31.12.2013.

POST (SAMO) ZA VALTERA

 
znam ja otkud vjetar puše... bez brige i ti ćeš tako biti dočekan, vegetarijanac ili ne

prvi dan: pohani patlidžani, krumpir pire, zelena salata, kocke od maka, mađarica
 
drugi dan: varivo od graha (to sam poslušala alkemichara ), orehnjača, makovnjača
 
treći dan, to će reći danas, dobit će: punjeni šampinjoni, masline, sir, francuska salata, ajvar, kolač pepeljuga, u tom vege dijelu ću mu se i ja pridružit, a ostatak obitelji ima i odojka

Obećah nećaku lazanje, a mali veliki Francuz će dobiti vegetarijanske lazanje, to tamo nekad 2014-te

Nakon toga može fino ići kući
 

ĐORĐE - AL SE NEKAD DOBRO JELO
 

30.12.2013.

REZOLUCIJA BROJ JEDAN

 

Francuzi došli. Onom mlađem sam prvo rekla da ga volim, a onda da ga mrzim. Donio sa sobom hrpu boca. Praznih. U jednom trenu činilo mi se da je sve boce iz glavnog grada Evrope gdje živi ponio u autu sa sobom da udijeli Juniorki. Jer ova moja ih skuplja. I to ne bilo koje i bilo kakve.

 

Skuplja staklene boce piva. Da. Piva. I to samo onih koje je probala. Budući da u Belgiji postoji po nekima preko 600 vrsta piva, po drugima preko 3000, budućnost mi se odmah ogledala u tom silnom staklovinju.

 

Juniorka ima viziju i želju da jednom nekad otvori muzej. Boca. Staklenih. Pivskih. Otkud to, pojma nemam.

 

Mene su moji roditelji, iskreno tata je tu najviše kriv, naveli da i ja skupljam razne stvari. Od značaka, razglednica, maraka, novčića, salveta, ploča. Sve je to još uvijek tu. Osim novčića. Ne znam šta mi bi da se njih riješim onih dana kad sam, trudna, pred porod pripremala sobu za Juniorku. Danas mi je žao što sam se toga riješila, sve mi se čini da sam ih jednostavno bacila u smeće, ali tamo je bilo vrijednih kovanica, iz zemalja u koje moja noga vjerojatno nikad neće kročit.

 

Razglednice i danas, još uvijek, skupljam. Marke, složene u dva albuma, razmišljam kako bi možda trebalo prodat. Jedan album značaka, također raznih, sa raznih tatinih putovanja. Gramofonske ploče su već jednom bile na vratima, ali sam ih vratila, jednostavno se nisam mogla odvojiti od njih. Nisu nešto posebno vrijedne, sve su to ploče koje su i mnogi moje generacije imali, ali od njih mi se zaista teško odvojit. Čak sam i prije nekih šest sedam godina ponovo kupila gramofon iako ih nikad ne slušam. Mrsko mi svako malo mjenjat ploče kad na kompjutoru to mogu puno jednostavnije riješit. Složim playlistu raznih mp3-ova i voila.

 

Čuvam i razne memorabilije sa mojih putovanja, razne poklonjene sitnice, razne porukice prijatelja koji su mi poklanjali razne sitnice.

 

Imala sam i kolekciju praznih kutija svih vrsta cigareta koje sam ikad zapalila. Bilo je tu nekih stopedesetak raznih vrsta cigareta, od ruskih, francuskih, engleskih, grčkih, američkih, naših domaćih, onih danas samo iz sjećanja, razne Drine, Primorke, .... i njih se riješih pred porod.

 

Juniorka kao i svako dijete također je sve to skupljala, kako u kojem njenom razdoblju života, no ona je brzo gubila interes za kolekcionarstvo.

 

Ali nikad, ama baš nikad mi neće biti jasno, otkud joj ideja da skuplja boce piva. Staklene. Prazne. Sad već ima nekih dvjestotinjak raznih vrsta. Soba joj izgleda ko staklena menažerija.

 

Čini mi se da će rješavanje tog pitanja biti moja prva novogodišnja rezolucija. Donešena jednoglasno. Ne treba mi čak ni aklamacija. Ipak sam ja predsjednik radničkog savjeta u mojoj obitelji.

 

Odluka neće bit data na glasanje ili preglasavanje.

 

Još samo da smislim način kako da rješim to pitanje.

 

28.12.2013.

NEŠTO IZ ARHIVE

27.12.2013.

HELP

 
Kako i čime ponuditi, nahraniti, dečka, vegetarijanca, za novogodišnju večeru?
 
Riba i meso ne dolaze u obzir.... naravno
 
Any suggestions?
 

26.12.2013.

VIJESTI

 
Dala sam se u potragu za jednom razglednicom..... važnom, otočnom, zelenom, oazastom,  za dušu relaksirajućom, može i ona s kišobrančićem u prvom planu.... kad je nađem/dobijem, javim....
 
Nakon duuuuuuugo vremena poželih kavu. Seniorka me ozbiljno pitala da nisam slučajno zaboravila kako se kava kuha, pa ako slučajno jesam, neka me Juniorka poduči. Uglavnom, sjetih se ja, nakon duge muke, kako se to radi, skuhah i za Juniorku...
 
Nazvala me Seniorka na telefon, da se ne dovikujemo iz prizemlja na kat i obratno, kaže, s obzirom da je Božić, a time i moj imendnan (barem to ona tako sebi zamišlja) prošao, čestitala mi je danas, jer kaže da sam Š(t)efica. Pa budući da je danas Štefanje, to će reć danas su Stjepani, Štefice, i sve varijacije tog imena, eto nek mi čestita. Po ne znam koji put joj kazah da su Božene i Natalije prvog decembra... no nema koristi, ona opet po svom
 
Jučer pogledah Ben Hura po 234745690234-ti put.... i po isti taj put uživah u kvaliteti filma... a danas pogledah i onog "Piše Hund, al piše i Mile".... koliko vidim, na programu ima još tih dječjih filmova... jugoslavenska dječja kinematografija jednostavno nema premca, ma koliko god mi šutjeli o tome.
 
