Gracias a la Vida

Gracias a la vida que me ha dado tanto....La ruta del alma del que estoy amando.... Que si ya no puedo verte, Por qué Dios me hizo quererte, Para hacerme sufrir más?..... Jednog dana pročitah jednu knjigu i cio život mi se promijenio....


29.03.2014.

LJUBAV SE ZOVE IMENOM TVOJIM

„Love means never having to say you're sorry“. Poznata rečenica iz „Ljubavne priče“, velikog filmskog hita. Jedna realna životna situacija pretočena u filmsku priču...
Floskula? Istina ili ne? Pojma nemam...
Imati hrabrosti reći „Žao mi je“, imati hrabrosti priznati da znaš i umiješ pogriješiti, samo znači da si čovjek, sklon greškama, ....
U mojim očima možeš biti samo veći i bolji čovjek....
 
 
Danas je sretan i divan dan za dvoje ljudi.
Želim da vam svi dani budu ispunjeni ljubavlju koju iskazujete, srećom, radošću i veseljem, poštovanjem....
 
Neka vas prate Đoletove riječi :)
Moj mali verni Sančo Pansa.... Moja ljubavnica... Saborac..... i moj najbolji drug

 

27.03.2014.

ALZI I BISERKA

 

Imam nekoliko ljudi s kojima se tokom, i ne samo radnog, dana dopisujem. Uglavnom mailovi, al bude tu i  sms-ova, pa uletiim koji put na fb, multilevel communication is my brand.

Kad bude presmješno za pisat, onda fino nazovem, da se sa sugovornikom smijem do suza...

Krajem radnog dana, fino se pozdravim sa svima koji su mi uljepšali radni dan, (a možda i ja njima, nemam pojma, niko se dosad nije žalio ).

U to vrijeme Alzi dolazi po mene i onda zajedno idemo kući. Sva se unezvjerim kad se on pojavi, toliko da samu sebe  zovem Biserka i u toj sreći i zanosu, pišem pozdravne mailove i pišem svima redom, ono, odoh ja kući....

Da dočaram snagu tog zanosa? Dovoljno je jak, opojan, zanosan, slatkorječiv, inspirativan... da, u želji da čim prije krenem s njim tamo kuda me misli vodit, pišem mailove sama sebi....

I pošaljem si čak i poljubac...

Alzi je komad i po, žene čuvajte se.... a koliko čujem, nije mu stran ni muški svijet..... znam, pomodarstvo je u modi, metropolizam i tako to.....

Also dakle, hvali more drž se kraja....

 

26.03.2014.

MERAK

 

Vratih se iz kuće sevdaha.

Zagrebačke

 

 

25.03.2014.

JUTRO

 

Prekrasno je vidjeti poznata lica .....

 

24.03.2014.

VILO MOJA

Skoro saki put
Kad se mi pogjedamo
Ti i ne odzdraviš
Ko da se ne poznamo
 
A da mi te sebi zvat
Kad ćeš zaspat
Prvo sna da ti rečen
Da volin te još
 
Vilo moja
Ti si moj san, ti si moj san
A lagje bilo bi da si tuja mi
Da te ne poznan, da te ne znan
23.03.2014.

CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 7

Danas sam letio. Nisam ni znao da to mogu. I sletio sam. Dobrano. Ivan je sa mnom letio. Ali on je, za razliku od mene, postao Ikar.
 
Let je trajao dvanaest metara. Ne znam koliko sekundi mi je trebalo za taj let. Nisu mi nikad kazali. Možda i jesu, ali nisam čuo. U onoj gužvi koja je nastala kad sam sletio, u onoj galami nisam ni mogao ništa čuti. Nisam bio pri svijesti.
 
