23.08.2008.

NA KRILIMA OVOG LJETA

Gledajuci wikipediju, ustanovila sam da se 15. kolovoza ili augusta, kako kome pase, u Egiptu slavi Dan Nila, datum kao stvoren za jednu surprise party...  U potpunosti je uspjela, to me strasno veselilo... nakon tjedana i tjedana organizacije i ogromnog napora ulozenog da slavljenica ne dozna sta joj se sprema..... ne samo mog napora, nego i svih njenih prijatelja, koji su cim sam natuknula tako nesto, objerucke prihvatili...  I Tisina i Justika su o tome pisale.... pa koga interesiraju detalji.....

Ali do mjesta proslave je trebalo doc.... novi kilometri... Cavtat - Sarajevo, bas i nije neka duzina, odvezla sam ja i duze ture... Prva stanica je bila Mostar, desetljecima nisam bila u tom gradu, tu sam docekala i prijatelja Ozzieja, pojeli mostarske cevape, prosli mostom, uslikavali se, snimali most, grad, i krenuli put Sarajeva gdje nas je cekala Justika....

Vozeci se uz Neretvu i Jablanicko jezero, sjetila sam se opet proslosti, relativno bliske, relativno daleke, Bitka na Neretvi, 1943, poznato rusenje mosta, i samo sto sam to pomislila, izrekla recenicu, "Tu mora da je negdje taj most", osvanuo je s moje desne strane, ugibaliste se stvorilo ko naruceno, stala, izasli pogledat most, i uocila tamo dole, pristupni put... Meni ne treba dvaput.... sjeli odma u auto, i spustili se dole do benzinske, parkirali, Ozzie i ja izasli, snimali, slikali, setali, pricali, prepricavali, i zgrada muzeja je tu, i kao naruceno za nas, ulazna vrata su bila otvorena... Usli smo, i pronasli kustosa, koji se ispricavao sto nesto radi, sto muzej ne radi, ali za nas ce otvoriti... skinuo je brave, otvorio glavnu dvoranu, i stao pricati.. Izgleda da je jedva docekao da se neko stvorio tog dana... na kraju, to je njegov drugi dom, on tu radi, svakodnevno, tjednima, mjesecima, godinama... BIla sam totalno impresionirana povijescu tog mosta, te rijeke, onoga sto ona predstavlja, sto je predstavljala stotinama generacija poslijeratnih godina.....

Tomislava nas je cekala, morali smo pozuriti.... Ksenija je poslala poruku, "Pristojno jurimo"... i zaista, ubrzo smo stigli u nas hotel, na samoj Carsiji, mjesto gdje stalno dolazim, cim sam dosla, nisam ni parkirala kako spada, vlasnik me dosao pozdraviti, "Kako ste, Bozena... Jeste li dobro putovali? Udjite, odmorite, na vrijeme ste stigli... " Rekose mi poslije, da je zbog SFF velika guzva, al da ce za mene uvijek biti mjesta, jer sam njihova,.... Jel se moze dobiti ljepsi kompliment?

Tomislava jje dotrcala, zadnje upute sta i kako, proslava pocinje u 21, ulazimo ovako, pa onako, sve je sredjeno, cak su i konobari bili upuceni sta trebaju radit u pojedinim trenucima, kaze "Alma je kuci, mozete malo i na zrak, prosetat....."

Moj prvobitni plan je bio prespavat i vratit se u Cavtat, al negdje tokom jula, shvatila sam da je to nemoguce...... Dan poslije vecere bit ce pun prepricavanja, smjeha, komentara, pa zar sam zamislila to propustit? Nemoguce,..  jos pocetkom augusta sam promjenila rezervaciju na dvije noci... naravno... kako bi se to moglo propustit..... a osim toga, pokazalo se i da mozemo biti dio Sarajevskog Filmskog Festivala, i koncert Zostera, mostarske grupe koju Alma jako voli.... nisam ih ranije slusala, osim onoga sto mi je Alma sama sugerirala, al to vece sam ih zaista s voljom slusala, svidjeli su mi se, ritmovima, tempom, melodijske linije su drugacije, inteersantnije, pravo osvjezenje....

Povratak u Cavtat, puna impresija, srece, zadovoljstva, a na koncu i veselja jer su Alma i Mario sutradan stigli u Cavtat, da se pozdrave sa Ljiljanom, kupanje, igra, smjeh, razgovori...