A sad odoh da dopunim šalicu s kavom...... sjetih se da obećah i slike..... eto nekih
 

 
   AMIRA - KALEŠ BRE ANDJO  
 
 

kolači s broja 6 aranžer: Juniorka
25.12.2013.

WEBINAR ZA GOSTE

 
Danas, večeras, u 21 h, pozivam vas da upalite kompjutore i pridružite se starim i novim članovima da čujete kako mi zarađujemo.
 

 

Boris Janevski, PTL, platinasti tim lider, objašnjava što je SFI, Tripleclicks i kako zaraditi.
 
 
http://www.ibourl.net/bhsweb13 

Webinar je za goste sa exYU govornog područja.

Za one koji nikada nisu bili na webinaru: to je online, kao kada gledate video na YouTube. Samo što ide uživo.

Treba vam računar sa zvučnicima i solidnom internet vezom. Pitanja postavljate putem text chata.

Po završetku zainteresirani se mogu registrirati i krenuti u svoj samostalni online biznis.

24.12.2013.

BOŽIĆ

 
Kako stvari stoje, izgleda da sam na Havajima, ili makar negdje na moru. Badnjak osvanuo sunčan, nebo vedro, temperatura dobrano iznad 15, ponovo sam u kratkim rukavima.
 
Što se božićne kuhinje tiče, orehnjača, makovnjača, kocke od maka = gotovo, tradicionalno
 
Bakalar = spreman za  današnju večeru, tradicionalno
 
Bor, tj božićna jelka = razvijena. Već godinama imam umjetni. Recimo da sam ekološki osviještena, ko što možda nisam, ali jeftinije je, manje iglica za čistit, manje problema s izbacivanjem na odlagalište jednom kad dođu Tri kralja. Zaita ne pamtim kad sam zadnji put brinula hoću li stići kupiti pravi, određene visine, širine grana, kako ga staviti u auto, izvući i uvući u kuću, nemam potrebe za sjekirom da stešem stablo da uđe u stalak... masa prednosti. Jedina mana (ako je) je to što nije živo stablo.
 
Nikad nisam razmišljala da kupim živu jelku, iz prostog razloga što ne znam kud bi poslije s njom. Jednu jedinu jelku koju smo imali, a ukrali smo je sa Sljemena, odrezail smo prije šest, sedam godina, jer je njeno korijenje ulazilo pod kuću. Lijepo je imat dom okružen crnogoricom, koja ujedno štiti kuću od hladnih zimskih bura, ledenih vjetrova, ali veću štetu čini korijenje.
 
Juniorka već godinama ima zadatak da okiti jelku, tako da sutra možete očekivat sliku, ako se sjetim slikat
 
Božićni ručak = patka s mlincima, tradicionalno
 
Svake godine razmišljam o spremanju bakalara na neki novi način, no Juniorka inzistira na istom. Što u konačnici znači, meni manje brige i posla.
 
Pod jelkom neće biti poklona, jer su podijeljeni ranije. Juniorka tablet, Seniorka zdravlje, meni sreća zbog oboje. Još da mi zlatna ribica ispuni želju da mi udijeli nešto, puno, puno, puno, para bilo bi super. No zlatne ribice ne žive nikako, a kamoli na kopnu koje glumi Havaje.
 
Koliko god sam na godišnjem, i uglavnom u pidžami, i to je tradicionalno, ne zaboravljam posao. Stoga podsjećam na webinar srijedom, koji će se održati posljednji put ove godine. Sutra stavim link, i dobrodošli ste svi da poslušate Borisa Janevskog, PTL, platinum tim lider, koji će ispričati gotovo sve o mogućim zaradama kao SFI& TrpleClicks partner.
 
Moja zarada raste, lagano, ali raste svaki mjesec.... Ko se ne boji rada, doći će. Ko očekuje lak novac, može, ali i ne mora.
 
Slušali ste predbožićno izdanje Gracias a la Vida.
 
Svima koji slave želim Sretan Božić
 
SREBRNA KRILA - BOŽIĆ DOLAZI  
 

22.12.2013.

BRAK

Za sebe s pravom mogu reći da sam dijete ljubavi. Dijete iz braka koji je počeo ranije nego što je bilo planirano. Mnogi su se ženili iz ljubavi, zbog trudnoće, zbog raznih razloga, pa tako i moji. Ženili se zbog ključa. Da bi dobili stan. Ja sam došla godinu i pol kasnije, pa se eto prozvah djetetom ljubavi.

Brak mojih roditelja vjerojatno je bio kao i svaki drugi. Pun dobrih i loših dana, pamtim i jedne i druge. No, nažalost prekratko je trajao. Samo nešto više od 18 godina. Možda je jedna odluka iz danas daleke 1975. mogla promijeniti kotač povijesti. Možda, a možda i ne.

No u tih osamnaest godina uvijek se radilo dva koraka naprijed, jedan natrag.... Nijedan korak natrag nije bio dovoljno velik i siguran da se moji roditelji nisu znali podići i nastaviti brže, snažnije, odlučnije.

Prije nepuih mjesec dana nas tri amazonke bile smo na piru. Zlatnom piru dvoje vrijednih, radinih ljudi kojima su moji bili vjenčani kumovi. Njihov život pun je jedino usponima jer su krenuli ne od nule, one Celzijeve, nego Kelvinove. Materijalna neimaština s kojom su počeli i koja ih je pratila s vremenom se pretvorila u bogatstvo duha, dobrote. Rat ih je samo nakratko zaustavio, pretrpljenu materijalnu štetu brzo su vlastitim rukama popravili i nastavili dalje. Kao da ništa nije bilo. Njihova tri sina danas imaju djecu koja rastu u puno ljepšim prilikama, u većoj materijalnoj sigurnosti nego što su sama rasla.

Jučer pročitah dva novinska članka iz 1993. Oba na istu temu. Ljubav. Rat, glad, nesigurnost, ništa nije bilo jače od ljubavi.

Ponekad zavidim ljudima koji znaju kako. Nisu rođeni s tim znanjem, naučili su, neki na lakši, neki na teži način.