U tih nekoliko sekundi sve je bilo bijelo oko mene. Kao da sam na snijegu. Ivan me zvao da pođem s njim. Nisam bio siguran želim li. Rekoh mu da ću doći, neka pričeka, čemu žurba. Čekao je neko vrijeme, i zatim otišao. Odlučio sam ne poći s njim. Jednom su me već zvali. Ovo je drugi put da me zovu.
 
~~~~
 
Danima nisam mogao hodati. Nisam mogao ni u školu. Danima sam bio u modricama. Pitali su me hoću li ponovo na skelu. Naravno da hoću. Moram.
 
Na Dubravkinom trgu svi su znali da sam pao. Govore da sam imao sreće. Razmišljam zašto sam ja stao na drugom katu, a Ivan ne. Moglo je biti obratno. Ja sam mogao završiti na zemlji, a on na drugom katu. Osjećam se krivim.
 
Pričali su mi poslije da je skela bila trula i da će škola tužiti šefa gradilišta. Ivan od toga nema ništa. A ni ja. Kako je krenulo, reći će da smo se bez dozvole popeli na šesti kat.
 
 
Dobio sam novi nadimak. Volare.
 
20.03.2014.

PUTIN I ESTROGEN

 
Winston Churchill je 1938 godine napisao W. Churchill - While England Slept elaborirajući nespremnost Ujedinjenog Kraljevstva da se odupre ekspanzionističkim prijetnjama tadašnje Njemačke. Iako pripadnici iste, konzervativne stranke, Churchill je svojim tezama kritizirao politiku „miroljubivosti“ N. Chamberlaina, tadašnjeg Prime Minister, premijera.
JFK, kao student i sin američkog ambasadora u Ujedinjenom kraljevstvu, vidjevši iz prve ruke događaje koji su prethodili Minhenskom sporazumu (u te događaje koji su bitno utjecali na razvoj događaja je i aneksija Austrije iste godine), kojim je Njemačkoj dozvoljena aneksija Sudetske oblasti, a time i komadanje tadašnje Čehoslovačke, doživjevši i prva bombardiranja engleskih gradova, objavljuje, prvobitno zamišljen kao svoj studentski, seminarski rad, a zatim i kao knjigu, JFK - Why_England_Slept
JFK-ova knjiga je kritika ne samo politike Ujedinjenog Kraljevstva, već i politike koju je njegov otac, kao ambasador Sjedinjenih Država, provodio, prezentirao i podržavao.
To su povijesne činjenice. Vratimo se u sadašnjost.
Ukrajina, država burne povijesti i kroz koju su se njene granice neprestano mjenjale, neposredno iza Oktobarske revolucije, januar 1918., proglašava otcjepljenje od Rusije i samostalnost, da bi već u aprilu, nakon građanskog rata, bila proglašava dijelom njemačkog prorektorata. No, već u januaru 1919 Zapadna Ukrajinska Narodna Republika i Ukrajinska Narodna Republika ujedinjuju se. Nakon poljsko-sovjetskog rata 1922. nastaje Ukrajinska Sovjetska Socijalistička Republika, a pojedini dijelovi zemlje pripali su Poljskoj, Rumunjskoj i Čehoslovačkoj.
Kroz svo to vrijeme, demografska slika Krima se sustavno mjenja planskim naseljavanjem Rusa. Proces naseljavanja i mjenjanja demografske slike ubrzan je nakon drugog rata kontinuiranim protjerivanjem Tatara zbog surađivanja s nacističkim vlastima. (Pitam se, ima li ikoja država na svijetu koja nije imala pronacističke grupe koje su djelovale i sudjelovale u drugom ratu na strani nacističke Njemačke?)
Ono što se dešavalo ukrajinskom stanovništvu doznaje se tek unazad desetak godina - Gladomor