Ljilja se sjetila mojih "virtualnih" palacinki i jos ujutro je pao dogovor da cu pec te moje poznate palacinke.... Alma, Ljilja, Mario, Marijana, Ena, Ksenija, Tony... uzivali, jeli, a ja pekla i pekla...  Onako siti, izasli van, popili pice, vratili se i razgovarali do vrlo sitnih sati.... legli smo kad su pjetlovi poceli sa skidanjem svojih pidzama...... Alma, Mario i ja.... ujutro, svjezi? hahah, otisli na kavu, pricali i pricali i pricali.. s Mariom se nisam vidjela nesto preko mjesec dana, s Almom provela vikend, ali usprkos tome, nismo prestajali pricat.... da nismo morali natrag, mislim da bi i danas jos sjedili tamo.... pili kavu i pricali.....

Odlazak Alme i Maria iz Cavtata, bio je znak da i ja moram kuci...  Marijana me danima pitala kad i kako da ide kuci, zvala sam je u Zagreb, dodji sa mnom, pa ces autobusom kuci, dugo je bila neodlucna, al na koncu odlucila je da ce poci sa mnom, ... Zaista me razveselila.....  Posljednjih 630-tak kilometara.... Cavtat - Zagreb....

Ispunjeniji godisnji vec davno, davno nisam imala..... za kilometre sam znala, bilo je naporno, al to sam i ocekivala, na to sam se pripremila i psihicki i fiziicki ....  ja volim voziti, obozavam voziti, uzivam.....

Ako je voznja torta, sve ostalo je slag na toj torti...  Ljilja, kao osoba, Alma, njena proslava, susret s Mariom, boravak u svakom od navedenih gradova, Bituse i priroda i disko klub i mir i spokoj, Sarajevo, Cavtat, vjerojatno najsvjetilije tocke, ali bedasto je praviti ranglistu tih gradova, kad mi je u svakom od njih bilo posebno lijepo, svaki od njih je imao svoj poseban trenutak, i nijedan ne zasluzuje da ga spustim na mjesto nize ili uzdignem na mjesto vise....

Ono sto me najvise veseli, postoje slike, snimke svega onoga sto se desavalo, i to ce me drzat  do iduceg godisnjeg...

Da li s istim ljudima?

To bih najvise voljela....

<< 08/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

ZUKINIM STOPAMA

Instagram

SVAKAKO PROČITATI

“vAlter Ego“ - naručite svoj primjerak

FERESHTEH ROSHAN: "ANOTHER SKY"
FERESHTEH ROSHAN: "DRUGO NEBO"

