, paradajz sos i, naravno, juneća vratina.

U lonac se stavi rešetka u koju se stavi meso, tj. vratina u ovom slučaju, te začini, voda. Dok čistiš mrkvu i peršin, obavezno se mora pojesti barem polovina jedne mrkve sirova.

S krumpirom nema zezancije. Oguli se, skuha se, i napravi pire. Dok se gnječi slobodno se za probu uzme jedna do dvije žlica. Ja ne mogu odolit, pa uzmem i do deset.

Kad je vratina skuhana, rešetka se izvadi iz lonca, zakuha se s rezancima za juhu ili raznim drugim vrstama (zvjezdice, tarana, suzice, slova i slično).

U rešetki s mesom naravno ima i mrkve i peršina i celera. Dok kuhaš ovo ostalo, malo malo pa ukradem po komad mrkve, peršina ili celera.

Za paradajz sos treba luk i kuhani paradajz ili pelati, ili slično. Dok se sjecka luk, obavezno uzeti dio. Ja obično carinim sa 25%.

Prije nego se doda paradajz u zaprškuz, bilo bi dobro na žlicu probati da možda nije kiseli ili nedajBože, pljesnjiv. Ja obično uzmem po pola čaše, ponekad i cijelu.

Kad je sve gotovo i spremno za jelo, tada svi sjedaju za stol i uživaju u ručku. A ja?

Ja sam već sita.....

 

06.11.2015.

GUŽVA

 

Već dugo, dugo, dugo nisam imala ovakvu gužvu... i na poslu, i privatno, i s poslom kojeg radim u slobodno vrijeme...

K'o za inat, svi se javljaju u isti tren...

I po ne znam koji put shvatim, da mi je tad najljepše.... kad je napeto, dinamično, kad treba brzo odreagirat, odradit, kad s jednom rukom radim jedno, s drugom drugo... kad mi mobitel visi za vratom jer Juniorka javlja, objašnjava, treba... kad ne znam kud bih prije....

Šta bih dala da je tako svaki dan... eh...

 

04.11.2015.

ŽELJA IZGOVORENA POGLEDOM

 

Kao naručena, Joanin glas je zazvonio autom danas. I odveo me u djetinjstvo, u trenutke prije četrdeset godina kad je tata mislio, htio, želio, da riječi pjesme koju je mogao znati, ali nije, odrede moj život.

Po prvi put doživjeh ih drugačije.... kao da mi ih je izgovarao zadnjim pogledom, znajući da se nikad neće vratiti, ni ti dani, niti on....

 

May God bless and keep you always
May your wishes all come true
May you always do for others
And let others do for you
May you build a ladder to the stars
And climb on every rung
May you stay forever young
Forever young, forever young
May you stay forever young.

May you grow up to be righteous
May you grow up to be true
May you always know the truth
And see the lights surrounding you
May you always be courageous
Stand upright and be strong
May you stay forever young
Forever young, forever young
May you stay forever young.

May your hands always be busy
May your feet always be swift
May you have a strong foundation
When the winds of changes shift
May your heart always be joyful
And may your song always be sung
May you stay forever young
Forever young, forever young
May you stay forever young.

 JOAN BAEZ - FOREVER YOUNG 

 

03.11.2015.

INTELEKTUALCI OKO MENE

 

slučaj prvi:

"Teta Gracias, gdje je ono za micanje šarafa?"

~~

slučaj drugi:

"Mama, jel ima ovih šarafa u čavao shopu?"

~~

slučaj treći:

"Mama, pogledaj u ćevap shop, tih vezica bi moglo biti tamo."

 

 

02.11.2015.

KROV S DIMNJAKOM

 

Otkad pamtim i znam za sebe, moj se život vrtio oko cigle, vapna, cementa i raznovrsnog alata koji se koristio za gradnju i izgradnju.

Stančić na Volovčici, naselje koje je tada bilo gotovo na rubu Zagreba, a danas dio uže gradske jezgre, u kojem sam rođena nalazio se u zgradi koja je u tom trenu i dalje bila dio gradilišta.