Stanovništvo Ukrajine, žitnice Sovjetskog Saveza, političkim potezima dovedena je do smrti svjesnim izgladnjivanjem te je taj cijeli proces 2003 godine označen i prozvan genocidom.
Staljinovom smrću slika svijeta se mijenja te je Nikita Hruščov 1954. Krim i krimsku oblast vratio Ukrajini. Dotada protjerivani i gotovo u potpunosti protjerani Tatari stekli su pravo povratka na Krim osamostaljenjem Ukrajine 1991.
Krim postaje ponovo dijelom Ukrajine, ali dobiva i status autonomne republike.
 
Dešavanja u Ukrajini mogu se nazvat pučem, državnim udarom, revolucijom, prevratom, narodnim ustankom, ali kako god ga nazvali, to je unutrašnja stvar Ukrajine.
Ruska okupacija Krima, pod krinkom „spašavanja ruskog naroda od fašističke vlasti u Kijevi i proevropski orijentirane klike“ i aneksija teritorija koji nominalno pripada drugoj državi je u rangu njemačke aneksije Austrije i okupacije Sudetske oblasti 1938.
Svijet izgleda sve to gleda s čuđenjem i s vrlo malo svijesti o činjenici da se povijest ponavlja.
Povijest je kotač koji se ciklično ponavlja, ma koliko mi šutjeli o tome.
Spominju se i druge države kao mogući ciljevi Putinove Rusije – Moldavija, Estonija, sve je to jedan veliki globalni dejavu.
Jesu li na redu baltičke zemlje? Litva, Latvija i Estonija bile su već jednom okupirane od Sovjetske Rusije. Svijet tu okupaciju nije nikada prihvatio a time ni priznao. Raspadom Sovjetskog Saveza te su zemlje priznate kao samostalne preko noći. 
 
Čega se to Putin boji?
Ili je sve ovo samo odraz muške sredovječnosti, traženja druge mladosti?
Hoće li pomoći terapija estregenom?
 
19.03.2014.

TEBI, PRIJATELJICE MOJA

Eto, prijateljice moja, izgleda da si ipak odlučila više ne dolaziti. Nakon toliko vremena u kojem smo se družile, pričale, pile kavu, pjevale, često i plakale, ....
Bilo je dana kad smo pričale, bilo je dana kad smo se svadile. Bilo je dana kad sam ti htjela reći da odeš, bilo je dana kad sam htjela da dođeš. Bilo je dana kad si sama, nezvana, dolazila, bilo je dana kad sam te trebala, a tebe nije bilo. Bilo je dana kad sam te mrzila, bilo je dana kad sam te voljela. Čak štaviše, još uvijek te volim.
Sada si, očito, definitivno izgleda raskrstila sa mnom. A i ja s tobom. Bilo je dana kad sam željela da više ne dolaziš, a opet sam htjela da budeš tu, pored mene, da me pratiš, da si sa mnom.
Da li mi nedostaješ?
Ne.
Da.
Znam da smo prešli sve granice. Znam da je posljednjih nekoliko godina bilo teško, i tebi i meni. Bila sam ljuta što te nema, bila sam sretna što te nema. Kad te nije bilo preispitivala sam samu sebe pokušavajući naći odgovor na pitanje jel to u redu. Uvjeravali su me da se prijateljstvo upravo po tome prepoznaje. Da se dođe kad treba, da se pokaže da je sve u redu, da nema problema.
Sad kad te nema, kako ću znati da je sve u redu? Znam, javit ćeš mi. Naći ćeš način da mi javiš. Kao da govoriš, tako dugo dok me nema, ne brini. Kao da govoriš, počni brinut kad opet dođem.
I šta sad da ja radim? Jel da se veselim što te nema? Jel da se veselim što ćeš doći?
Kako god bilo, bilo je lijepo družiti se s tobom.
 
17.03.2014.

BIZNIS