Kad tako tim očima gledam sebe, ispada da ili nisam znala ili nisam htjela učiti. Prije će bit ovo drugo. Lajava, bez dlake na jeziku, što na umu to na drumu, to su samo neke od mojih „kvaliteta“. Ali istovremeno, ne bih mjenjala svoj način života i još manje žalim zbog odluka koje su išle u tom, u ovom smjeru koje su me dovele tu gdje sam sada.

Možda je to linija manjeg otpora. Možda je to kukavičluk. Možda je beskompromisnost usmjerena u krivom smjeru. Možda je samo puki egoizam u pitanju. Ko će znat. Ali isto tako znam da je bilo potrebno puno hrabrosti donijeti odluke koje sam donosila. Od odluke o roditeljstvu bez braka, o životu i problemima samohranog roditeljstva, pa nadalje.

 

A možda jednostavno nisam bračni materijal.

21.12.2013.

AMAZINGCHRISTOPHER MALONEY    
 

20.12.2013.

HUMANITARIAN FUND "ANOTHER SKY"

 

Pdf edition of the book „Another Sky“ in bosnian language is being sold online and all proceedings from this book are for humanitarian purposes.

In order to make a donation, please sign up at: http://www.ibourl.net/onlinestore

And then go to http://www.ibourl.net/drugonebo actually make the donation.

The price is 10 US $

~~~~~~~~~~~~

Pdf knjige „Drugo nebo“ prodaje se online i sav prihod ide u humanitarne svrhe.

Kupnju knjige možete obaviti registracijom na http://www.ibourl.net/onlinestore

I zatim nakon registracije posjetite stranicu: http://www.ibourl.net/drugonebo  da dovršite donaciju.

Cijena knjige je 10 US $.

20.12.2013.

TEK TOL'KO

 

da vam rečem.... odoh vam ja

 

19.12.2013.

OSTANI TU

 
 
Ostani tu, već je jutro, meni je tama, ..... Ostani tu ... moje srce plače od straha... ja još vjerujem nama....


  IVO GAMULIN GIANNI - OSTANI TU  

18.12.2013.

TKO PRVI, NJEGOVA DJEVOJKA

 
Dakle, dijele se Gift Cards, svaka u vrijednosti od 12 US $.
 
Šta se dobiva? Dobiva se brojkom i slovima 6 TCredita i 100 MRP u vrijednosti kako već rekoh 12 US $. TCrediti su „novci“ s kojima se može sudjelovati u aukcijama na TripleClicks. MRP su bodovi koji se dobivaju za svaki klik u aukciji, ponekad jedan klik daje 5 MRP-ova, a ponekad i 10.
 
S nakupljenim MRP-ovima možete kupiti nove kredite za sudjelovanje u aukcijama.
 
Kako idu aukcije? Svi ste gledali u filmovima kako to izgleda. Izloženo se prodaje onom tko da više. Online auction funkcionira na isti način, s tim da se cijena podiže jednim klikom miša na označeno BID NOW, cijena kreće od nule i podiže se za 0,01 US $. Jedan Tcredit omogućava jedan bid. Svaka aukcija ima svoje vrijeme trajanja, tako i ovdje. Vrijeme za bidding se skraćuje dok se ne dođe po pobjednika. Shipping za osvojeno je besplatan.
 
Šta je predmet aukcije? Ponekad je to tablet, ponekad laptop, ponekad paket od 200, 300, 400, 500 TCredita….
 
Za sudjelovanje u aukciji treba imati strategiju, ali i dosta sreće. Preporučam da prvih nekoliko aukcija samo promatrate da vidite kako to funkcionira.
 
Preporučam također da sudjelujete u aukcijama gdje piše DOUBLE, jer za svako licitiranje dobivate 10 MRP.
 
Postoji i mogućnost da se uključi auto-bidder. To vam zasada ne preporučujem jer će se Tcrediti brzo istopiti. To je za one koji imaju više stotina TCredita na raspolaganju s kojima sudjeluju u aukcijama.
 
Ovo su bile osnovne upute.
 
E sad, onaj tko dobije Gift Card od mene, treba otići na www.tripleclicks.com/giftcard i ukucati kod kojeg će dobiti od mene i dovršiti registraciju, tu dajete svoje ime i prezime, adresu i sve što vas pita, da se zna kamo da se šalje ono što osvojite aukcijama ili se kasnije, jednom nekad, odlučite nešto kupiti, a izbor je ogroman.
 
Kad ukucate prvi kod, vratite se na početak i ukucajte i ostale, jer dijelim sveukupno 4 kompleta od po 5 Gift Cards, svaki komplet u sveukupnoj vrijednosti 60 US $.
 
Gift Cards nemaju vremenski rok do kad trebaju biti upotrijebljeni.
 
Traži se četvoro zainteresiranih, jer svaki od njih će dobiti 5 gift cards, znači imat će sveukupno 30 Tcredita i 500 MRP.
 
Sudjelujete li u DOUBLE aukcijama, za 30 TCredita dobit ćete dodatnih 300 MRP i sa onih početnih 500, imat ćete 800 MRP. Za te MRP možete kupiti dodatne Tcredite. 1 TCredit vrijedi 126 MRP, što znači da za 800 MRP možete dobiti dodatnih 6 Tcredita. U slučaju da nešto i osvojite, odlično zar ne?
 
Znači, traži se četvoro zainteresiranih koji će točno odgovoriti na pitanje:
 
Koliko kilometara, prosječno, odvozim prilikom jedne posjete Sarajevu?
 
ps. Jučer navečer na tim i takvim aukcijama osvojih Samsung Chromebook, sa utrošenih 25 Tcredita.....
17.12.2013.

SUTRA

Nagradna igra.....
 
Tražit će se jedan odgovor, a dobitnika će bit troje....
 
Jedan dobitnik - koji bude prvi točno odgovorio u periodu od 9 - 10 h
 
Jedan dobitnik - koji bude prvi točno odgovorio u periodu od 13-14 h
 
Jedan dobitnik - koji bude prvi točno odgovorio u periodu od 17-18 h
 
I......
 
jedan dobitnik po mom izboru - također treba točno odgovorit kroz cijelih 24 sata 18.12.2013.
 
Sretno! :D
 

17.12.2013.

HUMANITARNA AKCIJA "DRUGO NEBO"

A family of 9 is being helped this week. A mother with 8 chlidren, whose husband and the only source of meager income died a week ago. Already besieged by poverty, the life of this family in the remote and confict stricken community of Khas Kunar was difficult enough. Now, with the cold winter on their doorstep, with no income and their bread-winner gone, the mother depends entirely on the support of others for the survival of her family. The eldest son, a boy of 16, is already in the hunt, but the chances for a boy so young and inexperienced, of finding a job sufficiently paid to feed his family will be a very difficult task.
 
We hope that, with the support of the funds we have collected through the sales of „Another Sky“, this gamily gets a chance to go through the harshness of Kunari winter. Food, warm clothing and other survival items will be provided to them with the help of Akram Azam who is also trying hard to explore income-generating optios as a longer term for the family.
 