ŠEHER HANUMA
OCT 13, 2013
FEB 27, 2013
DRUGO NEBO
SEP 28 ANNO DOMINI
PETAK TRINAESTI.....
DAN TREĆI
DAN
LJUDI
CATHARSIS
PRIJATELJSTVO
MOJA RAJA
FAKTOR IZNENAĐENJA
JOŠ SAM TAMO
KAKO DOĆI DO HRVATSKE
KAKO DOĆI DO HRVATSKE - NASTAVAK
NA KRILIMA OVOG LJETA
GOST A.
IMA LI IŠTA LJEPŠE
BITI NAŠ
NOUVELLE VAGUE – DANCING WITH MYSELF
SKAPINO
2008
KAZNA
KONFERENCIJA
TRG RATNIKA
SARAJEVO
JA
DODIR SVILE
ŠEHERGRAD
409, 410, 411, 412…
ILIDŽA
MAČAK U ČIZMAMA
ZENICA
SUBOTNJE BAKANALIJE
O SARAJEVU
KOKOŠKA
KAO RANI MRAZ
E SAD… DA KRENEM NATRAG?
SIMIN HAN
PROSLAVA UZ SARAJEVSKO
BEZ ODGOVORA
SLIKE
THE VOICE
MILJACKA
THE SARAJEVO HAGGADAH
HABEAS CORPUS
POKLON POD BOROM
BRDO
ĆIRO
ĆIRO 2
ĆIRO 3
PRIČAM
PRIČAM 2
PRIČAM 3
PRIČAM 4
PRIČAM 5
PRIČAM 6
PRIČAM 7
PRIČAM 8
PRIČAM - ODGOVORI
DOČEKUŠA, RAZGOVORUŠA, SIKTERUŠA
THE LIST
PRVI DAN
DAN DRUGI
DAN TREĆI
DAN ČETVRTI
DAN PETI
OBLACI I MEŠTROVIĆ
LJUBAV
SVUDA POĐI U ŠEHER DOĐI
MICHAEL SCHUMACHER vs TIME
MALI OD SCHUMACHERA
24 – DRUGI DIO
KRUG
24 – PRVI DIO vs KUNTA KINTE
DUŠA
ANGELINA JOLIE I JA….
ČETRDESET
PUNA USTA
REPORT
POZDRAV
ZA
RAZGOVORUŠA
INDIJA I DIVOTA PRAŠINE
WALTER, UDAJA,… GROUNDHOG DAY
DAN ŠTIKLI
TEX-MEX STYLE
VOZ
GRAD OD PESKA
MIRIS DUŠE
KOKOŠKA
OD BACHA DO SEVDAHA
ZELENA SI RIJEKA BILA
KESTENI I KOTROMANIĆ
HOR GAZEL
MARATON
ROĐENDANI
TRENUTAK
GODOT I JA
BOGATSTVO 2012
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 2
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 3
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 4
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 5
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 6
CRTICE IZ NENAPISANOG DNEVNIKA - 7
PET DANA - TUZLA
PET DANA - ZVORNIK
PET DANA – TUZLA (još uvijek)
PET DANA – GORAŽDE
PET DANA – SARAJEVO - ČARŠIJA
PET DANA – SARAJEVO – DOBRINJA – VOGOŠĆA
KIŠA IZNAD SARAJEVA
KIŠA IZNAD SARAJEVA - 2
PODRINJE 7/2013 – FATIMA broj 403
PODRINJE 7/2013 – ZVORNIK I DIVIČ
PODRINJE 7/2013 – SLIKE
PODRINJE 7/2013 – PET MINARETA
PODRINJE 7/2013 – SVADBARSKIM SOKAKOM
CRTA OKO PRAZNINE
SVE NEŠTO PRVO
KLAUSTROFOBIJA
STRADUN NA DRINI
AUGUST I DRINA
MERAK
GDJE JE PROMING
GDJE JE PROMING -2
GDJE JE PROMING -3
TAKSI - 1
TAKSI - 2
TAKSI - 3
TAKSI - 4
TAKSI – 4 a
U ZNAKU BROJA 13
TEBI PRIJATELJICE MOJA
NE DAJ DA TE DIRA
NE DAJ DA TE DIRA - 2
NE DAJ DA TE DIRA - 3
NE DAJ DA TE DIRA - 4
NE DAJ DA TE DIRA - 5
NE DAJ DA TE DIRA - 6
OGLEDALO GODINA
OGLEDALO GODINA - 2
OGLEDALO GODINA - 3
OGLEDALO GODINA - 4
I TAKO.....
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -2
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -3
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -4
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -5
KIŠOBRAN, DUKSERICA, ŠEHER HANUMA -6
IMA NEKA TAJNA VEZA
IMA NEKA TAJNA VEZA - 2
IMA NEKA TAJNA VEZA - 3
IMA NEKA TAJNA VEZA – 3a
IMA NEKA TAJNA VEZA – 4
PUN PJAT
PUN PJAT - 2
PUN PJAT - 3
PUN PJAT - 4
AL TEBE VOLEM... TO JE FAKAT.....
AL TEBE VOLEM... TO JE FAKAT.... - 2
AL TEBE VOLEM... TO JE FAKAT..... - 3
TURNEJA BROJ JEDAN
TURNEJA BROJ DVA
TURNEJA BROJ TRI
DAN BEZ KRAJA
O UMJETNOSTI I MLADOSTI
GALEBOVI
TURNEJA BROJ ČETIRI
TURNEJA BROJ ČETIRI -2
LJETO I DUGI RUKAV
NERAZLIVENE BOJE
IVO ANDRIĆ, ENES KARIĆ I PENELOPE CRUZ
GLAS
KAKO SE OPET (NISAM) UDALA :D
SARAJEVO GREEN DESIGN BIENNALE
GRBAVICA
ANDRIĆU U POHODE
ANDRIĆU U POHODE - 2
ANDRIĆU U POHODE - 3
ANDRIĆU U POHODE - 4
ANDRIĆU U POHODE - 5
BRAD PITT I JA
BRAD PITT I JA - 2
BRAD PITT I JA - 3
BRAD PITT I JA - 4
BRAD PITT I JA - 5
ŠETNJA ZAGREBOM
ŠETNJA SAMOBOROM
ŠETNJA HRVATSKIM ZAGORJEM
ŠETNJA HRVATSKIM ZAGORJEM - 2
SVUDA POĐI, KUĆI DOĐI
SVUDA POĐI, KUĆI DOĐI - 2
BLOGERSKA TURNEJA
BLOGERSKA TURNEJA - 2
BLOGERSKA TURNEJA - 3
BLOGERSKA TURNEJA - 4
OD BACHA DO SEVDAHA
OD BACHA DO SEVDAHA - ŠUGAMAN
OD BACHA DO SEVDAHA – POKONDIRENE TIKVE
OD BACHA DO SEVDAHA – KELJIN MUZEJ
OD BACHA DO SEVDAHA - KULTURA
OD BACHA DO SEVDAHA - CURRY

SVETOM SMO SE RASIPALI K'O ĐERDANI .free counters
Whirling Dervish





website counter


BROJAC POSJETA
655841