Koristim priliku da Vas pozovem da se pridružite mom timu partnera sa američkom online kompanijom Strong Future International (SFI).
 
SFI je online kompanije od 1998 godine i spada među najbolje affiliate kompanije.
 
SFI također omogućava putem Tripleclicks onine store da otvorite svoj online dućan gdje možete svoje proizvode i usluge ponuditi više od 2.000.000 registriranih kupaca u više od 170 zemalja svijeta.
 
Ako sam Vas zainteresirala, pozivam Vas da se registrirate na http://www.sfi4.com/12999306/FREE
 
 
Bit će mi drago ako odlučite da mi se pridružite i radujem se zajedničkom radu.


16.03.2014.

GLAD

 

Ovako izgleda Juniorka kad je gladna

 

13.03.2014.

GEOGRAFIJA

 

12.03.2014.

SANADER

Priča je samo naoko gotova.
Pročitali osudu. Drugu po redu. Devet godina. Zasada nepravomoćnih. No za vjerovati je da žalba Vrhovnom sudu neće donijeti ništa blažu kaznu, a kamoli oslabađanje od svih optužbi.
Kaže Hebrang, kad sam ga pitao za satove, odgovorio je: za vrijeme dok sam radio u Austriji, zaradio sam tih 16 satova. I još kaže, oni gastići što su radili po bauštelama su zaradili mercedes, kako to da njih nitko nije proglašavao lopovima.
Da i je zaradio u Austriji, normalan čovjek bi kupio jedan sat sebi, drugi ženi, i svakom djetetu po jedan, ali ne 16 sebi. Oni isti bauštelci koji jesu zaradili mercedes, zaradili su jedan, ne njih šesnaest.
Da sam na njegovom mjestu, počela bih razmišljati (još poodavno) da se prestanem busati da sam nešto zaradila u Austriji, jer i Austrija ga može pitat za junačko zdravlje, hej ti, jes ti platio poreza išta dok si radio u toj i takvoj Austriji?
Budući da Austrijanci nemaju nikakvih podataka da je on uopće išta radio u Austriji, znači da je radio na crne sve te godine? Zar nije i to povreda mnogih zakona?
Kaže dalje Hebrang, ja nisam znao ništa, mi nismo znali ništa, ali je siguran da Sanader nije ništa uradio od onog za šta je optužen i osuđen, ali zna da su to radili oni koji jesu priznali krivnju.
Hej, kako znaš da ovi jesu, a da Sanader nije? Ako si znao, znači da su i drugi znali. Ako si znao, građanska dužnost ti nalaže da svoja saznanja predočiš sudu kao dokaze.
Karamarko ne priznaje kolektivnu odgovornost. Ma nemoj. Ti ko biva nisi sjedio u toj i takvoj vladi? Nisi bio član iste stranke? Glavni špijun se, kaže, oduvijek borio protiv korupcije.
Čudna neka mjerila kad se evo otkriva da je zaposlio čovjeka koji nije prošao niz sigurnosnih provjera i to u više od jednog navrata, da bi na koncu aktualnog predsjednika optužio za praktički neprijateljsko djelovanje jer je u njegovom uredu zaposlena osoba koja po Karamarkovim mjerilima nije patriot, ne voli Hrvatsku i niz drugih optužbi.
Karamarko mi ovdje dođe ko onaj virus, Trojanski konj. Šta god da uradiš, ne možeš ga se riješit.
U nekim diskusijama čulo se da bi HDZ kao stranku trebalo zabraniti. Tada sam bila protiv toga, jer smatram da se udruživanje građana u stranke radi političkog angažiranja ne smije zabranjivati, ali sve više mi se dopada ideja da se HDZ kao stranka zaista zabrani. Jer ovoliko kriminala koji ovih mjeseci i godina izlaze na vidjelo dana i u pravilu iz istog gnjezda jednostavno ne smije ostat nekažnjeno.