Sad kad razmišljam o tim godinama, ne sjećam se da su postojale mješalice za beton, prije bih rekla da su to radili ručno. Jedna hrpa pijeska, druga šljunka, cement i vapno u vrećama od 25 kg.. mreža za prosijavanje pjeska, dva radnika s lopatama u ruci i njihovo beskrajno prebacivanje navedenog materijala dok se ne stvori masa koju su zatim tačkama prebacivali i usipavali u šalunge...

Dok se gradila vila u kojoj danas živim, živjeli smo u gradiću devedesetak kilometara udaljenom od Zagreba, i vikende smo provodili gdje drugdje nego opet na gradilištu. Čak i u tom gradiću, živjeli smo u jednoetažnom stanu, samostalnom objektu, koji je također bio na samom gradilištu.

Vikendi u Zagrebu uglavnom su se svodili na kratkotrajnu posjetu bakama te nakon toga odlazak na gradilište i čišćenje, prebacivanje, dodavanje, skupljanje, sortiranje svega što se na gradilištu može naći.

Tih godina svoj sam svijet i život vidjela jedino u gradilištu, u gradnji. Uživala sam skupljajući i vadeći čavle, sortiranju velikih, malih, velike glave, male glave, vijci dugački i kratki, ravne glave, konusne glave, obični, križni... voljela sam i zabijat čavle da bi ih onda, nakon tatine kritike, morala vadit, pa sve ispočetka....

U trenucima kad nismo bili na gradilištu, uživala sam crtajući kuće. S dimnjakom. Iz kojeg se puši. Taj je motiv bio vječna tema one godine kad su me poslali od sebe, baki i dedi, u Zagreb. Uvijek isti motiv i uvijek kuća istog izgleda.

Katnica, s dva prozora u prizemlju, sa svake strane ulaznih vrata, i dva prozora na katu. Psiholog bi vjerojatno kazao da se u mojim crtežima očitovala tuga zbog odvajanja. Danas, da me neko pita, rekla bih da je u pravu. Jer i dandanas imam fobiju od rastavljanja, odvajanja, ostavljanja, teško podnosim  trenutke kad me odvajaju, izdvajaju, ostavljaju.

Danas, nakon toliko godina, mrska mi je i sama pomisao da moram kupiti cement, vapno, pijesak ili išta što će me opet dovesti u situaciju sličnoj onima iz djetinjstva. Nije mi gradnja mrska, ali pedeset godina je dosta. Toliko mi je mrsko da sam svaki put, kupujući novi auto, obećavala samoj sebi da u to novo vozilo vreća cementa neće ući. Obećanje ludom radovanje...

Juniorku sam uspjela poštedjeti svega toga, ali samo održavanje vile donosi vrlo slične situacije.

Zadnjih nekoliko tjedana radim na renoviranju i obnavljanju Juniorkine sobe. Rekla bih da je gotovo završena. Još samo da uspijem prodati starinski trokrilni ormar (ima tu još dijelova tog starinskog namještaja koje namjeravam prodati, ako je ko zainteresiran) umjesto kojeg treba doći novi, i to bi bilo to.

Jučer smo slagali komodu. Komoda, kao namještaj, ima neki poseban status kod mene. Kad bi se moglo, ja bih imala samo komode... al ne može ....

Onaj osjećaj kojeg sam ja imala u djetinjstvu igrajući se s čekićem i čavlima, vratio se onog trena kad je Juniorka pitala da ona zabije čavle u leđa ormara i dviju komoda koje smo same slagale. Samoj sebi je dala po prstima, ali je radosno i ponosno zabijala čavle.

Gledala sam je kako uživa pomažući i aktivno sudjelujući u sklapanju i ormara i komoda... uživa s bušilicom u ruci...

Povijest se ponavlja... barem u nekoj mjeri... na koncu, Juniorka je ipak moja... kako bi i mogla bit drugačija...