~~~~~
 
Ove sedmice, pomoć pružamo porodici sa 9 članova. Radi se o majci s 8 djece, čiji je suprug, kao jedini donosilac prihoda, preminuo prošle sedmice. Ionako pritisnuti bijedom, život ove porodice u ratom obuhvaćenom Khas Kunaru je i do sada bio težak. Sada, kad im hladna zima kuca na vrata, bez prihoda i bez muža-oca zaštitnika, ova porodica može jedino opstati uzdajući se u pomoć drugih ljudi. Najstariji sin, s tek navršenih 16 godina, već je krenuo u potragu za poslom, ali pitanje kolike su šanse da ga pronađe, s obzirom na njegovu mladost i neiskustvo.
 
Nadajmo se, da će uz pomoć sredstava koje smo dobili prodajom „Drugog neba“, ova porodica lakše prebroditi surovu Kunarsku zimu. Hrana, topla odjeća i ostali neophodni materijali biće pribavljeni uz podršku koju nam u ovoj akciji pruža Akram Azam. Akram također pokušava pronaći ostale načine kako bi se ovoj porodici omogućili stabilnij prihodi u budućnosti.
 
 
Stoga vas pozivamo da kupnjom pdf formata knjige „Drugo nebo“ i vi pomognete da skupimo sredstva kojima će se pomoć u hrani i odjeći pomoći mnogima u oskudici.
 
Pdf knjige može se kupiti na http://www.tripleclicks.com/12999306/detail.php?item=254851 za 10 US $.
 
Ukoliko vam ne odgovara online trgovina, tu je i Western Union. Javite mi se u inbox radi detalja.
 
15.12.2013.

BH BLOG RATING

 
Zaista sam se iznenadila
 

14.12.2013.

PROZORSKA LJUBAV

 

Na broju 3, na trećem katu, treći prozor. Kod mene, na broju osam, prizemlje, prvi prozor. Onaj ulični. K'o osmatračnica.

Danima, kad je škola bila poslijepodne, vrijeme provodih na tom prozoru. Čekajući da se lice s onog prozora na trećem katu pojavi. Kad se prozor otvorio, otvorila sam i ja. Kad se pojavio, pojavila sam se i ja.

I onda smo imali udaranje čežnje. To se tada tako zvalo. Baš kao i Miki Rubiroza i Čombe.

Tu i tamo se spustio u dvorište. U tih tu i tamo i ja uvijek nađoh razlog da odem u dvorište. K'o fol gledam ima li pošte, bacam smeće, otvaram kapiju, zatvaram kapiju.

Tu i tamo stavljao radio na najglasnije da čujem šta sluša. Uzvraćah mu istom mjerom. Čak štaviše, iznosila sam tranzistor sa sobom. Maleni tranzistor na baterije, s kožnom navlakom. Smeđom i rupičastom. Držah ga pored sebe na stupu i navijen na najglasnije.

Slušala se tada Radio Velika Gorica. Sad, kad razmišljam o tome, nije mi nikako jasno kako sam uvijek mislila da se Velika Gorica nalazi tamo gdje je u stvari Samobor. O lokaciji Samobora nisam razmišljala.

Radio Velika Gorica je u svojem programu imala uglavnom muziku. Nije bilo reklama. Nije bilo govornih emisija kao na zagrebačkom prvom i drugom programu radija. Zagrebački treći nije dolazio u obzir jer je puštao samo klasičnu glazbu. Kako da sa klasičnom glazbom nekome pariraš.

Ta prozorska ljubav traja je gotovo cijelu godinu. S vremenom sam saznala da je momak iz jedne od nama, tada, prijateljskih, nesvrstanih zemalja. Iz Pakistana. Studirao je. Šta? Zaboravila sam s vremenom.

Imao je okruglo lice, smeđe oči i kratku kestenjavu kosu. Zaboravih mu ime. Da sam kojim slučajem sačuvala pisma, kojih nije bilo malo, ali ni puno, sad bih mogla provjeriti i vratiti to ime iz ladica zaborava. Pisma, hm... nisu to bila pisma u klasičnom smislu riječi, to su više bile kratke rečenice: sutra, prozor u to i to vrijeme, ili sutra, dućan.

Ne sjećam se da sam ja njemu pisala pisamca, ali znam da sam uvijek bila tamo gdje je pisalo da bih trebala biti.

Jednog dana prozor se više nije otvorio. Ni tog dana ni poslije. Možda je diplomirao pa se vratio kući. Možda je odselio na drugu adresu. Možda se, poslije, ovdje i oženio.

Poslije njega, na tom prozoru više nije bilo nepoznatih i privremenih lica.

Al se na broju sedam, na trećem katu, prvom prozoru, pojavilo plavokoso biće, no velikogorička muzika nije bila prisutna, a ni važna.

U tom je trenu bio važniji jedan D.

 

SWEET - WIG WAM BAM  
13.12.2013.

MEGASTORE

Potpuno BESPLATNI WEBSITE -  ONLINE TRGOVINA,

 

gotovo 2.000.000 širom svijeta potencijalnih kupaca,

 

više od 50 različitih vrsta plaćanja

 

www.ibourl.net/onlinestore13.12.2013.

NOVEMBER 2013 TEAM CONTEST #23 PRIZE

13.12.2013.

VIC

 

Došla baka u ambulantu. Pokuca na vrata. Nakon dužeg čekanja, medicinska sestra otvara vrata i pita:

"Jeste li se naručili?"