No to možda ni neće biti potrebno.... možda se uruši sama od sebe....
 
11.03.2014.

SHE

 

She may be the face I can't forget
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price
I have to pay

She may be the song that summer sings
May be the chill that autumn brings
May be a hundred different things
Within the measure of a day

She may be the beauty or the beast
May be the famine or the feast
May turn each day into a heaven
Or a hell

She may be the mirror of my dream
A smile reflected in a stream
She may not be what she may seem
Inside her shell

She who always seems so happy in a crowd
Whose eyes can be so private and so proud
No one's allowed to see them
When they cry
She may be the love that cannot hope to last
May come to me from shadows of the past
That I remember til
The day I die

She may be the reason I survive
The why and wherefore I'm alive
The one I'll care for through the
Rough and rainy years

Me I'll take her laughter and her tears
And make them all my souvenirs
For where she goes I've got to be
The meaning of my life is she... she... mmm... she

07.03.2014.

KAFA - FOLLOW UP

 

Nažalost, šeher hanuma ne dolazi u Sarajevo...  i neće biti na kafi u kući sevdaha...

No to vas ne bi trebalo spriječiti da se sami nađete i kafenišete

Vidimo se neki drugi put

05.03.2014.

KAFA

 

Kafa se pije u subotu u 17 h.

Za promjenu, kafu pijemo u Kući sevdaha. 

Ima li zainteresiranih?

 

04.03.2014.

DEJA VU

 

 

 

 

 

 

 

03.03.2014.

VJEROVALI ILI NE

 

Došla mi raja u sobu!!!

 

02.03.2014.

DA MI JE ZNAT

 

Ko to misli na mene...

evo već pola sata štucam :D

 

 LARA FABIAN - PERDERE L'AMORE

 

Gracias a la Vida
<< 03/2014 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


ZUKINIM STOPAMA

Instagram

SVAKAKO PROČITATI

“vAlter Ego“ - naručite svoj primjerak

FERESHTEH ROSHAN: "ANOTHER SKY"
FERESHTEH ROSHAN: "DRUGO NEBO"

ŠEHER HANUMA
OCT 13, 2013
FEB 27, 2013
DRUGO NEBO
SEP 28 ANNO DOMINI
PETAK TRINAESTI.....
DAN TREĆI
DAN
LJUDI
CATHARSIS
PRIJATELJSTVO
MOJA RAJA
FAKTOR IZNENAĐENJA
JOŠ SAM TAMO
KAKO DOĆI DO HRVATSKE
KAKO DOĆI DO HRVATSKE - NASTAVAK
NA KRILIMA OVOG LJETA
GOST A.
IMA LI IŠTA LJEPŠE
BITI NAŠ
NOUVELLE VAGUE – DANCING WITH MYSELF
SKAPINO
2008
KAZNA
KONFERENCIJA
TRG RATNIKA
SARAJEVO
JA
DODIR SVILE
ŠEHERGRAD
409, 410, 411, 412…
ILIDŽA
MAČAK U ČIZMAMA
ZENICA
SUBOTNJE BAKANALIJE
O SARAJEVU
KOKOŠKA
KAO RANI MRAZ
E SAD… DA KRENEM NATRAG?
SIMIN HAN
PROSLAVA UZ SARAJEVSKO
BEZ ODGOVORA
SLIKE
THE VOICE
MILJACKA
THE SARAJEVO HAGGADAH
HABEAS CORPUS
POKLON POD BOROM
BRDO
ĆIRO
ĆIRO 2
ĆIRO 3
PRIČAM
PRIČAM 2
PRIČAM 3
PRIČAM 4
PRIČAM 5
PRIČAM 6
PRIČAM 7
PRIČAM 8
PRIČAM - ODGOVORI
DOČEKUŠA, RAZGOVORUŠA, SIKTERUŠA
THE LIST
PRVI DAN
DAN DRUGI
DAN TREĆI
DAN ČETVRTI
DAN PETI
OBLACI I MEŠTROVIĆ
LJUBAV
SVUDA POĐI U ŠEHER DOĐI
MICHAEL SCHUMACHER vs TIME
MALI OD SCHUMACHERA
24 – DRUGI DIO
KRUG
24 – PRVI DIO vs KUNTA KINTE
DUŠA
ANGELINA JOLIE I JA….
ČETRDESET
PUNA USTA
REPORT
POZDRAV
ZA
RAZGOVORUŠA
INDIJA I DIVOTA PRAŠINE
WALTER, UDAJA,… GROUNDHOG DAY
DAN ŠTIKLI