 

 

<< 11/2015 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

ZUKINIM STOPAMA

Instagram

SVAKAKO PROČITATI

“vAlter Ego“ - naručite svoj primjerak

FERESHTEH ROSHAN: "ANOTHER SKY"
FERESHTEH ROSHAN: "DRUGO NEBO"

ŠEHER HANUMA
OCT 13, 2013
FEB 27, 2013
DRUGO NEBO
SEP 28 ANNO DOMINI
PETAK TRINAESTI.....
DAN TREĆI
DAN
LJUDI
CATHARSIS
PRIJATELJSTVO
MOJA RAJA
FAKTOR IZNENAĐENJA
JOŠ SAM TAMO
KAKO DOĆI DO HRVATSKE
KAKO DOĆI DO HRVATSKE - NASTAVAK
NA KRILIMA OVOG LJETA
GOST A.
IMA LI IŠTA LJEPŠE
BITI NAŠ
NOUVELLE VAGUE – DANCING WITH MYSELF
SKAPINO
2008
KAZNA
KONFERENCIJA
TRG RATNIKA
SARAJEVO
JA
DODIR SVILE
ŠEHERGRAD
409, 410, 411, 412…
ILIDŽA
MAČAK U ČIZMAMA
ZENICA
SUBOTNJE BAKANALIJE
O SARAJEVU
KOKOŠKA
KAO RANI MRAZ
E SAD… DA KRENEM NATRAG?
SIMIN HAN
PROSLAVA UZ SARAJEVSKO
BEZ ODGOVORA
SLIKE
THE VOICE
MILJACKA
THE SARAJEVO HAGGADAH
HABEAS CORPUS
POKLON POD BOROM
BRDO
ĆIRO
ĆIRO 2
ĆIRO 3
PRIČAM
PRIČAM 2
PRIČAM 3
PRIČAM 4
PRIČAM 5
PRIČAM 6
PRIČAM 7
PRIČAM 8
PRIČAM - ODGOVORI
DOČEKUŠA, RAZGOVORUŠA, SIKTERUŠA
THE LIST
PRVI DAN
DAN DRUGI
DAN TREĆI
DAN ČETVRTI
DAN PETI
OBLACI I MEŠTROVIĆ
LJUBAV
SVUDA POĐI U ŠEHER DOĐI
MICHAEL SCHUMACHER vs TIME
MALI OD SCHUMACHERA
24 – DRUGI DIO
KRUG
24 – PRVI DIO vs KUNTA KINTE
DUŠA
ANGELINA JOLIE I JA….
ČETRDESET
PUNA USTA
REPORT
POZDRAV
ZA
RAZGOVORUŠA
INDIJA I DIVOTA PRAŠINE
WALTER, UDAJA,… GROUNDHOG DAY
DAN ŠTIKLI
TEX-MEX STYLE
VOZ
GRAD OD PESKA
MIRIS DUŠE
KOKOŠKA
OD BACHA DO SEVDAHA
ZELENA SI RIJEKA BILA
KESTENI I KOTROMANIĆ
HOR GAZEL
MARATON
ROĐENDANI
TRENUTAK
GODOT I JA
BOGATSTVO 2012
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 2
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 3
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 4
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 5
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 6
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 7
PET DANA - TUZLA
PET DANA - ZVORNIK
PET DANA – TUZLA (još uvijek)
PET DANA – GORAŽDE
PET DANA – SARAJEVO - ČARŠIJA
PET DANA – SARAJEVO – DOBRINJA – VOGOŠĆA
KIŠA IZNAD SARAJEVA
KIŠA IZNAD SARAJEVA - 2
PODRINJE 7/2013 – FATIMA broj 403
PODRINJE 7/2013 – ZVORNIK I DIVIČ
PODRINJE 7/2013 – SLIKE
PODRINJE 7/2013 – PET MINARETA
PODRINJE 7/2013 – SVADBARSKIM SOKAKOM
CRTA OKO PRAZNINE
SVE NEŠTO PRVO
KLAUSTROFOBIJA