Baka hladnokrvno odgovara:

"Ne, ja sam došla internetom"

 

11.12.2013.

FORBES I NJEGOVE LISTE

Ovo dole ispod je popis glumaca koji su se našli na Forbesovoj listi napravljenoj na temelju zarade glumaca i uspjehom njihovih filmova u posljednje tri godine, tj. koliko je njihov film vratio para u odnosu na uložen novac.
 
Na temelju te liste, Forbes zaključuje da su pojedini glumci preplaćeni. Radi bolje ilustracije, Forbes je trebao dati i podatak koliko su ti isti glumci i plaćeni da bi glumili u filmovima na osnovu čije uspješnosti se i radila ova ranglista.
 
Kako god da bilo, ja bih se odma mjenjala i sa Adamom Sandlerom, koliko god da mi njegovi filmovi idu na živce i, onako da ne budem prosta, reći ću samo da su glupi, al eto, čak bih se i sa njim mjenjala… a kamoli ne sa Jeniffer Aniston ili Matt Damonom, koji su zbog tih omjera uloženo-vraćeno-plaćeno svrstani u „luzere“, tj preplaćene.
 
Adam Sandler –  3,40 $
Katherine Heigl  - 3,40 $
Reese Witherspoon – 3,90 $
Nicolas Cage – 6,00 $
Kevin James – 6,00 $
Denzel Washington -8,30 $
Steve Carrell – 10,10 $
Jennifer Aniston – 10,60 $
Matt Damon – 10,60 $
Ryan Reynolds – 10,70 $
09.12.2013.

U ZNAKU BROJA 13

 

2013 – godina, kao i prethodna, ispunjena putovanjima i, nadasve, ljudima. Godina ispunjena saznanjima, spoznajama i promjenama. Godina ispunjena u većoj mjeri istinama, u manjoj mjeri pričama i lažima.

 

Januar – lopatanje, lopatanje, lopatanje.

 

Februar – svečano otvaranje konobe „Tinita“. Jedva sam dočekala trenutak da se maknem iz Zagreba, hladnog, snježnog, prljavog od otopljenog snijega. Sunce i svjež zrak s Jadrana, osim prehlade, donio prvo punjenje baterija.

 

Mart – Zagreb, all over again. U isčekivanju aprila.

 

April – Tuzla, Zvornik, Sarajevo, Goražde......Dani Amire u Zagrebu... poljska okupacija Hrvatske, autostoperi i Sućuraj i Starigrad

 

Maj – Pronađoh kilometarski gledano najkraći put do Sarajeva, preko Skender Vakufa i Vlašića, pravo na Turbe.... povratak kroz Kotor Varoš i Banja Luku..... Rab, ljepota proljeća....., pad sustava donio je svijest o tome šta i koliko znači proteklih pet godina.....

 

Jun – početak mjeseca Sarajevo i dva rođendana... polovinom osjetih poziv....  krajem mjeseca Turbe gdje dobih ime, Rosulje, BKC i Amira... a onda dugo očekivani susret... obećanja ludom radovanja, a mi u Evropu....

 

Jul – Tuzla, Zvornik, Srebrenica, Potočari.... Paradoksalna situacija u Bratuncu..... ponovo Rab... poklon iz Francuske... Krenuh u internet xafsing sa ciljem da zaradim... 

  

August – godišnji odmor, Split, Mostar, Konjic, Sarajevo... Ramazan i Bajram, očekivano me ipak iznenadilo ... pogledi, prepoznavanje i nevjerica, ili ipak?....  telefonski poziv i rođendan, sms bez odgovora.... Trnovo, Višegrad i Goražde... Rijeka i povratak Juniorke iz glavnog grada Evrope...

 

Septembar – Bugojno, Rostovo, Sarajevo.... Tri Druga neba.... marame, marame, marame....

 

Oktobar – moj sretan broj i čestitka.... poklon za rođendan – koncert Dubioze i petogodišnjica... blokada sustava.... pomanjkanje hrabrosti i gubitak vjerodostojnosti a bogatstvo naivnosti, licemjernosti, trača, ...... internet xafsing počinje donositi zaradu.....

 

Novembar – iskoristih priliku da taksiram, samo da bih došla do Sarajeva... platih kaznu, nakon dugo vremena, zbog prebrze vožnje.... šarmirah Banjalučane..... Slapovi Plive u mraku,.... Kuća sevdaha i torta ko kinder surprise i pet Drugih neba.... GRAS iznenađenje večeri... Kulindvor... Amira i Jazz

 

Decembar – još traje, ali dobih kompliment koji ispunja dušu.....

 

Kafe su pili: SelinaKyle, Esidovamama, Ammara, Benesta, Kontesa, Punina, Braulio, Tramvajsexualac, Valter, Kurtizmama, Vitae, Samira, Ra, MayaBosanska, ReaLupus, Edenn, Emsar, Moriarty, Oblože, Magnolija57,

 

Kafu je pio i Kozmopolit, moj prijatelj van blogerskih voda

 

Sretoh: Precjednica, Tišina, Srebrena,

 

One koje su me razočarali, i duboko i plitko ne bih da spominjem, oni to znaju i sami, kad pogledaju u dubinu svoje duše znaju.... ..

 

Godinu je obilježila Juniorka svojom samostalnošću i odgovornošću, moj ponos, sreća i sunce zbog kojeg živim.

 

Kim Philby koji se tiho provlači cijelu godinu imat će materijala i iduće godine, dobru zabavu želim jer puno toga planiram.. no, znaj, morat ćeš se malo više potruditi da mi uđeš u trag... a s druge strane, onaj zločesti dio mene će ti dozvolit upravo to samo iz razloga da se grizeš ... tek toliko i samo tako......

 

Ispunih sebi dugogodišnju želju.... ime, prezime točka com....

 

06.12.2013.

GABRIJEL

 

Treći, neuspješni, pokušaj da se Gabrijel vrati majci, dogodio se jučer.

Kad bih izrekla samo ovu rečenicu, moglo bi se shvatiti kako je otac oduzeo, oteo, ukrao svoje dijete od svoje nevjenčane žene i majke djeteta, koja živi u sigurnoj kući.