TEX-MEX STYLE
VOZ
GRAD OD PESKA
MIRIS DUŠE
KOKOŠKA
OD BACHA DO SEVDAHA
ZELENA SI RIJEKA BILA
KESTENI I KOTROMANIĆ
HOR GAZEL
MARATON
ROĐENDANI
TRENUTAK
GODOT I JA
BOGATSTVO 2012
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 2
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 3
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 4
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 5
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 6
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 7
PET DANA - TUZLA
PET DANA - ZVORNIK
PET DANA – TUZLA (još uvijek)
PET DANA – GORAŽDE
PET DANA – SARAJEVO - ČARŠIJA
PET DANA – SARAJEVO – DOBRINJA – VOGOŠĆA
KIŠA IZNAD SARAJEVA
KIŠA IZNAD SARAJEVA - 2
PODRINJE 7/2013 – FATIMA broj 403
PODRINJE 7/2013 – ZVORNIK I DIVIČ
PODRINJE 7/2013 – SLIKE
PODRINJE 7/2013 – PET MINARETA
PODRINJE 7/2013 – SVADBARSKIM SOKAKOM
CRTA OKO PRAZNINE
SVE NEŠTO PRVO
KLAUSTROFOBIJA
STRADUN NA DRINI
AUGUST I DRINA
MERAK
GDJE JE PROMING
GDJE JE PROMING -2
GDJE JE PROMING -3
TAKSI - 1
TAKSI - 2
TAKSI - 3
TAKSI - 4
TAKSI – 4 a
U ZNAKU BROJA 13
TEBI PRIJATELJICE MOJA
NE DAJ DA TE DIRA
NE DAJ DA TE DIRA - 2
NE DAJ DA TE DIRA - 3
NE DAJ DA TE DIRA - 4
NE DAJ DA TE DIRA - 5
NE DAJ DA TE DIRA - 6
OGLEDALO GODINA
OGLEDALO GODINA - 2
OGLEDALO GODINA - 3
OGLEDALO GODINA - 4
I TAKO.....
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -2
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -3
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -4
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -5
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -6
IMA NEKA TAJNA VEZA
IMA NEKA TAJNA VEZA - 2
IMA NEKA TAJNA VEZA - 3
IMA NEKA TAJNA VEZA – 3a
IMA NEKA TAJNA VEZA – 4
PUN PJAT
PUN PJAT - 2
PUN PJAT - 3
PUN PJAT - 4
AL TEBE VOLEM... TO JE FAKAT.....
AL TEBE VOLEM... TO JE FAKAT.... - 2
AL TEBE VOLEM... TO JE FAKAT..... - 3
TURNEJA BROJ JEDAN
TURNEJA BROJ DVA
TURNEJA BROJ TRI
DAN BEZ KRAJA
O UMJETNOSTI I MLADOSTI
GALEBOVI
TURNEJA BROJ ČETIRI
TURNEJA BROJ ČETIRI -2
LJETO I DUGI RUKAV
NERAZLIVENE BOJE
IVO ANDRIĆ, ENES KARIĆ I PENELOPE CRUZ
GLAS
KAKO SE OPET (NISAM) UDALA :D
SARAJEVO GREEN DESIGN BIENNALE
GRBAVICA
ANDRIĆU U POHODE
ANDRIĆU U POHODE - 2
ANDRIĆU U POHODE - 3
ANDRIĆU U POHODE - 4
ANDRIĆU U POHODE - 5
BRAD PITT I JA
BRAD PITT I JA - 2
BRAD PITT I JA - 3
BRAD PITT I JA - 4
BRAD PITT I JA - 5
ŠETNJA ZAGREBOM
ŠETNJA SAMOBOROM
ŠETNJA HRVATSKIM ZAGORJEM
ŠETNJA HRVATSKIM ZAGORJEM - 2
SVUDA POĐI, KUĆI DOĐI
SVUDA POĐI, KUĆI DOĐI - 2
BLOGERSKA TURNEJA
BLOGERSKA TURNEJA - 2
BLOGERSKA TURNEJA - 3
BLOGERSKA TURNEJA - 4
OD BACHA DO SEVDAHA
OD BACHA DO SEVDAHA - ŠUGAMAN
OD BACHA DO SEVDAHA – POKONDIRENE TIKVE
OD BACHA DO SEVDAHA – KELJIN MUZEJ
OD BACHA DO SEVDAHA - KULTURA
OD BACHA DO SEVDAHA - CURRY
FINILI SU MARE BALI
GLUHO KOLO
MEETING POINT
TURNEJA 2018
TURNEJA 2018 - 2
TURNEJA 2018 - 3
TURNEJA 2018 - 4
TURNEJA 2018 - 5
TURNEJA 2018 - 6
SEVDAH
PENZIONERSKE AVANTURE - LOŠA
PENZIONERSKE AVANTURE – UPOZNAJ SARAJEVO
PENZIONERSKE AVANTURE – SUNCE, KAMEN, VODA
PENZIONERSKE AVANTURE – UMJETNOST I LANDRANJE
BUONGIORNO, COME STA?