STRADUN NA DRINI
AUGUST I DRINA
MERAK
GDJE JE PROMING
GDJE JE PROMING -2
GDJE JE PROMING -3
TAKSI - 1
TAKSI - 2
TAKSI - 3
TAKSI - 4
TAKSI – 4 a
U ZNAKU BROJA 13
TEBI PRIJATELJICE MOJA
NE DAJ DA TE DIRA
NE DAJ DA TE DIRA - 2
NE DAJ DA TE DIRA - 3
NE DAJ DA TE DIRA - 4
NE DAJ DA TE DIRA - 5
NE DAJ DA TE DIRA - 6
OGLEDALO GODINA
OGLEDALO GODINA - 2
OGLEDALO GODINA - 3
OGLEDALO GODINA - 4
I TAKO.....
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -2
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -3
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -4
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -5
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -6
IMA NEKA TAJNA VEZA
IMA NEKA TAJNA VEZA - 2
IMA NEKA TAJNA VEZA - 3
IMA NEKA TAJNA VEZA – 3a
IMA NEKA TAJNA VEZA – 4
PUN PJAT
PUN PJAT - 2
PUN PJAT - 3
PUN PJAT - 4
AL TEBE VOLEM... TO JE FAKAT.....
AL TEBE VOLEM... TO JE FAKAT.... - 2
AL TEBE VOLEM... TO JE FAKAT..... - 3
TURNEJA BROJ JEDAN
TURNEJA BROJ DVA
TURNEJA BROJ TRI
DAN BEZ KRAJA
O UMJETNOSTI I MLADOSTI
GALEBOVI
TURNEJA BROJ ČETIRI
TURNEJA BROJ ČETIRI -2
LJETO I DUGI RUKAV
NERAZLIVENE BOJE
IVO ANDRIĆ, ENES KARIĆ I PENELOPE CRUZ
GLAS
KAKO SE OPET (NISAM) UDALA :D
SARAJEVO GREEN DESIGN BIENNALE
GRBAVICA
ANDRIĆU U POHODE
ANDRIĆU U POHODE - 2
ANDRIĆU U POHODE - 3
ANDRIĆU U POHODE - 4
ANDRIĆU U POHODE - 5
BRAD PITT I JA
BRAD PITT I JA - 2
BRAD PITT I JA - 3
BRAD PITT I JA - 4
BRAD PITT I JA - 5
ŠETNJA ZAGREBOM
ŠETNJA SAMOBOROM
ŠETNJA HRVATSKIM ZAGORJEM
ŠETNJA HRVATSKIM ZAGORJEM - 2
SVUDA POĐI, KUĆI DOĐI
SVUDA POĐI, KUĆI DOĐI - 2
BLOGERSKA TURNEJA
BLOGERSKA TURNEJA - 2
BLOGERSKA TURNEJA - 3
BLOGERSKA TURNEJA - 4
OD BACHA DO SEVDAHA
OD BACHA DO SEVDAHA - ŠUGAMAN
OD BACHA DO SEVDAHA – POKONDIRENE TIKVE
OD BACHA DO SEVDAHA – KELJIN MUZEJ
OD BACHA DO SEVDAHA - KULTURA
OD BACHA DO SEVDAHA - CURRY
FINILI SU MARE BALI
GLUHO KOLO
MEETING POINT
TURNEJA 2018
TURNEJA 2018 - 2
TURNEJA 2018 - 3
TURNEJA 2018 - 4
TURNEJA 2018 - 5
TURNEJA 2018 - 6
SEVDAH
PENZIONERSKE AVANTURE - LOŠA
PENZIONERSKE AVANTURE – UPOZNAJ SARAJEVO
PENZIONERSKE AVANTURE – SUNCE, KAMEN, VODA
PENZIONERSKE AVANTURE – UMJETNOST I LANDRANJE
BUONGIORNO, COME STA?

SVETOM SMO SE RASIPALI K'O ĐERDANI .free counters
Whirling Dervish

website counter


BROJAC POSJETA
1146343