No, priča ima pozadinu i nije sve kako se da zaključiti iz naslova..

Čitajući očeva obrazloženja zašto je dijete kod njega - mali trogodišnji Gabrijel za vrijeme boravka u sigurnoj kući bio je izvrgnut maltretiranju, kažnjavanju, nerijetko i udaranju, pitam se gdje je tada i u tim trenucima majka bila, to samo nebo zna. Kad mu se dijete požalilo, odlučio je ne vratiti dijete u tu i takvu sredinu.

Majka poduzima korake i traži da joj se dijete vrati, no dijete ne želi majci. Grčevito se drži oca.

Nastaje obiteljska drama koja puni novinske stupce.

Istina je vjerojatno negdje u sredini.

Ono što mene zanima je stav socijalnih radnika, psihologa, psihijatara koji bi po opisu radnog mjesta jednostavno morali biti tu i znati procijeniti da li je i koliko sam otac utjecao na dijete i njegovo odbijanje povratka majci i sigurnoj kući.

Sklona sam vjerovati trogodišnjem djetetu, jer ono zaista zna da li mu nešto odgovara i želi li nešto.

Međutim, i socijalni radnici i psiholozi se koliko vidim, baš i ne trude oko toga, ali se drže slova sudskih odluka. Prilikom drugog pokušaja vraćanja djeteta bila je i policija. no dijete se jednostavno ne da otrgnuti od oca.

Ako se dijete tako ponaša, trogodišnjim djetetom možeš možda jednom manipulirati, ali ako je doživjelo traumu, onda se i ono ponaša obrambeno i ne želi povratak u tu i takvu sredinu, zar ne bi bilo logično da se jednom struka upita: čekaj, nešto sa ovom slikom nije u redu.

Otac je u ovom trećem pokušaju odveo dijete i u centar i opet je, usprkos svemu, dijete odbilo ići majci, i grčevito se držeči za oca, vrištalo: "ne želim mami".

Gdje i u kojem to kamenu stoji uklesano da je majka jedina podobna da bude roditelj u situaciji kad se njena veza sa partnerom prekida? Gdje stoji da otac ne može biti dobar samohrani roditelj? Gdje stoji da trogodišnje dijete nije u stanju vjerodostojno izreći svoje želje? Gdje stoji da se trogodišnjem djetetu ne treba vjerovati, ne može vjerovati?

Zašto se smještaj majke u sigurnu kuću smatra adekvatnim smještajem za nju i sina? Sigurna kuća sama po sebi pretpostavlja jedno privremeno rješenje, jedno sklonište dok se osoba, najčešće žena, ne snađe i što se smještaja tiče i posla i škole za djecu.

Ovi neuspješni pokušaji ovrhe nad djetetom (jao koji blesav izraz - ovrha na djetetom, sačuvaj Bože) mi samo dokazuju besćutnost svih nadležnih službi, pa čak i ministrice.

Ne mislim da bi trebali dat ostavke, ali zar se ama baš niko od njih ne upita, barem jednom, u nekoj sekundi svog života zašto trogodišnji Gabrijel uporno ne želi majci?

 

http://www.jutarnji.hr/nova-drama-u-moscenici-gabrijel--3--se-nije-dao-otrgnuti-od-oca--otimao-se-i-vikao--quot-necu-mami-quot-/1144718/ 

 

05.12.2013.

SEVDAH

 

05.12.2013.

POZIV NA WEBINAR

 
Zbog tehničkih problema, jučerašnji webinar nije održan.
 
Stoga, danas, večeras, u 21 h, pozivam vas da upalite kompjutore i pridružite se starim i novim članovima da čujete kako mi zarađujemo.
 

 

Boris Janevski, PTL, platinasti tim lider, objašnjava što je SFI, Tripleclicks i kako zaraditi.
 
 
http://www.ibourl.net/bhsweb13 

Webinar je za goste sa exYU govornog područja.

Za one koji nikada nisu bili na webinaru: to je online, kao kada gledate video na YouTube. Samo što ide uživo.

Treba vam računar sa zvučnicima i solidnom internet vezom. Pitanja postavljate putem text chata.

Po završetku zainteresirani se mogu registrirati i krenuti u svoj samostalni online biznis.

04.12.2013.

WEBINAR SRIJEDOM

 

Večeras, kao i svake srijede u 21 h, Boris Janevski, PTL, platinasti tim lider, objašnjava kako zaraditi.
 
 
http://www.webinar.tips2follow.com/?id=12999306   

Webinar je za goste sa exYU govornog područja.

Za one koji nikada nisu bili na webinaru: to je online, kao kada gledate video na YouTube. Samo što ide uživo.

Treba vam računar sa zvučnicima i solidnom internet vezom. Pitanja postavljate putem text chata.

 

03.12.2013.

BUY ONE, GET ONE FREE

03.12.2013.

LJUBAVNA

 
Testo originale in napoletano                            Traduzione in italiano
 
Pecché quanno me vide                                    Perché quando mi vedi,
te 'ngrife comm''a gatto?                                    ti impenni come il gatto?
Nenne' che t'aggio fatto?                                   Oh, ragazza che ti ho fatto,
ca no mme puo' vedé?                                       che mi disprezzi tanto?!
Io t''aggio amato tanto                                        Io ti ho amato tanto…
si t'amo tu lo saie                                                Se ti amo tu lo sai!
 
Te voglio bene assaie                                        Io ti voglio bene assai
e tu nun pienze a me!                                         e tu non pensi a me!
 
Nzomma, songo io lo fauzo?                             Insomma il falso sono io?
Appila, sie' maesta:                                            cerca di rimediare così:
Ca l'arta toia è chesta                                        perché questa è la tua arte
lo dico mmeretà                                                  lo dico in verità.
Lo jastemma' vuria                                              Io vorrei bestemmiare
lo juorno ca t'amaie!                                           il giorno che ti amai!
 
Te voglio bene assaie                                        Io ti voglio bene assai
e tu nun pienze a me!                                         e tu non pensi a me!
 
La notte tutte dormeno,                                      La notte tutti dormono,
e io che buo' durmì!                                            ma io, che vuoi dormire?!
Penzanno a Nenna mia                                      Pensando alla mia donna,
me sent'ascevulì!                                                 mi sento venir meno!
Li quarte d'ora sonano                                       I quarti d'ora suonano
a uno, a ddoje, a tre...                                         ad uno, a due, a tre…
 
Te voglio bene assaie                                        Io ti voglio bene assai
e tu nun pienze a me!                                         e tu non pensi a me!
 
Ricordate lo juorno                                              Ricordati il giorno
che stive a me becino,                                       che mi stavi vicino,
e te scorreano nzino                                           e ti scorrevano, in grembo,
le lacreme accossì.                                             le lacrime così!…
Diciste a me: Non chiagnere                             Mi dicesti: "Non piangere,
ca tu lu mio sarraje...                                           che tu sarai mio…"
 
Te voglio bene assaie                                        Io ti voglio bene assai
e tu nun pienze a me!                                         e tu non pensi a me!
 
Guardame nfaccia e bide                                  Guardami in faccia e vedi
comme song'arredutto:                                      come mi sono ridotto:
sicco, peliento e brutto                                       Magro, tutta pelle e brutto,
Nennella mia, pe' tte!                                          ragazza mia, per te!
Cusuto a filo duppio                                            Cucito con un doppio filo,
cu te me vedarraje...                                           con te mi vedrai…
 
Te voglio bene assaie                                        Io ti voglio bene assai
e tu nun pienze a me!                                         e tu non pensi a me!
 
Saccio ca nun vuo' scennere                             So che non vuoi abbassare
la gara quanno è scuro,                                      la grata quando è buio…
vatténne muro, muro,                                          Vai radente il muro,
appojete ncuollo a me...                                     appoggiati a me…
Tu n'ommo comme a chisto                               Tu, un uomo come questo,
addó lo truvarraje?                                              dove lo troverai?
 
Te voglio bene assaie                                        Io ti voglio bene assai
e tu nun pienze a me!                                         e tu non pensi a me!
 
Quanno so fatto cennere                                    Quando sarò diventato cenere,
tanno me chiagnarraje,                                       allora mi piangerai…
sempe addimannarraje:                                     Allora domanderai:
Nennillo mio addó è?                                         il mio ragazzo dov'è?!
La fossa mia tu arape                                        Apri la mia fossa
E là me truvarraje...                                             e là mi troverai…

Te voglio bene assaie                                        Io ti voglio bene assai
e tu nun pienze a me!                                         e tu non pensi a me!
 
02.12.2013.

EPPUR SI MUOVE

 

Eto, prođe i taj referendum.... Očekivano, i razočaravajuće... ne zato što je opcija "PROTIV" izgubila, već zato što rezultati referenduma pokazuju slijedeće:

- Hrvatska je država s vrlo neobrazovanim stanovništvom

- Hrvatska je država sa neinteligentnim, samoživim, sebičnim i kukavičkim stanovništvom

- Hrvatska je vrlo netolerantna država

- Hrvatska je država koja je opasno skrenula udesno

- Hrvatska se odrekla svoje Ustavom deklarirane sekularnosti

- Hrvatska se odriče Ustavom deklariranog antifašizma

- Hrvatska više nije (kao da je ikad i bila) država ljudskih prava i sloboda

- Hrvatska je anahrona država koja se svakim korakom kojeg napravi kreće unazad, suprotno od smjera razvoja društva

 

Hrvatska je država koja dopušta da četvrtina stanovništva mijenja Ustav. Baš onako kako se kome svidi.

Hrvatska je država koja se ne drži svojih zakona. Državne institucije ne poštuju svoje zakone, kako onda da očekujemo da ih se drži i stanovništvo.

Hrvatska je država koja funkcionira jedino kroz korupciju i lopovluk.

Hrvatska je država koja ne zaslužuje da nosi taj naziv.

 

Usprkos svemu, Hrvatska je pokazala da se svijest o ljudskim slobodama i pravima mijenja. Da je ovaj i ovakav referendum bio organiziran prije desetak godina, rezultat bi bio bitno drugačiji u korist ovih koji su organizirali referendum.

http://www.jutarnji.hr/pismo-citatelja--hvala-vam--gospodo-markic--doveli-ste-manjinsku-temu-na-naslovnice-i-drzali-je-tamo-mjesecima-/1143853/ 

 

Eppur si muove!!

 

 

01.12.2013.

JUČER

01.12.2013.

.......

 << 12/2013 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

ZUKINIM STOPAMA

Instagram

SVAKAKO PROČITATI

“vAlter Ego“ - naručite svoj primjerak

FERESHTEH ROSHAN: "ANOTHER SKY"
FERESHTEH ROSHAN: "DRUGO NEBO"

ŠEHER HANUMA
OCT 13, 2013
FEB 27, 2013
DRUGO NEBO
SEP 28 ANNO DOMINI
PETAK TRINAESTI.....
DAN TREĆI
DAN
LJUDI
CATHARSIS
PRIJATELJSTVO
MOJA RAJA
FAKTOR IZNENAĐENJA
JOŠ SAM TAMO
KAKO DOĆI DO HRVATSKE
KAKO DOĆI DO HRVATSKE - NASTAVAK
NA KRILIMA OVOG LJETA
GOST A.
IMA LI IŠTA LJEPŠE
BITI NAŠ
NOUVELLE VAGUE – DANCING WITH MYSELF
SKAPINO
2008
KAZNA
KONFERENCIJA
TRG RATNIKA
SARAJEVO
JA
DODIR SVILE
ŠEHERGRAD
409, 410, 411, 412…
ILIDŽA
MAČAK U ČIZMAMA
ZENICA
SUBOTNJE BAKANALIJE
O SARAJEVU
KOKOŠKA
KAO RANI MRAZ
E SAD… DA KRENEM NATRAG?
SIMIN HAN
PROSLAVA UZ SARAJEVSKO
BEZ ODGOVORA
SLIKE
THE VOICE
MILJACKA
THE SARAJEVO HAGGADAH
HABEAS CORPUS
POKLON POD BOROM
BRDO
ĆIRO
ĆIRO 2
ĆIRO 3
PRIČAM
PRIČAM 2
PRIČAM 3
PRIČAM 4
PRIČAM 5
PRIČAM 6
PRIČAM 7
PRIČAM 8
PRIČAM - ODGOVORI
DOČEKUŠA, RAZGOVORUŠA, SIKTERUŠA
THE LIST
PRVI DAN
DAN DRUGI
DAN TREĆI
DAN ČETVRTI
DAN PETI
OBLACI I MEŠTROVIĆ
LJUBAV
SVUDA POĐI U ŠEHER DOĐI
MICHAEL SCHUMACHER vs TIME
MALI OD SCHUMACHERA
24 – DRUGI DIO
KRUG
24 – PRVI DIO vs KUNTA KINTE
DUŠA
ANGELINA JOLIE I JA….
ČETRDESET
PUNA USTA
REPORT
POZDRAV
ZA
RAZGOVORUŠA
INDIJA I DIVOTA PRAŠINE
WALTER, UDAJA,… GROUNDHOG DAY
DAN ŠTIKLI
TEX-MEX STYLE
VOZ
GRAD OD PESKA
MIRIS DUŠE
KOKOŠKA
OD BACHA DO SEVDAHA
ZELENA SI RIJEKA BILA
KESTENI I KOTROMANIĆ
HOR GAZEL
MARATON
ROĐENDANI
TRENUTAK
GODOT I JA
BOGATSTVO 2012
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 2
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 3
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 4
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 5
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 6
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 7
PET DANA - TUZLA
PET DANA - ZVORNIK
PET DANA – TUZLA (još uvijek)
PET DANA – GORAŽDE
PET DANA – SARAJEVO - ČARŠIJA
PET DANA – SARAJEVO – DOBRINJA – VOGOŠĆA
KIŠA IZNAD SARAJEVA
KIŠA IZNAD SARAJEVA - 2
PODRINJE 7/2013 – FATIMA broj 403
PODRINJE 7/2013 – ZVORNIK I DIVIČ
PODRINJE 7/2013 – SLIKE
PODRINJE 7/2013 – PET MINARETA
PODRINJE 7/2013 – SVADBARSKIM SOKAKOM
CRTA OKO PRAZNINE
SVE NEŠTO PRVO
KLAUSTROFOBIJA
STRADUN NA DRINI
AUGUST I DRINA
MERAK
GDJE JE PROMING
GDJE JE PROMING -2
GDJE JE PROMING -3
TAKSI - 1
TAKSI - 2
TAKSI - 3
TAKSI - 4
TAKSI – 4 a
U ZNAKU BROJA 13
TEBI PRIJATELJICE MOJA
NE DAJ DA TE DIRA
NE DAJ DA TE DIRA - 2
NE DAJ DA TE DIRA - 3
NE DAJ DA TE DIRA - 4
NE DAJ DA TE DIRA - 5
NE DAJ DA TE DIRA - 6
OGLEDALO GODINA
OGLEDALO GODINA - 2
OGLEDALO GODINA - 3
OGLEDALO GODINA - 4
I TAKO.....
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -2
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -3
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -4
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -5
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -6
IMA NEKA TAJNA VEZA
IMA NEKA TAJNA VEZA - 2
IMA NEKA TAJNA VEZA - 3
IMA NEKA TAJNA VEZA – 3a
IMA NEKA TAJNA VEZA – 4
PUN PJAT
PUN PJAT - 2
PUN PJAT - 3
PUN PJAT - 4
AL TEBE VOLEM... TO JE FAKAT.....
AL TEBE VOLEM... TO JE FAKAT.... - 2
AL TEBE VOLEM... TO JE FAKAT..... - 3
TURNEJA BROJ JEDAN
TURNEJA BROJ DVA
TURNEJA BROJ TRI
DAN BEZ KRAJA
O UMJETNOSTI I MLADOSTI
GALEBOVI
TURNEJA BROJ ČETIRI
TURNEJA BROJ ČETIRI -2
LJETO I DUGI RUKAV
NERAZLIVENE BOJE
IVO ANDRIĆ, ENES KARIĆ I PENELOPE CRUZ
GLAS
KAKO SE OPET (NISAM) UDALA :D
SARAJEVO GREEN DESIGN BIENNALE
GRBAVICA
ANDRIĆU U POHODE
ANDRIĆU U POHODE - 2
ANDRIĆU U POHODE - 3
ANDRIĆU U POHODE - 4
ANDRIĆU U POHODE - 5
BRAD PITT I JA
BRAD PITT I JA - 2
BRAD PITT I JA - 3
BRAD PITT I JA - 4
BRAD PITT I JA - 5
ŠETNJA ZAGREBOM
ŠETNJA SAMOBOROM
ŠETNJA HRVATSKIM ZAGORJEM
ŠETNJA HRVATSKIM ZAGORJEM - 2
SVUDA POĐI, KUĆI DOĐI
SVUDA POĐI, KUĆI DOĐI - 2
BLOGERSKA TURNEJA
BLOGERSKA TURNEJA - 2
BLOGERSKA TURNEJA - 3
BLOGERSKA TURNEJA - 4
OD BACHA DO SEVDAHA
OD BACHA DO SEVDAHA - ŠUGAMAN
OD BACHA DO SEVDAHA – POKONDIRENE TIKVE
OD BACHA DO SEVDAHA – KELJIN MUZEJ
OD BACHA DO SEVDAHA - KULTURA
OD BACHA DO SEVDAHA - CURRY
FINILI SU MARE BALI
GLUHO KOLO
MEETING POINT
TURNEJA 2018
TURNEJA 2018 - 2
TURNEJA 2018 - 3
TURNEJA 2018 - 4
TURNEJA 2018 - 5
TURNEJA 2018 - 6
SEVDAH
PENZIONERSKE AVANTURE - LOŠA
PENZIONERSKE AVANTURE – UPOZNAJ SARAJEVO
PENZIONERSKE AVANTURE – SUNCE, KAMEN, VODA
PENZIONERSKE AVANTURE – UMJETNOST I LANDRANJE
BUONGIORNO, COME STA?

SVETOM SMO SE RASIPALI K'O ĐERDANI .free counters
Whirling Dervish

website counter


BROJAC POSJETA
1140553